Tofas Team

Tam Versiyon: Genleşme kabında köpürme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar aracıma antfriz koydum. 2 ay kadar oluyor. Geçenlerde suyunu kontrol ederken genleşme kabında hafif köpüme olduğunu gördüm.yok denilecek kadar bir köpüme. Araç hararet yapmıyor. Yolda 70 dereceyi geçmiyor.Sadece rolentide uzun süre çalışırsa 90 derce geliyor fan sogutunca tekrar kapanıyor. Acaba conta yanık olabilirmi.arabanin calişması gayet güzel. Tekleme yapmıyor çekişte iyi.Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Kardeşim Aynı Sorun Bendede Oldu Antifirizden Kaynaklanıyor Conta yanık Deildir.
contası yanık olan araç fan açmaz hararet yapar yağa su karıştırır endişelenecek bir durumun yok antifrizin korozyon çözücü özelliğinden dolayı sistemdeki korozyon köpük gibi gözüküyor.
Arkadaşlar çok sağolun ilginiz için.Allah razı olsun.
Abi sen genede takipte kal surekli kontrol et ozellikle sabahları ilk calistirdiginda bi 10 15 saniye kadar patirtili calisiyosa koş contani degistirt
Yok patırtılı çalısmıyor.Sabah sadece hava soğuk olduğu için motor titriyor biraz gaz verince oda gidiyor.
Radyatör hortumunda şişme veya radyatör kapağından hava kabarcıkları çıkıyor mu yağlı yağlı ?
Yok suda tek gram yağlanma yok tertemiz.suda antifiriz var. Motor yağıda çok güzel karışma yok. Bu kabarcıkları sadece termostat açtığında yapiyor. Normalde yine birşey yok.

Bu arada arabada hararette çıkmıyor.70 i geçmiyor
İsterseniz köpüğün fotosunu atın daha iyi yardımcı olabiliriz sizin termostat derecesi düşük dereceli mi ?70 sanki düşük geldide
Zannedersem 90 derce çünki 70 dercedeyken daha termostat açmıyor. Suyu radyatöre vermiyor. Ayrıca su borularına baktım.gayet yumuşak sert değil.mesela rolentide uzun süre calıstığında ibre 90 geliyor fan açıyor kısa bir sürede soğutup kapanıyor. Ama yolda giderken asla 70 i geçmiyor. O köpüklenme fotolarını size çektikten sonra atarım sağolun.
Sayfalar: 1 2