Tofas Team

Tam Versiyon: Radyatör temizliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 586151025002-radyator-tem.png]
Yukarıdaki ürünü aldım. Yarın elime ulaşacak inşallah. 250 ml, fiyatı 36 TL. Üzerinde muhtemelen yazıyordur nasıl kullanılacağı ama bilen veya daha önce kullanmış olan varsa nasıl yapıldığını yazabilir mi?
Muhtemelen 250 ml olduğu için suya karıştırılıp kullanılacak. Bir süre devir daim yapması sağlanacak. Söktüğü pislik ile birlikte su komple boşaltılıp temiz su doldurulacak diye düşünüyorum.
Sirkeyle felan da temizleyen olmuş. Baya tatmin edici sonuçlar alınmış. Ama ben Würth'e güveniyorum  Smile
Daha 3 gün önce limon tuzu ile temizledik 3 parti pırıl pırıl oldu şimdi de araba ısınmıyor kısa mesafede. Önceden bütün yollar tıkanmış suyu çevremiyordu.
Bu maddenin araca zarar vermemesi için aracın üst kapak ve su yollarının yeni veya düzenli antifriz kullanılmış yani bakımlı olması lazım aksi halde, kapağı aşındırma yapabilir dikkat edilmeli ...
Würth radyatör temizleyiciyi kullandım. Kullanım şekli aynen ilk mesajımdaki gibiymiş. Suya katıp 30 dakika rolantide çalıştırdım. 15-20 dakika da arabayı yüksek devirlerde kullandım. Hatta 170 km hızı bile gördüm Smile Sonrasında 3-4 kere tekrar doldurup, devir daim yaptırıp boşalttım ama her seferinde suyun rengi değişip kahverengi çamur rengine büründü. Bir türlü temiz kalmasını sağlayamadım. Dolduruyorum, radyatör kapağını kapatmadan 30 saniye bekliyorum suyun rengi kahverengiye dönüyor direk. Nedenini anlayamadım bir türlü. Radyatörün içine direkt basınçlı su da tuttum ama nafile. Bir de sizin şu limon tuzu yöntemini deniycem. Ne kadar limon tuzunu nasıl katmak gerekiyor bilenler bilgilendirebilir mi lütfen?
@Majesteleri
Yarım su bardağı demişsin ama ben limon tuzunu kristal tanecikli şekilde paketli satılıyor diye biliyorum. Sıvı olanları da mı var yoksa su bardağına belirli oranda katıp karıştırıp eritmek mi gerekiyor?
Ayrıca kalorifer musluğunu açıp kaloriferi de çalışır halde bıraktım tüm bu süre boyunca.
@Majesteleri
Tamamdır anladım. Su bardağı diyince aklıma direk sıvı geldi  Smile