Tofas Team

Tam Versiyon: HELLA(Mercedes)kornası bağlantısı hakkında yardım...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar bu mercedes kornası denilen hella marka 2 tane korna aldım.şunu sormak istiyorum bu kornalarda (+) ve (-) var mı acaba?Bağlantıyı neye göre yapacağız?Bir de bu iki kornayı birbirine paralel mi yoksa seri mi bağlayacağız?

ayrıca bunun haricinde bir de internetten yankılı korna diye 3 sesli bir korna daha aldım.araç içinde sesleri değiştirmeye yarayan bir kumanda paneli var.bu tür kornalarda da diğer kornalarda kullandığımız gibi röle kullanıyor muyuz?
saygılar,sevgiler...
Rölesiz olmaz tam performans alamazsın.5 bacak röle alıp direk bağlacaksın.Kornalarda da - + olur.Bacak kısmında yazar - + olduğu.
(03.04.2012, 23:40)Nihat86 yazdı: [ -> ]Rölesiz olmaz tam performans alamazsın.5 bacak röle alıp direk bağlacaksın.Kornalarda da - + olur.Bacak kısmında yazar - + olduğu.

peki dediğiniz gibi röle alayım o zaman onada.yalnız orj hellalarda artı eksi yazmıyor kardeş 3 degişik arabadada dikkat ettim yok.bacak kısmı dediğiniz vidayla bağlayacağımız ayak değilmi?
kornaları yan yana koy kardeşim sonra 1. ile 1. yi 2. ile 2. yi paralel bağladığını düşün toplanda 2 kablon oldu değil mi şimdi bunlardan birer ek al ve aracın korna kablosuna bağla bu iş bu kadar .
(04.04.2012, 00:03)nolimit yazdı: [ -> ]kornaları yan yana koy kardeşim sonra 1. ile 1. yi 2. ile 2. yi paralel bağladığını düşün toplanda 2 kablon oldu değil mi şimdi bunlardan birer ek al ve aracın korna kablosuna bağla bu iş bu kadar .

Allah razı olsun ben de en son çare öyle yapacaktım çok sağol.inşallah birşey olmaz.saygılar