Tofas Team

Tam Versiyon: İdeal motor temizleyiciler..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar eminim benim gibi bi çoğunuzdada motorunda yağlanma vardır bunları cıkartmanın bi yolu varmı? sağdece yağ olarak değilde kirler felanda dahil baştan aşşaya fabrikasyon gibi cıkartmak için ne yapılması gerekir..
bi konuda okumuştum gaz yağıyla olur diye ama yaklaşıl 3 hırdavat-ıvırzıvırcı +4-5 ajentacı ve 7-8 tanede benzinlik gezdim hiç birinde bulamadım sizce en ideal motor temizlemek için bütceyi zorlamıcak cozumler nelerdir ? yıkamacıdaki adam tuz ruhuyla suyu karıstır oyle yıka dedi ama güvenemedim biraz cakal bi tipdi..
sizce neyle yıkamalıyım motoru bi zarar vermeden tertemiz cıkartmak için ?
Mazotla da yapabilirsin.Yalnız dikkat et sıcak motora uygulama.Bir beze dök güzelce sil.
bu konuda hakiketen bilen birileri açıklık getirsin bizde hayır duası edelim

sabırsızlıkla bekliyom

birisi bana WD40 kullan dedi ama allah var güvenemedim.

bemde bekliyorum...
WD40 da olur ama pahalıya patlar.Mazot iyidir.
toprağım wd40 la motor falan yıkanmaz böyle kulaktan dolma laflara bakma. kendin yapacağın için en ideali mazottur.mazotu motara sıkıp biraz beklemen lazım tortulu kısımların yumuşaması için daha sonrasında sıcak tanzik.şimdi motor temizliğinde yeni çıkan kimyasallar var daha etkili dozunu kaçırırsan aliminyum aksamlarda karartma yapar. tuzruhuda aynı sıkıntıyı yaratır .sakın deneme.mazotla birkaç sefer yıka sonuca ulaşacaksındır. bu arada kullanmadığın eski bir diş fırçası buji dibi karbüratör altı gibi dar yerleri temizlemek için çok işine yarayacaktır syg.
europajet diye bir ürün var erzurum sanayisinde çok meşhur...sık 5-10 dk bekle ver tazyikli suyu pırıl pırıl...fiyatı 5 tl...kolay gelsin...

http://europajet.com.tr
Arkadaşlar arabanın motor kısmına ne olursa olsun su tutmayın ileri ki zaman da görünmeyen arıza ve elektirik kablolarında oksitlenmeye yol aça biliyor. ondan sonra işin yoksa arıza ara.
Kimyasal paslanmaya yol açmayacak herhangi bir sıvı kullana bilirsin buna mazot ta dahil olbilir ancak mazot motora olanca tozu yapıştıracaktır, bunun için uçucu bir madde kullanmak daha iyi olacaktır benzin bu işi görürmü bilmem anca benzinle araç temizlerken mutlaka monifoltun soğuk olması gerek ayrıcada kutup başının - ucunu sökmekte fayda var.
iyi günler.

Geçen ay tekzenden motor temizlik spreyi aldım (13 tl falandı) ve wd40 spreyi gibiydi (onu da gördüm sanayici arkadaş minibüsün motora belki 7-8 tane sıktı anca temizledi ama silmek zorunda kalmadı ama 7x10= 70 tl). Tekzendeki ürünün hepsini boşalttığım halde silmekle bile temizleyemedim. Oto yıkamada 20 tl verdim özel bir sıvıyı maşrapa ile boşaltttı (asit gibi duman çıkararak yaktı ) ve tazyikli su sıktı Tabi bazı böllümleri önceden naylon ile kapatttı ve sonrasında distribütör, bujileri falan kurulamak için hava tabancasına tuttu. EN ÖNEMLİ KISIM İSE HEPSİ BİTİNCE YİNE DE 10-15 DK. BEKLEMEK LAZIM nem kalmasın diye... 10 yıllık (abartısız) keçeleşmiş yağ ve toz aktı gitti..
Uğraşmaya değmez işi bilen yerde 20 tlye biraz bekleyerek işlem tamam. (ama kiriniz çok değilse spreyle silme tercih edilebilir tabii).
(05.04.2012, 09:41)ibrahimakinci yazdı: [ -> ]Geçen ay tekzenden motor temizlik spreyi aldım (13 tl falandı) ve wd40 spreyi gibiydi (onu da gördüm sanayici arkadaş minibüsün motora belki 7-8 tane sıktı anca temizledi ama silmek zorunda kalmadı ama 7x10= 70 tl). Tekzendeki ürünün hepsini boşalttığım halde silmekle bile temizleyemedim. Oto yıkamada 20 tl verdim özel bir sıvıyı maşrapa ile boşaltttı (asit gibi duman çıkararak yaktı ) ve tazyikli su sıktı Tabi bazı böllümleri önceden naylon ile kapatttı ve sonrasında distribütör, bujileri falan kurulamak için hava tabancasına tuttu. EN ÖNEMLİ KISIM İSE HEPSİ BİTİNCE YİNE DE 10-15 DK. BEKLEMEK LAZIM nem kalmasın diye... 10 yıllık (abartısız) keçeleşmiş yağ ve toz aktı gitti..
Uğraşmaya değmez işi bilen yerde 20 tlye biraz bekleyerek işlem tamam. (ama kiriniz çok değilse spreyle silme tercih edilebilir tabii).
Benzin olmasın o özel sıvı???
Bende motoru temizlemek için çözüm arıyordum ve bu konuyu okudum.En mantıklısı illaki belli bir masraf edilecek bu sebeple hiç uğraşmadan 20 lira verip bilene temizletmek.