Tofas Team

Tam Versiyon: Yedek motor su kutusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese s.a , forumda yeniyim.

Aracımı yeni aldım sayılır. Kalorifer sıcak hava üflemiyor ve yedek motor suyu kutusunu full doldurmama rağmen 1-2 gün içinde suyu bitiriyor.
Herhangi bir kaçak göremedim, radyatörün alt kısmında paslanma olmasından şüpheleniyorum ve değiştirmek istiyorum. opar marka (opar üretiyor mu bilmiyorum orjinal diyelim) radyatörü internetten sipariş etsem, sanayide sadece değişime tahmini kaç para isterler yardımcı olabilecek var mıdır?
Yaga su karistiriyormu bi bak conta yanik gibi
(04.01.2019, 20:38)Umutslx42 yazdı: [ -> ]Yaga su karistiriyormu bi bak conta yanik gibi

Yağ çubuğuna baktım bi sıkıntı yok gibi görünüyor, aracın yedek su deposunda su kalmayınca hararet 120 ye çıkıp birden 50-60a düşüyor. Üst üste oluyor ama contanın yanık olduğunu pek sanmıyorum.
Aracınızda hava vardır büyük ihtimal ama bu sebeple conta gidebilir eğer maddi durumun varsa Kale marka 3 Sıra süper bakır radyatör tavsiye ederim eğer elinden iş geliyorsa sen takabilirsin işçiliğe çok alabilirler.Havasını radyatör kapağını aç fan açıp kapayana kadar öyle çalışır bu arada kalorifer sıcak konumda olsun aracın iyice havası çıksın ve siz eksildikçe ekleyin.
(04.01.2019, 21:07)ozturk46 yazdı: [ -> ]Aracınızda hava vardır büyük ihtimal ama bu sebeple conta gidebilir eğer maddi durumun varsa Kale marka 3 Sıra süper bakır radyatör tavsiye ederim eğer elinden iş geliyorsa sen takabilirsin işçiliğe çok alabilirler.Havasını radyatör kapağını aç fan açıp kapayana kadar öyle çalışır bu arada kalorifer sıcak konumda olsun aracın iyice havası çıksın ve siz eksildikçe ekleyin.

Bende hiç işçilik yok cam bile silemiyorum Big Grin mecbur yaptırıcam. Kale markasının daha dayanıklı mı oluyor? Havalandırma sistemi benim için en önemli şeylerden birisi umarım uygun bir fiyata halledebilirim.
Kale 3 sıra süper bakır radyatör alırsanız araçta harareti unutun kolay kolay hararet yapmaz araç ama pahalıdır bunu belirteyim.Bakır olduğu için çabuk ısınır çabuk soğur.Yazın 300 tl idi şuan 450 olmuş baya pahalı eğer gerek yok diyorsanız tofaşın orijinali aliminyum oparın var ondan temin edip taktırabilirsiniz.Aslında basit ama siz bilirsiniz tabi değiştirdikten sonra mutlaka aracı antifirizli kullanın.
Radyatörü niye değiştiriyonki onu anlamadim önce soruna odaklan araçta su eksiltme var hararet var kalorifer ısıtmıyor bunlar çok basit te olabilir ciddi sorun da olabilir devirdaim bozuk olabilir conta yanik olabilir yada basit kaçak vardır yapılır havasini alirsin diğer sorunlarda hallolur önce sorunu hallet radyatörün çok kötüyse yenisini alirsin
aynen boş yere radyatör yenilemene gerek yok hararet 120 yi görüyor diyorsun ya sistemde hava var ya devirdaim basmıyor yada termostat açmıyor tüp beyni ısınıyormu aracın harareti yükselince bi kontrol et bakalım
(04.01.2019, 22:09)ozturk46 yazdı: [ -> ]Kale 3 sıra süper bakır radyatör alırsanız araçta harareti unutun kolay kolay hararet yapmaz araç ama pahalıdır bunu belirteyim.Bakır olduğu için çabuk ısınır çabuk soğur.Yazın 300 tl idi şuan 450 olmuş baya pahalı eğer gerek yok diyorsanız tofaşın orijinali aliminyum oparın var ondan temin edip taktırabilirsiniz.Aslında basit ama siz bilirsiniz tabi değiştirdikten sonra mutlaka aracı antifirizli kullanın.

Evet fiyatı çok pahalı, o kadar bütçem yok Smile
 
(04.01.2019, 22:11)La1end38 yazdı: [ -> ]Radyatörü niye değiştiriyonki onu anlamadim önce soruna odaklan araçta su eksiltme var hararet var kalorifer ısıtmıyor bunlar çok basit te olabilir ciddi sorun da olabilir devirdaim bozuk olabilir conta yanik olabilir yada basit kaçak vardır yapılır havasini alirsin diğer sorunlarda hallolur önce sorunu hallet radyatörün çok kötüyse yenisini alirsin

Daha önce ki araçlarda genelde sorunum bu olduğu için değişim yapmayı düşündüm, bide gözüme eski gözüktü o yüzden. Tabii ki önce bi bilene soracağım kocaeli çevresinde düzgün bir usta bulabilirsem.
 
(04.01.2019, 23:45)erensipahi yazdı: [ -> ]aynen boş yere radyatör yenilemene gerek yok hararet 120 yi görüyor diyorsun ya sistemde hava var ya devirdaim basmıyor yada termostat açmıyor tüp beyni ısınıyormu aracın harareti yükselince bi kontrol et bakalım

Yedek depoda su olmayınca hararet 120'ye kadar yavaş yavaş artıyor sonra biden 50-60 a düşüyor, ortalama 10 km yol boyunca 4-5 kere yapıyor bunu,i her seferinde kalp krizi geçiriyorum. Suyu eklediğim zaman sorun kalmıyor. Kaloriferi sıcakta çalıştırmaya çalıştığım zaman su deposunu komple boşaltıyor yine hararet yükselip alçalıyor.
Aracınızda kaçak var mı?Eğer yoksa kalorifer sıcak konumda olsun radyatör kapağını açın fan açıp kapayana dek çalıştırın tüm havaları çıksın.
Sayfalar: 1 2