Tofas Team

Tam Versiyon: Frene Basınca Şarj Göstergesinin Yanması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar bizim araçlarda frene bastıgımız zaman şarj göstergesinin yanması ayagımızı frenden cekınce ise sönmesi normalmidir ? Şarj dinamosu ve akü yeni belirteyim.
(17.03.2012, 01:31)tofasteam26 yazdı: [ -> ]Arkadaşlar bizim araçlarda frene bastıgımız zaman şarj göstergesinin yanması ayagımızı frenden cekınce ise sönmesi normalmidir ? Şarj dinamosu ve akü yeni belirteyim.

yanmaz diyorlar ama bende sıfırdan herşeyini değiştirerek yaptırdım bende de yanıyor...
bendede kaloriferi açınca cansız şekilde yanıyor Smile
Bende geçen kömürünü değiştirdim hala yanmaya devam ediyor Big Grin
Sorun içindeki sargılarda ustalar ezbere diyot ve kömürü değiştiriyorlar
Bu sorunu şarj dinamosundan sigorta kutusuna giden ve kontağıda besleyen kahverengi kablodan yapıyor diye biliyorum hatta forumda bir konusu vardı kendi elektrikçimede sordum eski aracımda aynı sıkıntı vardı dedi yeni tesiat çekeriz oraya çözeriz demişti ama arabayı satınca deneyemedik. Smile Misal 92 model aracımda da ilk aldığımda diyotlar patlaktı komple şarj dinamosunu tamir ettirdim sonra canavar gibi olmuştu farlar silecekler kalorifer frene basıyordum kızarmayı göremiyordum bile ama tesiatı yeniydi.
Eyvallah sağolun.
Bu sabah bendede oldu teyp açık farlar açık silecekler açık kalorifer açıkken ışık cılız bı sekilde yandı sonmedi 15-20 sn sonra yokuş aşağı debriyaja basıp gazi kökledim bı kaç kez düzeldi. Bı sıkıntı olur mu ?
Sıkıntı olmaz dediğimiz gibi ya şarj dinamosunda problem var ya da sigorta kutusunu besleyen ana kabloda
Dinamonun kömürleri bittiği zaman da sarj ışığı yanar.Elektrikçi de şarjı ölçtür bir sıkıntı yoksa kullanmaya devam et ışığı takma.
frene basınc ayanıyorsa arka stop ampulunde sorun var ters takılmıştır
Sayfalar: 1 2