Tofas Team

Tam Versiyon: Conta yanması sorunsalı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten selamın aleyküm öncelikle.
Aracım 87 model düz motor doğan lpgli. Bir kaç gün önce havaların biraz serinlemesiyle, aracı çalıştırıp ilerlediğimde gaza hafif yüklenme yaptığımda sanki gaz kesintisi gibi tekleme-kerkinme az kalsın stop etme problemi yaşadım. Ertesi gün biraz daha ısıtıp aracı öyle hareket ettim lpg de yine yüklenince biraz tekleme yaptı. Sanayiye götürmüş peder demişler conta yanmış bunda, conta değişicek taşlama vs. 900 tl hesap. Bugün başka bi ustaya götürdük benzinde denedi bi sıkıntı yok.(su eksiltme vs yok araçta, yağda su yok) Lpg beyninden kaynaklanıyor dedi bu seferde lpg beyni ısınmıyormuş sanırım. 3-4 ay öncede uzun yolda böyle bi kaç kere kerkinme atlatmıştım. Sizce conta yanık gibi mi bu anlattıklarımdan. 
Şimdiden teşekkürler..
Benzinde sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur o 900 isteyen aç gözlü kişiyide Allaha havale ediyorum
Lpg beynine su gelmiyor olabilir emme manifoldu su yolu tıkanmış olabilir sorun bu ise manifold sökülür su kanalı temizlenir kalorifer ısıtıyor mu ?
Bide bujilerini kontrol et kurum yapmış mı bujilerin ömrü de bitiyor olabilir
900 nedir arkadaş.Biz bugün arkadaşın kangoosunu verdik taşlama dahil 600 lira
(29.09.2018, 18:27)Falcon417 yazdı: [ -> ]Benzinde sıkıntı yoksa sıkıntı yoktur o 900 isteyen aç gözlü kişiyide Allaha havale ediyorum
Lpg beynine su gelmiyor olabilir emme manifoldu su yolu tıkanmış olabilir sorun bu ise manifold sökülür su kanalı temizlenir kalorifer ısıtıyor mu ?

Kalorifer ısıtıyor harika hemde. lpg de dediğine göre lpg beyni ısınmıyor. diğeri de lpg beyni arızalı dedi. benzinde bir problem yok.
o usta seni dur bunun aracı eski kekleyim demiş çakallık yapmak istemiş uyanık 

neyse conta yanarsa aracın hararet yapar su eksiltir çekişten düşer sanırım lpg beyni ile problemin var
(29.09.2018, 22:10)rantez22 yazdı: [ -> ]o usta seni dur bunun aracı eski kekleyim demiş çakallık yapmak istemiş uyanık 

neyse conta yanarsa aracın hararet yapar su eksiltir çekişten düşer sanırım lpg beyni ile problemin var

Aynen öyle valla. Araçta ne hararet var, ne su eksiltme var tıkır tıkır çalışan araba. Allahtan başka birine daha göstermişik. bakalım bir iki güne benzinde sürücem.
Arızalı lpg beyninde ısınmama olmaz beyin ısınmıyorsa su sorunu vardır aracında dediğim gibi emme manifoldu su yolu tıkalı olabilir geçici çözüm için  kalorifer su borularına T atarak lpg beynine paralel bağlantı çekilebilir