Tofas Team

Tam Versiyon: Motor Aşırı Sarsıntılı Çalışması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar uzun zamandır formda konu açmıyordum sadece takipteydim.

Başıma yine ustaların bile çözemediği bir sorunla karşınız dayım. Huh
Alıntı:
  • Motor da hiç bir sorun yokken biranda yolda normal şekilde giderken sarsıntı yapmaya başladı. Sanki gaz bitecekte istop edecek gibi herhalde gaz bitiyor dedim bir baktım yeşil yanıyor halen.
  • Sonra dedim ki aldığım lpg den kaynaklı diye yolda araçı benzine geçirdim birde baktım sorun yine aynı.  Huh
  • Neyse gideyim dedim araca gaza yükleniyom atik olan araç patırdayarak gaz yemiyerek gittiğini farkettim
  • Zarzor evin önüne çektim.
  • Araçı ertesi sabah çalıştırayım dedim bakayım neyi var
  • Çalıştırdım sorun yine aynı motor yerinden çıkacakmış gibi sallanıyor.
  • Takımları hazırladım kolları sıvadım.
  • İlk olarak dedim bujiler ateşleme yapamıyor sıkıntı var diye elimde yedek yeni bujilerle denedim baktım yine aynı.  Huh
  • Dispritöre geldi sıra acaba sentemi kaydı platin mememi yaptı dedim söktüm temizledim senteyi ayarladım taktım. Yine aynı.  Huh
  • Sonra buji kablolarını tek tek sökmeye başladım
  • 1 buji söktüm motor istop etcek gibi 
  • 2. söktüm herhangi bir değişme yok
  • 3. söktüm oda aynı motor çalışması aynı
  • 4. yöktüm istop edecek gibi oldu
Şimdi 2 ve 3 pistonları kontrol ettim basınç varmı basınc var üfleme yapıyor. Ateşlememizde normal ama tepki yok  Huh
Acaba siboplarda mı sıkıntı var sorun nedir arkadaşlar ? 
Bi ara aynı sorun bendede oldu önce motor sarsıntılı çalışırken elini hava alan kısıma yavaş yavaş kapat sarsıntı kesilecekmi eğer düzeliyosa monifolttan veya karbüraörden hava alıyordur aynı sıkıntu bendede oldu ve bilmeyen ustalara bi sinirle üst kapağını söktüm ve bi baktım emme manifolttaki vidalar eksik 2-3 piston emme ekzoz karıştırıyo sonra kapağı toplayıp taktım sorun çözüldü haa birde firen hortumunuda kontrol et oda kırılınca veya çıkınca bayaa bi fark oluyo başıma gelmişti

Bide ateşlemede platin ve meksefeyide değiştir pahalı bişey değil zaten işini şansa bırakma
Başkan kepe elimi kapatınca araç direk istop ediyor kaçak yok gibi kepi söktüm hava filtresine baktım sökük çalıştırdığımda da hiç böyle sallamıyordu kendini benzinde aynı lpg dede napıcam bilemedim.
 

Ben bu 2-3 piston un çalışıp çalışmadığını nasıl anlıyacağım.
 

Firen hortumu yerinde onu yeni değiştirmiştim
Benim anlamadığım 2-3 bujiyi cekince araçta tepki yok bujileride siyah az yağlı gibi tam bilemedim. 1-4 kuru kahve rengi beyaz gibi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Silindir kapak contası sanırım gitti.Genelde tam ortadan koyuverir.2 ve 3 pistona su basar sarsıntılı çalışır çekiş düşer.Belirtilere baktığımız zaman sanırım conta değişecek.Ortadak kesilmiş olabilir.
Benim arac subab kesmisti cok sarsintili calisiyordu hatta viteain altindan bile ses geliyordu gaza yuklenince pıs pıs sea yapiyordu subab kesmis olabilir benim 4. Silindir deki subab kesmisti aorun ayni gibi basinc yoksa silindirlerin hangisindeyse subab kesmistir basinc var demissin basinc yeterli olmayabilir subab lastigini az birsey kesmis olabilir
Kendin bulmuşsun zaten 2ve 3 pistonlarin calismiyor. Ya atesleme yok distiribütörden ... Eger atesleme varsa ozaman geriye sadece üst kapak kaliyor.

Söktüğün bujiyi kablosunu 2ve 3 noluyu calirken şaseye tutdunmu kıvılcım veriyormu?
(22.10.2018, 00:30)61KB667 yazdı: [ -> ]Silindir kapak contası sanırım gitti.Genelde tam ortadan koyuverir.2 ve 3 pistona su basar sarsıntılı çalışır çekiş düşer.Belirtilere baktığımız zaman sanırım conta değişecek.Ortadak kesilmiş olabilir.

Bugün iş güç dolmuşla geldim evin önünde yatıyor araba tam havalar soğumaya başladı araba lazımken böyle sorun cıktı.
1 yıl olmamıştı ustaya yaptırmıştım vaktim olmadığından contayı çelik conta secmiştik. Ve araba hiç hararet yapmadı yapsa içim acımayacak ustaya gitsem böyle desem kendinde hiç suçbulmaz ustalar biliyorsunuz bende çontadan şüpheleniyorum. kapağı sökmeden tespit yöntemi nasıl olabilir. ?

(22.10.2018, 15:59)esinti11111 yazdı: [ -> ]Kendin bulmuşsun zaten 2ve 3 pistonlarin calismiyor. Ya atesleme yok distiribütörden ... Eger atesleme varsa ozaman geriye sadece üst kapak kaliyor.

Söktüğün bujiyi kablosunu 2ve 3 noluyu calirken şaseye tutdunmu kıvılcım veriyormu? 

Kıvılcım var çalışırken denedim atıyor güzelce. Pistonlarda bujiyi söküp marş yaoınca basınç var çalışıyorlar. ama ateşlemede var ama görevini yapmıyor patlama yapmıyor.
Sonuç 1 saat önce üst kapak evin önünde söküldü eniştem motor ustası kendisi yapıyor sonuç olarak contamız yanmış 1 yıl dolmadan. [Resim: 292fb76a6d74343de77ae248b039d3f2.jpg][Resim: f35ce1cbc632cb575dd142d98b76a04d.jpg][Resim: 09e9b5e19a65cff6c0422603138152c3.jpg][Resim: 8dc0e873e642621707b50dc4182f1b5c.jpg]


Resimler geldikçe sizlerle paylaşıcam araç başında olmadığım için kardeşim gönderiyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Daha önce kapakçıya gittimişmiydi üst kapak ?
Aracın su kanallarını iyice temizleyin.Radyatör temizleyici koyun radyatöre 1 gün öyle sürün suyu tamamen boşaltın tekrar su ile 1 gün sürün sonra tekrar boşaltıp antifiriz koyun.Dediğim gibi çıkmış conta tam ortadan kesilmiş.O Conta çelik felan değil bu arada bilgin olsun.Bu contadan kullanıyorum ben 2 3 senedir 130 derece hararet bile gördü bir çok kez tık demedi.
[Resim: tempra-dksslx-silindir-kap-con-celik%20(...0x1000.jpg]
Sayfalar: 1 2