Tofas Team

Tam Versiyon: Uno'dan sonra Doğan'a Geçmek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Şimdi bizim bir şahin vardı. Onu sattıktan sonra Uno aldım. Arabada gram sorun yok. Kafam o kadar rahat ki. Şahinde emanet gibi hissediyordum kendimi. Tekrar tofaş aşkı kabardı içimizde Smile

Uno hem küçük gelmeye, hem de küçük olmasından dolayı güvensiz gelmeye başladı. Ayrıca hidrolik yok, otomatik cam yok, çok küçük çukurlarda bile katur kütür vuruyor çok yoruyor. Geçen bir Doğan kullandım mercedes gibi hissettim uno'dan sonra. Şahin kullanınca öyle olmuyor ama. Doğan çok başkaymış vallahi.

Neyse, para ihtiyacından dolayı arabayı satacağız. Ama ihtiyaç kalmazsa parayla tekrar araba alacağız. Doğan alırsam özellikle yakıttan vs. dolayı pişman olur muyum? Çünkü uno ile sanayinin yolunu unuttum.

Bir de uno almamın nedeni, genç işi, en azından milletin şahinden dolayı apaçi muamelesi yapmadığı bir araba olmasıydı. O nedenle aynı muameleyi görmemek için doğanın füme veya lacivert renklerinden birini almak istiyorum. Bu araçların imajları beyaz şahine göre daha düzgün değil mi?

Alırken nelere dikkat edelim? Uno'dan doğana geçersen şunu kaybeder/kazanırsın şeklinde de tavsiyelerinizi alabilir miyim? Kaç modelden sonra hidrolik direksiyon var?

Onun yerine kartal mı alsam yoksa? Çünkü iş için de kullanılacak aslında.
uno güzel arac coook kullandım hem yakıtta mukemmel derecede az çünkü sahin dogan gibi kara düzen motor teknolijisi yok yeni italyan motor teknoljisi mevcuutur yanlız dikat et kaportası cok oldugundan çabuk çürür genelde kanser olur kapı saçları ve arac oksiyen kaynagı tutmaz cürükleri kapatmak için polyester yama yaparlar dikkat et . bence uno derim benim eski uno ile 170 km/sa basmıstım tüpte sanki ucmak üzereydim eski söke yolunda
kuş serisine geçiceksen Doğan L veya SL tavsiye ederim.dediğin füme rengi olanlardan var bende 90 model Doğan L çok memnunum...
Önemli olan aracın orjinal ve bakımlı olması.Yoksa ne 2009 modeller var haşat hoşafı çıkmış.
Doğanlar gerçekten konforlu araçlardır.Şahine göre de daha oturaklıdır.Eğer Doğan alırım diyorsan 95 Model üstü SLX almanı tavsiye ederim.Zaten hidrolik direksiyon 95 modellerde başlıyor.Bulabilirsen 96 Model Yüksek Torpidolu Karbüratörlüler güzeldir.Tabi parasına göre ama doğanda model fark etmez eski kasa doğanlar bile yeni kasa şahinlerden konforludur.Bende de doğanları seviyorum hangi modelini alırsan al orjinal ve bakımlı olsun bunlar çok önemli genel hep söylenen şeyler ama arabada konforu ve başının ağrımamasını istiyorsan bin tl fazla ver temizini al zaten o bin tl yi yapmayacağın masraflarla çoktan amorti edecen.

Unodan doğana geçerken kaybedeceklerin yakıtta bir miktar artış olacak ama temiz bakımlıysa çok fark etmez.Şu da var Uno hafif küçük motor önden çekiş gibi yakıtta artıları var.Park ederken biraz daha küçüklüğün avantajı olabilir ama oa çok fark etmiyor.Onun harici bir artısı yok.Doğana gelince daha geniş iç ve bagaj hacmi daha rahat yayıla yayıla gez.Parça olarak daha ucuz bakımlıysa masraf açmaz.Akisler körüklü olmadığından arize köyde vs kullanımda akis körüğü yırtılması gibi derdin olmaz.Unolar yanlış anlama genelde biraz da bayan arabası gibi durur Smile ama doğanda öyle bir derdin olmaz Smile vs vs Doğanı tavsiye ederim ama unoda çok kötü aman sakın binme öyle bir araç değil karar senin biraz da beğeni meselesi.

Kartala gelince kartallar için pek konforlu diyemeyiz çünkü üretilirken pek konforlu olması düşünülmemiş yani kartal iş için kullanılabilir ama konfor arıyorsan biraz hayal kırıklığı olabilir.



Uno kullanmadım ama tek kapısına sahip olmak isterdim,
Bizim arabalara gelince dediğin gibi farklı renkler bi noktaya kadar çözüm. Beyaz olunca hemen bakışlar değişiyor. ancak kardeşim ne renk olursa olsun az alçalıp ses de açıldımı aynı noktaya geliyorsun.
Arkadaşların bahsettiği modeller uygundur slx 95+ olmak şartı ile
Benim şu aralar bulut beyazi doğan s lerde çok hoşuma gidiyor.Duruşları çok güzel ve farklı.Baktınız mi acaba?
(18.03.2012, 15:56)TofasTeam yazdı: [ -> ]Benim şu aralar bulut beyazi doğan s lerde çok hoşuma gidiyor.Duruşları çok güzel ve farklı.Baktınız mi acaba?


Bakmam mı ben kullanıyorum abi, kar beyazı çok parlak kalıyor araba da ama bulut beyazının bi başka tadı var Big Grin
Yorumlar için sağolun arkadaşlar. Bulut beyazı gerçekten ne güzel renkmiş. Hem Doğan S'lerde hidrolik falan da var. Aslında bakmak lazım.

Ama hala araçların imajlarından ötürü çekincelerim var. Elimdeki araba öğrenci arabası imajı veriyor. Sorunsuzluğu da cabası. Ama konforlu değil işte. Tek derdim hidrolik direksiyon. Satıp yine hd'li uno alsam, bu sefer de yeni arabada başka sorunlar çıkacak. Çok kararsız kaldım.

Zaten tapu işlemleri için satmayı düşünüyoruz önce.

Bu arada, alacağımız arbada tempra motor şart.
Arkadaşım Doğan Şahin beni bozar diyorsan ya Tipo alacaksın ya da motor atılmış serçe Big Grin samsunda var bitane mor renkli tam hasta işi, hiç de apache işi falan değil. Tipoları da düşün bence. mpi motor ya da sana 2.0 sedicivalvole Big Grin tek kapı olur Big Grin 260 ibreli kadran Big Grin dadından yinmez