Tofas Team

Tam Versiyon: Benzinde Tekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar 93 slximde benzindeyken rolantide olsun giderken olsun sıkıntı yok az bi zorlamada genelde 3 bin devri geçince yapiyor pöpürdemeye teklemeye başlıyor rolantisinde olsun veya hutta dusuk devirlerde problem yok tekleme vesaire 3 bini geçerken tekleme başliyor sebebi neyden kaynakli olabilir
Aynısı benim doğanda  oldu  karbüratörcüye  halletsin diye 200 verdim çıktı yine aynı  benzin kesicide sorun var dedi gazcı çağırdı benzin kesiciyi değiştirdik  gaz -benzin ayarıyla 80 de ona verdim  sanayiden çıktım hemen yine başladı yani sordum senin arabanın ayarları gaza göre yapılı o yüzden yapıyor dedi  karbüratördeki  bantları filan sökeceğiz  hava benzin ayarını tekrardan yapılması lazım o zamanda gazda ayar tutmaz dedi uğraşmadım artık benzinde kullanmıyorum az devir arttınca boğuluyor kısaca 300 tl çöpe gitti
takılma bence bu kadar. şu olabilir. gazda çok yakıyordur. benzine göre ayar yaparsın. sonra sadece avansı bir tık, ve hava ayarını yaparsın. ki gaz da da banta gerek yok diyenler var. @Majesteleri . benzini gaz bitince petrole kadar kullanıcan. bide arada uzun yol gibi yerde biraz açıcan. motor kendine gelsin Smile
@Majesteleri. Pardon çoğul kullandım. Diyen var Smile işte böyle yapa yapa gaz ayarımı kaçırıyon Smile şimdi bende sökücem bandı. birazda öğle uğraşacağım. Smile

ama gerçekten denemeyi düşünüyorum. biraz benzin alıp, bir kaç gün benzinde binip avans ayarını yapıp, bandı çıkarıp bir iki gazlıycam bakim nasıl gidecek. sonra gaz ayarını öyle yapim diyorum. geçen konuda sordum ya benzini nasıl ölçerim diye. belki motorda sıkıntı vardır. biz gazla uğraşıyoruzdur. millete söylüyorum önce benzin ayarını tuttur diye. ben kendim yapmıyorum :sad
@Majesteleri hakkın var. Piyasada şöyle bir algi var hatta. 2000 motor çok yakar. Yanlis. Belki birçok 2000 motor 1.6 dan az yakar. Rahat rahat kaldiriyor kasayı. Zorlanmiyor. Diğeri de zorlaki gide. Daireye 1.3 corolla alindi. 45 50 kurus yakiyor benzin. Lpg olsa farkedeceginide düşünmüyorum. Adi 1.3 az yakar.
(31.08.2018, 17:30)ahmet27 yazdı: [ -> ]@Majesteleri hakkın var. Piyasada şöyle bir algi var hatta. 2000 motor çok yakar. Yanlis. Belki birçok 2000 motor 1.6 dan az yakar. Rahat rahat kaldiriyor kasayı. Zorlanmiyor. Diğeri de zorlaki gide. Daireye 1.3 corolla alindi. 45 50 kurus yakiyor benzin. Lpg olsa farkedeceginide düşünmüyorum. Adi 1.3 az yakar.

bizim şirkette 1,3 dizel fiorino var o gerçekten az yakıyor ama ahmet hihihi hihihi
(31.08.2018, 17:55)Majesteleri yazdı: [ -> ]@ahmet27 az yokuşa gelsin zorlayip yakmaya başlar,düzlükte düsük devir az yakabilir ama bayirda iş görmez.
@MUHAMMETTOSUN kasa hafif,motor dizel abi.Normal. ayni motoru ford connect'e koy gör cümbüşü  Big Grin siena 1,2 mesela alan pisman,satan bayram ediyor.

olabilir alper kendi arabamdan çok ona biniyorum 2013 model araba ama kendi arabam kadar tat vermiyor zaten. daha önceleri pek çok arabaya bindim 6 aydır tofaş kullanıyorum hiç birini bu kadar benimsememiştim.
(31.08.2018, 18:10)Majesteleri yazdı: [ -> ]@MUHAMMETTOSUN , klişe olacak belki ama hakikaten tofasin tadi baska.Sürüş keyfini (göreceli olarak) yaşatiyor.
Yeni nesil araclar cok yumusak,kullanis tarzina tepki vermiyor.Tofas ralli araclari gibi,basinca koltuğa yapistiriyor dururken kafayi ön cama yaklastiriyor falan  Big Grin  tepkileri cezbediyor insani. Yaptiğinin karsiliğini veriyor.
Arac hizlanirken hissettiriyor yani,corolla da bu yok mesela.Hissetmiyorsun,airbus 650 hizlaniyor gibi boş bir hissi var keyif vermiyor.

aynen alper yeni araçları kullanırken ateri oynuyormuşum gibi hissediyorum Big Grin Big Grin