Tofas Team

Tam Versiyon: Klimalı şahin kalorifer ısıtmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar
95 model şahin s aldım klimalı bunlarda musluk vs gözükmüyor kalorifer ısıtmıyor fakat klima aktif . Kullanan akıl verebilcek olan var mı .
(18.12.2018, 11:05)sedatcetin yazdı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar
95 model şahin s aldım klimalı bunlarda musluk vs gözükmüyor kalorifer ısıtmıyor fakat klima aktif . Kullanan akıl verebilcek olan var mı .

klima düğmesi kapalı mı ?
Orjinal klimalimi sonradanmi
@sedatcetin Klima nın soğutması daha iyi olsun diye motordan kalorifer peteğine sıcak su gelen boruları söküp birbirine düz bağlantı yapıyorlar ve bu yüzden sıcak su peteğe ulaşmıyor. Boruların bağlantısını norlam şekilde yaptınmı olay tamamdır.
Petek İçerisindeki su kuruduğu için motor suyuna dikkat et hava yapacak takınca bi müddet sonra havasını al suyunu tamamla.
Orjinal klimaliysa eğer onların klima kalorifer sistemi komple vakumla calisiyo vakum hortumlarını bi kontrol et kalorifer muslugunu acmiyo olabilir
Klima düğmesi kapalı. Sökdüm orta konsolu kalorifer peteğinden hafif su sızması var . Nasip olursa yarın contasını değiştircem ve termostat contasınıda bakcam . Ama vakum sistemi nasıl çalışıyor bunlarda
Sorun petege su geliyor hafif kaçak var contalarını değiştircem arkadaşlar vakum hortumlarının bi kaçı yok vakum sistemine anlam veremedim ne şekilde nasıl çalışıyo çözemedim dışardan gelen havayı iptal edip aracın iç havasını çevirmesini saglıyacam . Yedek parçaları bulunan bişey deyil .
Akşam deneyip sonuçları paylaşcam arkadaşlar
vakum sistemi fren beyninden destek alıp çalışıyor. Conta kaçırıyor olsada ısıtması lazım. sıcak soğuk ayarlaması tel yardımıyla oluyor. Ya tel çıktı musluğu aç kapa yapamıyor yada musluk bozuldu kapalı konumda kaldı.
Konuyla alakası yok ama genel olarak klimalı tofaşların soğutma ve ısıtma olarak nasıl yani gerçekten hakkını veriyor mu düşün  hep merak etmişimdi.
(19.12.2018, 11:08)nefret_35 yazdı: [ -> ]vakum sistemi fren beyninden destek alıp çalışıyor. Conta kaçırıyor olsada ısıtması lazım. sıcak soğuk ayarlaması tel yardımıyla oluyor. Ya tel çıktı musluğu aç kapa yapamıyor yada musluk bozuldu kapalı konumda kaldı.

Benim onceki tofasim 98 model klimali slx ti ve kalorifer muslugu dahi vakumla çalışıyordu herangi bi tel vs yoktu model model degisiyormu bu tel meselesi

(19.12.2018, 11:09)ozturk46 yazdı: [ -> ]Konuyla alakası yok ama genel olarak klimalı tofaşların soğutma ve ısıtma olarak nasıl yani gerçekten hakkını veriyor mu düşün  hep merak etmişimdi.

Isitma olarak bildiğin tofaş yaniyosun atletle binebilirsin yani Big Grin sogutma olayına gelince beklenilmicek derecede iyi sogutuyo hatta cogu avrupa aractan iyi diyebilirim avrupa aracta soguyana kadar bi 5 dk geciyo tofasta 1 dk icinde buz gibi uflemeye basliyo fakat bi dezavantaji var araç acayip cekisten dusuyo özellikle rampalarda 1.2 gibi gibi oluyo o kadarda olsun diyoruz nabalim keske klima standart olsaydi hepsinde Big Grin
Sayfalar: 1 2