Tofas Team

Tam Versiyon: Doğan SLX 1.6ie hakkında bilgi...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, 92 model Doğan SL aracım var ve çok fazlasıyla memnunum aracımdam, ama satıp 99 veya 98 model SLX 1.6 ie almak istiyorum, sebebi ise hem model yükseltmek hemde karbüratörden kurtulmak. Enjeksiyonlu olunca ne gibi artıları oluyor, bazı ustalar diyorki hiç bir farkı yok yine LPG sistemi aynı üst taraftan kelebek mikser diye tabir edilen mikserle yakıt aktarılıyor sadece model yükseltmiş olursun yoksa herşeyi ile aynı diyorlar doğru mudur sizlerinde görüşlerini almak istiyorum. Herşey için şimdiden teşekkür ederim.
LPG de kullanırsan aynıdır hiç bir farkı yok.
(05.03.2012, 01:35)Nihat86 yazdı: [ -> ]LPG de kullanırsan aynıdır hiç bir farkı yok.

Peki enjeksiyon falan yani yakıt doğrudan yanma odasına gönderilmiyor mu?
(05.03.2012, 01:53)metelevent yazdı: [ -> ]
(05.03.2012, 01:35)Nihat86 yazdı: [ -> ]LPG de kullanırsan aynıdır hiç bir farkı yok.

Peki enjeksiyon falan yani yakıt doğrudan yanma odasına gönderilmiyor mu?

Tek nokta enjeksiyon olduğu için olmuyor.Direk mikserli sistem.
Eğer enjeksiyonlu olsun diye yükselteceksen senin aracından kayda değer bir farkı yok.Çünkü 1.6ie lerdeki enjeksiyon sistemi tek nokta enjeksiyon yani sadece modern elektronik karbüratör düşün.Farkı bu sadece benzinde fark eder oda çok aşırı fark etmez.LPG'de sistem yine aynı mikserli.Yakıt yine aynı.Aynı Motor.Sadece modelini yükseltmiş SLX tipi bir araca binmiş olursun.Motor-yakıt olarak birşey bekleme senin aracınla aynı.
motor ve yakıt olarak aynı tek avantajı araç çalışırken ilk benzinde çalışması ve daha sonra otomatik gazageçmesi kış için avantajlı