Tofas Team

Tam Versiyon: Park Lambaları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar kafamda bir olay var yapılır mı yapılmaz mı bilmiyorum ve sizden yardım istiyorum.Kısa farlar yanıkken kontak kapanınca park lambalarının yanık kalmasını istiyorum.Bu olayı nasıl yapabilirim?
Parkların ne kadar süreyle yanmasını istiyosunuz.
Düğmeden kapatana kadar.
Tetik aldığında röleyi aktif konuma geçirecek tekrar tetik aldıgında ise pasif konuma geçirecek bi devre hazırlanabilir. Düğme ile parklara giden kablonun arasına bu devreyi koydugunuzda kısaları yakmak için düğmeyi açtığınızda ilk tetiği alarak aktif konuma geçer. Sonrada kontagı kapatsanız dahi ikinci kez anahtarın konumunu degiştirene kadar parklar sönmez.
Devresiz bu olay mümkün olmaz mı?Sadece röleyle.Eğer düğmeye parklardan ve farlardan ayrı kablo geliyorsa.Parkları ayırıp araya röle koysak olmaz mı?
Olmaz çünkü bi röle akım alırsa çalışır. Siz anahtar kısa far konumundayken kontagı kapattıgınızda akım kesilir. Devrenin yapacagı kontaktan bagımsız çalışmak olacak. Kontagı kapattıgınızda parklar yanmaya devam edecek taki ikinci bi komuta kadar. Bahsettiğim devre basit bi devre, bi elktronikçiye veya meslek lisesinden bi hocaya rica ederek yaptırabilirsiniz hatta hazırını bile bulabiliriniz. Eliniz havya tutuyosa kendinizde yapabilirsiniz. Maliyeti 10 lira civarı olur.
yeni arablarda öle oluyor hatta kontak kapalıyken sellektör bile yapılıyor
(28.02.2012, 20:26)gkhan yazdı: [ -> ]yeni arablarda öle oluyor hatta kontak kapalıyken sellektör bile yapılıyor

Aydınlatma aksamının tümü çalışıyor dediğin gibi.


Fatih bey teşekkürler bi soruşturayım o zaman etrafa.
Rica ederim. Yardımcı olabildiysek ne mutlu.