Tofas Team

Tam Versiyon: Yağ Değişimini Kendim Yapıcam Yardım .
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar yağ değişimi için ustalara para kaptırmaktan son zamanlarda sıkıldım, aracın altına girebilmek için şuanda aklımda bir terk kriko ile aracı kaldırmak var, ancak başka önerileriniz varsa mutlaka bekliyorum her fikre açığım .
kaldırıma bi tarafını cııkarabilirsin abi o sekildede olur
Aynen buda iyi fikir, hani tepemize inmesin ondan çekiniyorum Big Grin
Kaldırmadan biraz sıkısarak aracın altına girip kendim öyle degistirmistim yagı. 12 alyan ve boru anahtarı işlem tamam kriko bence tehlikeli. Tabi aracınız basık degilse
Çekincem zaten o yönde çünkü aracın yağ tapasını açarken inceden sallanacak
Evet biraz zorlama gerekli ben sökerken bu kadar sert sekilde sıkılı olacagını tahmin etmemistim.
İşleme başlamadan önce parçacıdan bir tane de yağ tapası almanı tavsiye ederim, tapa kolaylıkla yalama olabiliyor hele ki alyan anahtarınız kaliteli (izeltaş berner vb.) değilse.
krikoya kesinlikle güvenme abi. araç basıksa kaldırıma çıkmıyorsa kriko ile kaldırırsın krikoya ek olarak bi taş koyar önlemini alırsın. ben lastik değiştirirken çıkardığım tekeri çıkarır çıkarmaz krikonun yanına atarım hemen. krikoya güvenmem.
sen aracı tek tekerleğini değil, iki tekerleği de taşa çıkarmaya bak. tek tarafı çıkarınca biraz yamukta durucak bütün yağ akmayabilir. el firenini çekip arka tekere de bir taş atarsan iyi olur.
Yağ filtresi değiştireceksen eğer o uğraştırır. Filtre sıkışıyor çok zor sökülüyor.
(19.11.2018, 09:30)Sarnav yazdı: [ -> ]Yağ filtresi değiştireceksen eğer o uğraştırır. Filtre sıkışıyor çok zor sökülüyor.

ben işkence ile söktüm. ama sökmeye çalışırken biraz döndü daha dönmüyor. yağ filtresi yamuldu felan. meğer arabanın altına girip söktüğümden yönünü yanlış yere çevirmişim. daha da sıkmışım filtreyi Smile :haha
Sayfalar: 1 2 3