Tofas Team

Tam Versiyon: Bujilerden yağ akması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar benim sorunum şu 2 bujiden yağ akıyor diğer 2 bujide sorun yok neden böyle bir şey oluyor.
Ne gibi sorun vardır acaba motorda.
belki üst mantar conta kaçırıyor oralarda yağ birikiyor bujilerde gevşek olabilir en kötü ihtimal ise sekmanlar artık ömrünü tamamlamıştır
Bujilerin dibine biriken yağdan bahsediyorsan eger üst supap kapağındaki mantar contadan kaciriyor yağı
Evet 2 bujinin dibinde yağ birikiyor ama külbütör kapak contasını yeni değiştirmiştim.Subap lastiklerinede iyi denildi bilmiyorum neden yapıyor.
bujiler gevşek olsa araç düzgün çalışmaz.üstten biryerden yağ akıyor orda birikiyor.
Yok ya araç çalıştığı zaman bujinin dibinden hava kabarcığı çıkıyor yağda çıkıyor büyük ihtimal ama şimdi söktüm temizledim iyice sıktım ne olacak bakalım biraz gevşek takılmış gibime geldi.
@Majesteleri bujinin dibinde iki tane demir halka vardı bunlar mı onun contası.
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim üzere 2 bujide yağ kaçırma vardı çıkarıp temizledim taktım bu sefer 1 tanesinden akıtmaya başladı ustaya sordum gevşek dedi sıktı ama eve geldim bir hava sesi geldi baktım ama ustanın sıktığı bujiden hava çıkmaya başladı neden böyle bir şey oldu acaba fikri olan var mı?

Hava çıktığı için motorun çalışması bozuldu Dodgy
(28.11.2018, 18:00)ozturk46 yazdı: [ -> ]Arkadaşlar yukarıda belirttiğim üzere 2 bujide yağ kaçırma vardı çıkarıp temizledim taktım bu sefer 1 tanesinden akıtmaya başladı ustaya sordum gevşek dedi sıktı ama eve geldim bir hava sesi geldi baktım ama ustanın sıktığı bujiden hava çıkmaya başladı neden böyle bir şey oldu acaba fikri olan var mı?

Hava çıktığı için motorun çalışması bozuldu Dodgy

1.ihtimal motorda 4 litreden fazla yağ var. Bu yüzden Bujiler yağlandi ve dolayı bozuldu.
2. Araba yağ yakıyor. Pistonlar da oluşan Kompresyon basıncı Bujilere veriyor. Duyduğun ses bundan kaynaklanıyor
Sayfalar: 1 2