Tofas Team

Tam Versiyon: Gaz kesme tekleme sorunum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Yaklaşık 1aydir bununla ugrasiyorum. Hallederim dedim ama bir turlu olmadi...

Sorunum ; lpg de motor soguk yada sicakken farketmiyor rolantide calışırken gaz pedalına bastıgım anda yaklasık 1000 ila 1200 devirde arac tekleme gaz kesme gibi yapiyor..

Yaptiklarim:
Benzinde calistirdim herhangibi bir sorun yok..
Hava kazanini cikardim karbratörün kelebek kismina aarac calışırken elimi koyduğumda yani agzını kapatdımda motor stop ediyor . hava almiyor.

Hava filitresine kadar hersey normal. Hava filitreainde sorun oldugunu düsündüm daha önce kullandigim filitreyi taktim yine aynı.

Hava kazanim hava almiyor . hava kazanim kislik pozisyonu acik sekilde kullanıyorum. (Kişlık konumunun agzınıda kapatıcam deniyecem.)

Sadece 1000 ila 1200 devirlerde tekleme ve kesilme yapiyor acaba neden olabilir. Rolantim cok duzgun calisiyor aracim da sallama titreme olayı yok.

Benzinde duzgun birsekilde calisiyor.

Manifol kisimlarini kontrol ettim gözle vidalarini sıkılı ğı gayet iyi.kacak bence yok..

Zaten olsa kelebek kisminda elimle kapatdigimda arac calismaya devam ederdi diye dusunuyorum.

Problem nerde bi turlu anlayamadim. Bu olay motor yapildiktan sonra oldu.. Motor yapilmadan once boyle bir problemim yoktu....

Aracimda hava kazanim contali bir sekilde 6 sene kullandim yani bantlma olayim olmadi...

Hersey motor yapildiktan sonra meydana geldi. Karburatörum 1 yil önce sökülüp bakim yapıldıldı.

Gaz beyninden süpeleniyorum son aklima gelen bu sizler ne dersiniz bu işe ...
Ben bu işin icinden cikamadim :haha
Kapaktaki contayı merak ettim doğrusu bu yaşta arabanın filtre kapağında conta nasıl oluyor ki bendeki yıllar önce parça parça dökülmüştü, filtre kışlık pozisyonda da olsa ön ucu elinle kapatıp gaz vermeyi denedin mi hiç ?
Hava kazaninin agzina elimi koydugumda arac halen calisiyor ... Bende diger tarafi acik oldugu icin ordan havayi cekiyor diye dusundum .. Bu hafta sonu kişlik konumunu kapatip deniyecegim...

Kapaktaki contadan kastin heralde hava kazanindan bahsediyorsun. Bantlama yapilan yere uygun conta uydurulup kendim yapmistim zamaninda resmini ceker burda paylasirim.

(05.11.2018, 21:04)Falcon417 yazdı: [ -> ]Kapaktaki contayı merak ettim doğrusu bu yaşta arabanın filtre kapağında conta nasıl oluyor ki bendeki yıllar önce parça parça dökülmüştü, filtre kışlık pozisyonda da olsa ön ucu elinle kapatıp gaz vermeyi denedin mi hiç ?

Elimle Kapatip gaz verdigimde halen calisiyor.
Şöyle diyeyim filtre kapağında bir bent var üzeri süngerli şimdi sen kışlık pozisyona almışsın o bent ön ucu içerden kapatmak üzere dizayn edilmiş ama işe yaramıyor en azından lpg için bozucu oluyor bu durum sen ön ucu elinle kapat gaz ver muhtemelen o yaptığı teklemeyi yapmayacak
(05.11.2018, 21:13)Falcon417 yazdı: [ -> ]Şöyle diyeyim filtre kapağında bir bent var üzeri süngerli şimdi sen kışlık pozisyona almışsın o bent ön ucu içerden kapatmak üzere dizayn edilmiş ama işe yaramıyor en azından lpg için bozucu oluyor bu durum sen ön ucu elinle kapat gaz ver muhtemelen o yaptığı teklemeyi yapmayacak

Himmm... O bent dedigin galiba karburatorun hava kazanini yazlik bolume cektigimizde. Kislik arka daki giris yerini kapatan yeri diyosun . evet dedigin gibi oranin süngeri bende yok . hafta sonu anlatdigin gibi elimi hava kazanin ön girisini kapatıp gaz verip deniyeyim.

Peki mustafa yaptiklarımın sonucları tam olarak ne ifade edecek?

Yani hava alip almadiginimi ögrenmiş olacaz?
Öndeki uçtan çektiği fazla hava dengeyi bozuyormuş diyeceğiz sende ön ucu bi şekilde iptal et
(05.11.2018, 21:22)Falcon417 yazdı: [ -> ]Öndeki uçtan çektiği fazla hava dengeyi bozuyormuş diyeceğiz sende ön ucu bi şekilde iptal et

     Bugün deme fırsatı buldum... Dediğin gibi hava kazanının ön hava giriş yerini kapatdım.. araca gaz verdiğim zaman yine aynı teklemeyi yapmaya devam etti. daha fazla gaz verdiğimde motor stop edecek duruma geldi. 

  Tam kaputu kapatıp tüm hayallerim yıkılmışken . aklımda olan gaz beyni yapar die düşündüm. 4 senedir kullanıyorum aynı beyni .  (Acaba alt devirde hassalığınımı yitirdi die düşündüm ...)bu yüzden gazı cekemiyor dedim. 
  Aracımın gaz ayarı cok güzel olmasına rahmen kurcalamaya başladım. 
  
 Gaz beynınde bulunan siyah pilastik büyük vidayı 2 tur gevşetdim. araca gaz verdim tekleme sorunu yarı yarıya azaldı. sonra o vidayı 1 tur daha açtım inanırmısın tekleme felan yok ortadan kalktı ... cok güzel bir şekilde alt devirde sağlıklı calışıyor. 
 O kadar uğraştırdı ki beni azkalsın sanayideki lpg cilere gidip bakdıracaktım.

Şimdi sorunum halloldu.. peki bu vidayı acmam la beraber gaz ayarım artış mıdır.? cok yakmaya başlarmı.
 Eğer öyle yaparsa gaz beynini söküp içini acıp temizlik bakımını yapayım mı ne dersin Mustafa..?
Durduk yere ayar yeri bu kadar neden değişir ki muhtemelen yakıt biraz artacak beyinde eskimiş açıkcası temizlik yapılsa iyi olur sen yinede bir kullan yakışa bak ona göre karar ver
Freni pompalayinca devir artıyormu
(21.11.2018, 13:19)Falcon417 yazdı: [ -> ]Durduk yere ayar yeri bu kadar neden değişir ki muhtemelen yakıt biraz artacak beyinde eskimiş açıkcası temizlik yapılsa iyi olur sen yinede bir kullan yakışa bak ona göre karar ver
Tamam :ok .. 
  
 İlgilenip yazdığın için teşekkür edrim saolasın...

(21.11.2018, 13:25)ahmet27 yazdı: [ -> ]Freni pompalayinca devir artıyormu

hayır öle bir problemim yok...
daha önceden vardı... gaz ayarı ile alakalı bir durum du benimki... westing house die frenle alakalı olan parca miyadını doldurduysa bundan dolayı frene basınca devirde artma yapar. benimki öyleydi aynen
Sayfalar: 1 2