Tofas Team

Tam Versiyon: ayna ışığı yapımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Detaylı resim tek başıma çalıştığımdan çekemedim ama isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim. kullandığım ampüller kartal gözü led. aynanın su tahliye kapağını delip oraya bağladım mümkün olduğunca yola doğru bakmasını sağladım çünkü bu ışıkların amacı yolu aydınlatmak kaportayı değil, yabancı sitelerde puddle light diye geçiyor yani çukur ışığı araca binerken suya basmamak için.
   Ayak ışıkları vs hepsi iç aydınlatmada tek bir yere bağlı olduğu için içeriye düğme yaptım kapı switchlerine paralel düğmenin diğer ucu şasede düğmeyi açınca kapı açılmış gibi şase veriyor devre tamamlanıyor. az önce uzun yoldan geldik aracın ön camları benekli arka büyük cam en koyu filmli, boş otobanda ayna ışığını açınca aynamdan şeritleri rahat seçebiliyorum ışığı kapatırsam sanki hiçliğin ortasından gidiyormuşum gibi oluyor ben bu şekilde rahatsız oluyorum şahsen.
 [Resim: 47dd8a9552.jpg]
aynanın altı bu şekilde 1tl koydum boyutu anlaşılsın diye kullandığım ledin çapı 18mm, bu kapağı söküp matkapla deliyoruz diş tutacak şekilde açık kalan yerlerini ister silikonla ister yapıştırıcıyla ışığın etrafından su geçmeyecek şekilde yalıtıyoruz. kablosunu aynanın tellerinin yanından geçirip döşemenin içine sokuyoruz ordan da orjinal tesisata bağlıyoruz. Ben kapıları açınca yanacak şekilde bağladım siz isterseniz parka veya fara bağlayabilirsiniz.
 [Resim: e5e9925018.jpg]
 Bu da kullandığım led arkasındaki kısmı el testeresiyle bikaç cm kısalttım aynanızın tipine göre değişiyor kesilecek uzunluk.
 ve son hali[Resim: 749ddaf189.jpg]
[Resim: 878e592bb1.jpg]
 içerideki düğmeden aç kapa yaparken video:
Eline koluma emeğine sağlık kardeşim bu ledler sanki çok canlı olmuş biraz daha los olabilirmis bence tabi

Bu arada benim aracta slx aynasi var ayaklarida döküm onlara nasil bi yol izlemek gerekir varmi fikrin
Eline koluna sağlık kardeşim gördüğüm en güzel uygulamalardan birisi güzel ve hoş olmus arkadaşın dedigi mantıklı ama senin camlar filmli olduğu için anca fark ediliyordur iceriden...
Benim de aklımda olan bir uygulama ama kapılar açıldığında, arabayı kitleyip-açtığımda yanmasını istiyordum bende
bu elonun gecikmeli iç aydınlatma rolesine alarmdan tetik verilebilir. hem iç ışık hem ayna altı yanar.
(28.09.2018, 09:50)ahmet27 yazdı: [ -> ]bu elonun gecikmeli iç aydınlatma rolesine alarmdan tetik verilebilir. hem iç ışık hem ayna altı yanar.

Benimde aklimda gecikmeli sonmesi için follow me home modülü vardi ama demekki herşeyin kolay bir yöntemi var :ok
Elonun modülünü diğer aracımda 2 senedir kullanıyorum ama sadece kapı kilidi açınca yanıyor kitleyince sönmüyor akşama onun da videosunu koyarım. Kumandanın sinyal çıkışı olan +yı röleyle girip - olarak kapılara girmek gerekiyor hazır röle almak daha hesaplı ve vakitten tasarruflu olur. 40tl şuan elo iç aydınlatma rölesi.
Işığın ucunu kaportaya çevirip ışığı azaltabilirdim ama amaç yere fazla ışık vurması zaten dediğim gibi çukur ışığı bunlar araca binerken suya girmemek için.
Slx in döküm aynasını canlı görmedim hiç aynanın altını foto atabilirsen yardımcı olurum.
@thetimesoftr usta döküm kısmı içine led sigicak gibi değil anca olursa aynanin kendisine montajlmak lazim resmini akşam ceker atarım
Ellerine sağlık tamda sıradaki projem buydu elektriği park dan mı aldın?
(28.09.2018, 11:50)thetimesoftr yazdı: [ -> ]Elonun modülünü diğer aracımda 2 senedir kullanıyorum ama sadece kapı kilidi açınca yanıyor kitleyince sönmüyor akşama onun da videosunu koyarım. Kumandanın sinyal çıkışı olan +yı röleyle girip - olarak kapılara girmek gerekiyor hazır röle almak daha hesaplı ve vakitten tasarruflu olur. 40tl şuan elo iç aydınlatma rölesi.
Işığın ucunu kaportaya çevirip ışığı azaltabilirdim ama amaç yere fazla ışık vurması zaten dediğim gibi çukur ışığı bunlar araca binerken suya girmemek için.
Slx in döküm aynasını canlı görmedim hiç aynanın altını foto atabilirsen yardımcı olurum.

Benim bilgim yoktu. Konulari arastirirken @Falcon417 nin çözümü. Iki diyota is halledilebilir. Eksi tetiklemeyse de 2 diyot bir role. Hem açarken hem kapatirken iç aydinlatma ile yanabilir.
Sayfalar: 1 2 3 4