Tofas Team

Tam Versiyon: Park sensörü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar bugün aracıma park sensörü montajı yaptım gayet güzel çalışıyor fark ettim ki dörtlüler yanınca gidip geliyor doğru göstermiyor ekranda ışık yanıp sönüyor voltaj düşüyor diye yapıyor ne yapabilirim ? Artı ve eksiyi geri vites lambasından aldım.
Geri vites lambalarında aynı şekilde dalgalanıyor mu ?
Bir yerde okudum şaseyi geri vitesten değilde gövdeden alcak mışım doğrumudur?
Geri vites lambalarında da voltaj düşüp artıyor mesela bu gösterge panelinde de öyle sinyal verince
İstersen gövdeye bir sac vidası at öyle al farketmez hatta stoplarada farklı noktadan şase vererek duruma bakabilirsin sinyal ampullerini değiştirmeyi düşünebilirsin akünün eksi kutup kablosunun uçlarını zımparalayabilirsin hatta geri vites ampullerini led olanlarla değiştirebilirsin
Akünün eksi ucundan kaynaklanır mı bu? Sizin araçlarda da aynı mı acaba farlar açık sinyal verdiğimde gösterge paneli ışığı da azalıp çoğalıyor dörtlü yakınca da öyle arka parklar azalıp çoğalıyor? Buna bağlı olarakta park sensörü dörtlüler yandıgında çalışıyorda iş görmüyor sesi bile az çıkıyor

Park ederken çoğu kez dörtlüleri yakıp ediyorm sıkıntı yani çözmem lazım
Yaşadıkların normal değil şarj dinamosunu aküyüde ölçtür istersen
arka stoplarin fisleri cikmis olabilir sase almiyor olabilir soket tam oturmadimi oyle yapiyor bu seferde geri vites arti yolluyor ampul kisik yanar donus yapar ampul uzerinden ayarsizlik olur buyuk ihtimal sase problemin var iki stopun soketinide kontrol et.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çözemezsen ve elektrikciye gitmek istemezsen bir röle vasıtası ile bagaj aydınlatmasından + alıp sensörü çalıştırabilirsin.
BEn şaseyi stobun bağlantı civatasından vermiştim, geri vites lambasıda dalgalanma ve git gel yapıyosa müşürde olabilir
Bugün şaseyi direk gövdeden aldım sorun düzeldi arkadaşlar teşekkürler.