Tofas Team

Tam Versiyon: Lpg mikseri ve buji
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Mrb arkadaslar 99 sahin ie 1.6 var ben bunun lpg mikseri ve buji leri degistirmek istiyorum marka ve model onerilerinizi bekliyorum.lpg de fazla yakit tuketiyor en son care bunlari degistirmekte buldum sizin onerilerinizi bekliyorum.
Mikserle lpg düzelmez başka şeyler vardır aracında buji olarakta orjinal champion marka bujilerini kullanman lazım.Lpg beyin markası ne bu arada ve kaç yıllık ?
araç fabrikasyon lpg ise üzerindeki mikser tofaşın taktığı orjinal mikser ise değiştirmek gibi bir hata yapma! Buji olarak da, orjinal Lancıa i.e ler için olan buji almalısın ve değiştirmişken buji kablolaını da yenilesen iyi olur.
Fazla lpg gelmesi durumunda ilk etapta lpg beyni ve ömrü önemli, mikseri sök ve boru yerine  su tut boğaz kelebeğine ne derece lpg veriyor anlarsın çatlak delik var ve normalden fazla gaz veriyorsa  değişmesi gerekebilir,ancak Sertenin dediği gibi orjinali metal mikserdir metal ve sağlamsa sakın plastik falan takıp boşu boşuna emek sarfetme sorunu direk lpg beyninde ara .
Lpg orjinal fabrikasyon degil sonradan mikserin lpg cikis yeri komple acik ben biraz arastirdim birtane mikser buldun onda komple acik degil ic tarafi aliminyum birde serim atacam
[Resim: Screenshot-20181126-195741-Chrome.jpg]

Isaretledigim yer acik buldugumda benimkinde orasi tam acik yuvarlak sekilde komple
[Resim: 20181126-203019.jpg]
Bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yazacaklardır garip geldi banada sende tamamen açık olması, hani ben bir kaçak veya çürümeye bağlı kırık tahmin ediyordum mikserde .
Bunu gorunce bende sasirdim iste bendeki komple acik bunda yarim acik olmazsa alip deneyecem.bir bilgi alayim dedim enteresan sekilde fark var arada cunku
Benim mikser gene metal ancak bunlardan farklı aklıma gelmiyor ki söyliyim ful açıkmıydı yarım açıkmıydı

[Resim: 20180904-224822.jpg]
Benim mikser bu hatta resmini buldum,sanırım gazın boğaz kelebeğine aktığı yer benimde ful açık,ancak tam belli olmuyor resimde bence sen sorunu lpg regülatöründe ara derim .
Tskler lpg beyni yeni degisti resimde fark ettim benimkide boyle komple acik lpg ci fitreyi kapatiyor bantla ediyor araba cekisten dusuyor lpg de 5.50 lt ile 35/ 40 km arasi yapiyor rampada filan resmen araba gitmiyor bantlari soktukmu ayar tutmuyor. Buradaki konularda yaptigim arastirma sonuclari bant olmayacak diye nir yazi okudum lpg mikseri uyumundan da yapar diyorlar o yuzden bant kullandiklarini soyluyorlar.
Valla kardeşim aracı ilk aldığımda bant ile yarım kapalıydı açtığımda derin bir nefes alıp gitmeye başlamıştı araç,forumda falanda herkese bantı reddettiğimi söyledim,ancak aracım 1 sene önce şaka gibi lpgde soğukken rolanti düşmesi ve her araçta olduğu gibi havanın fazla gelmesi muhabbetine döndü,bant kesinlikle çekişi bozan bir şey onun için gaz fazla açılır ve araç zengin karışıma girer,ancak bantsızda hava fazla gelip devir düşürüyor soğukken,Mustafa motor ilede alakalı olabileceğini söylemişti bunun için ayrı bir konu açılıp irdelenmesi lazım çnkü tatmin edici cevabı hiçbir usta veremiyor .
Sayfalar: 1 2