Tofas Team

Tam Versiyon: Bakım öncesi tamirciye gitmeden bilgi alayım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Maddiyatı düzeltip komple bakıma sokacağım aracı. Sorunları mı kısaca anlatayım sizlere ve ustanın yanına bilgili olarak gideyim istiyorum. 

Sabah aracı çalıştırdığımda ilk marşta kayış sesi geliyor sonrasında kesiliyor. Ardından arabaya gaz bassan dahi stop ediyor. Ardından 2. marşa kayış sesi kesiliyor arabaya gaz vermezsen anında stop ediyor. Sonrasında hareket ettikten sonra devir düşükte olsa stop etmeyi kesiyor araç. Özellikle sabah saatlerinde direksiyondan gacır gucur sesler geliyor ve kesilmiyor. Ustaya baktırmaya götürüyorum ses aksine kesiliyor. Çalıştığımdan ötürüde bekleyemiyorum tekrar yapsın sesi diye. Ve direksiyonu çevirip tam döndüğümde kendini tam toplamıyor direksiyon döndüğüm yöne göre hafif sağa ve ya hafif sola yatık kalıyor. Ve eski direksiyon mafsalında ufak bi sağa sola manevrayla oynarken şimdi biraz daha fazla çevirmem gerekiyor direksiyonu. Araç rampada gitmiyor 2-3 vites arası oynaya oynaya çıkıyorum hızını alsan bile hızı kesiliyor. Düz yolda zar zor 140-145 arası yapıyor zorlayarak oda. Bayır aşağı 160-165 civarına zorluyor. Fren pedalı normalde dokunduğunda anda tepki verirdi şuan frene çeyrek bastığın zaman araçta tepki yok sonuna kadar basmak gerekiyor anca tutuyo ama sona doğru iyi tutuyor. Önceden viteslerle oynarken bi problemim yoktu şimdi vites 2 deyken 20-30 km hızla hafif frene basıp 1'e çektimde durmak için arada ses çıkarıyor zor geçiyor. Geriye geçmiyordu vites onu kendi yöntemlerimle çözdüm. Birde sıfır motor yapılmadan önce aynı rampada hemen hemen aynı hava sıcaklığında hararet asla 90 ı geçmezdi şimdi yeni yapılan motorda aynı rampada hemen hemen yine aynı sıcak havada 110 a yaklaştı.

Üşenmeden okuyup yorum yazan, beni bilgilendiren herkese şimdiden çok teşekkür ederim Smile 

Yağ olarakta değişim için tekrar 20/50 mi yoksa 10/40 mı önerirsiniz ?

NOT: Bilmeyenler için; Motoru sıfır yaptırdık üzerinden 30 bin km civarı geçti. Araç conta yaktı birde yeni yapılan motorda onu da tamir ettirdik. Direksiyon mafsalını, alt rotları vs. komple sıfır değiştirdim en kalite parçalarla. Vites için alt tamir takımı değiştirdi babam 2 den atıyordu. Birde prizdirek bilyası değişti. Bunları göz önünde bulundurunuz Smile
sabah olayı rölanti olayı gibi geliyor 

Frenlerinde hava olabilir ( benimde aynı idi havasını aldırdım) su mızrak gibi oldu basınca kesiyor

vites geçişlerinde dişlerinde birşey olabilir mi ? baskıda yada ? 

yağ ben 20-50 kullanıyorum yeni motor yapanlara ince diyorlar senin ki 30 bin olmuş değişmeni öneririm 

gitmiyor demişsin acaba  düşün avans ayarlarında bir sorun olabilir mi ki ? yada kelebek ?
@rantez22 yağı yeni değiştim kardeşim 20/50 castrol koydum filtreleri değiştim. Vallahi motordan pek anlamadığım için usta ne derse tamam demek durumundayım babamın tanıdığı usta arabanın içine etti açıkcası en azından yaptırmasak bile senin dediğin ustaya bi götürelim olmadı bi baksın bakalım neler var neler yok arabada.
@hn609 tamamdır geçince senle haberleşiriz Smile