Tofas Team

Tam Versiyon: zam mı geliyor?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar az önce kanalları gezerken Samanyolu'nda ( reklama girmez inşallah) şöyle bi habere denk geldim ve hemen sesi açtım:
Hükümetin 24 aylık planı içinde araç vergi sistemi değiştirilecek, eski arabaların vergisi daha fazla yeniler az olacak ( şu ankinin tam tersi), ayrıca dizel aracın vergisi benzinliden daha çok olacak, yeni üretilmiş küçük motorlu ve mümkünse elektrikli şehir oyuncakları desteklenip özendirilecek. Bütün bunlar için çalışmaların başlandığı söylendi. Ve eski araçların hurdaya ayrılması sağlanacakmış Confused
Evet biraz önce starda bende duydum
Ben de okudum biraz önce nette.Dizel araçların vergisini arttıracak , eski araçlardan yeni araçlara doğru vergiler azalacak(şimdikinin tam tersi).Bu vergilendirme CO2 emisyon tüketimine göre olacakmış ve eski araçların trafikten çekilmesine teşvik edecekmiş.Şuan tasarı halinde bi konuymuş.Yakında daha detaylı bilgiler çıkar ortaya.
Yani zenginden az fakirden daha çok vergi alacaklar mesele eski araçların trafikten çekilmesi değil sıfır araba satmak sadece bu !!!
japonya gibi tirafikte 5 yaşından küçük taşıt gezmeyecek.
Sıfır adam gibi aracı vereceklerse 10bine tamam kabul....
Her zaman aynı muhabbet oluyo sonra bi bakıyon hiç gelişme yok.Öyle bişey çıkarsa halk isyan eder.Milletin yarısı nerdeyse 10 yaş üstü araç kullanıyor.
Dediklerini yapabilecek alt yapıları yok ki.Bir yurtdışındaki ikinci el ve sıfır araç piyasa fiyatlarına bakın birde bizimkine.Herkesin 30 Bin TL'simi var ki gidip sıfır araba çeksin.Eskileri piyasadan kaldırınca ne olacak sadece garibanın elindeki araba gider o zaman 10 yaş üstü arabalarıda sıfır fiyatına çıkarırlar piyasada araba kalmayınca.Bu nedenlerden dolayıda kimse gidip arabasını hurdaya satmaz biner anca şu olur devlet para toplayacak yer arıyor vergilere artış yaparlar.
Çok zor o iş, anca dediğiniz gibi zam yaparlar başka birşey olmaz en azından yakın gelecekte.
Kusura bakmasınlar o vergiyi ödemem vizeyede girmem, yakalasınlar bağlamaya kalksınlar, hurdaya ayıracağıma yakalanınca benzin döker yakarım hiç acımam Angry Bu ne arkadaş 5 liraya benzin 2.70 lerde gaz alıyoruz sesimiz çıkmıyor, altımızda ayağımızı yerden iyi kötü arabalarımızamı diktiler gözlerini, yeter artık yeter, öyle beleşten yüzlerce binliralık makam araçlarına binmiyoruz biz alnımızın akıyla çalışıp vergimizi veriyoruz ExclamationExclamationExclamation Mad
Sayfalar: 1 2