Tofas Team

Tam Versiyon: Pioneer Mvh-S105 UI Yanlış Bağlantı / Kontak Bağlantısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba TT

[Resim: IMAG2335.jpg]

[Resim: IMAG2334.jpg]

[Resim: IMAG2333.jpg]

[Resim: IMAG2332.jpg]

[Resim: IMAG2331.jpg]

[Resim: IMAG2330.jpg]

[Resim: IMAG2329.jpg]

[Resim: IMAG2328.jpg]

[Resim: IMAG2327.jpg]

[Resim: IMAG2326.jpg]

Pioneer Teyp + 2 Adet 13Cm Pioneer + 2 tane Jameson Js-60 kombinasyonu kullanıyorum . Ses berbat . Montajı yanlış yapmışlar . Teyp soketindeki hangi renk kablo hangi hoparlöre ait ? Hangi renkler hangi renklere bağlanmalı ? Şuan on arka ve sağ sol karışık bağlı . Ayrıca teyp kontakla açılıp , kontakla kapanır ve park halinde iken kendi kontak kapalıyken dahi çalışacak şekilde bağlanabilir mi ? Şimdiden teşekkürler . Aşşagıya birkaç görsel ekliyorum .
[Resim: rJ5M4V.png]

Hoparlör bağlantıları bu şekilde
Teybin kontaktan bağımsız istediğin zaman çalışması için kırmızı kabloyuda sarının bağlı olduğu kabloya bağlayacaksın
@Falcon417 hocam o zaman kısa devri olmaz mı ? Bu montajda teybi yakmamak için nelere dikkat edeyim ? Ayrıca Teyp soketindeki kırmızı ince olan kablo yine soketten çıkan sarı ile aynı yere mi bağlanıcak ?
Kisa devre olmaz sari hafiza kablosu ayarlarini hafızada tutmak için akuye direk bağlanir kırmızı da kontağa bağlanmış kırmızıyı bagli olduğu yerden söküp sariyla beraber bağlarsan oda direk elektrik alir kontaga gerek kalmadan istediğin zaman çalışır

Ayrica hoparlorlerin hangisinin hangi kabloda olduğunu bulmak ve arti eksisini çözmek için eline bir adet kumanda pili alacaksin hoparlör kablolarinin hepsini sökeceksin tek hoparlörden geldiğini düşündüğün iki kabloyu eline alacaksın pilin artisini birine eksisini birine degdirip cekeceksin hoparlör içine doğru çöküyorsa pilin artisindaki kablo eksidir eksideki artidir denemek için ters çevirip pili tekrar değdirebilirsin hoparlör göbeği disa doğru cikmaya çalisirsa pilin artisindaki artidir eksisindeki eksi uç teypteki arti eksiler renkler zaten verilmiş ona göre arti eksiyi uygun hoparloru bağlarsın yalniz dikkatimi çeken orjinal soketten kablolar başka sokete giriyor teybin soketine bağlanmış gibi iki soket var orasida karışık komple söküp tek tek bağlarsan tertemiz olur becerebilirsen neyin nerden geldiğini bilirsen çok basittir teyp bağlaması
@Falcon417 hocam o zaman kısa devri olmaz mı ? Bu montajda teybi yakmamak için nelere dikkat edeyim ? Ayrıca Teyp soketindeki kırmızı ince olan kablo yine soketten çıkan sarı ile aynı yere mi bağlanıcak ?

Pardon iki kez oldu yanlışlıkla. Falcon hocam sizin dediğiniz şekilde bağladım düzeldi . Şuan 35 perde bozulan ses 48/49 da bozuluyor . Sarı ve kırmızı kablo aynı yere bağlı. Şuan kontaktan bağımsız çalışıyor . Elle açıp kapatıyorum . Ama ben arabayı stop edince teyp kapansın , çalıştırınca açılsın . İstediğim zaman elle de açıp kapatabileyim istiyorum . Yani arabayı çalıştırdım teyp açılsın ama dinlemek istemiyorsan kapatabileyim . Park halinde iken kontak kapalıyken de açıp kapatabileyim istiyorum . Mümkün mü böyle birşey ?

Kırmızılı hem aküden gelen direk + kabloya , hemde kontağa bağlasan dediğim şekil olurmuolurmu ? Kontak kablosu hangi renk ? Kontaktan kırmızıya gelen araya diyot koysam sadece gelecek şekilde . Bu şekilde sanırsam akü sürekli + kontağa gidemez ama kontak teybe gelir .Olurmu bu iş ?

Teybi yuvasına oturttum. Sağ taraf tam oturdu sağlam oldu ama sol taraf kalkık oldu . Biraz yiyince içeri gidiyor ya da çekince geliyor .Kafes biraz zarar görmüş . Piyasadan bir kafes alıp taksam , yada elimde orjinal Clarion Trb9700 kafesi var onu taksam sorun düzelir mi ?