Tofas Team

Tam Versiyon: benzin lpg kullanım şekli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
hepinizin bildiği üzere karburatörlü araçlarda sürekli lpg ile kullanıldığı vakit benzin tesisatı, karburatör vs. zamanla zarar görmekte; ilerleyen vakitlerde araç benzinde çalışmamakta veya düzensiz çalışmaktadır. bunu engellemek için aracınızı ne şekilde kullanıyorsunuz?
LPG yi söküp sadece benzinle kullanıyorum  Big Grin
Abi bence ara sıra benzinle kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlar teknik destekli cevaplar verecektir lakin ben mantığıma dayanarak konuşuyorum. Tabi eğer benzin tesisatında sıkıntı varsa önce onu halletmek gerekiyor. Ondan sonra mesela her 500 km de 50 km falan benzinle kullanılabilir.
(31.07.2018, 09:11)MUHAMMETTOSUN yazdı: [ -> ]hepinizin bildiği üzere karburatörlü araçlarda sürekli lpg ile kullanıldığı vakit benzin tesisatı, karburatör vs. zamanla zarar görmekte; ilerleyen vakitlerde araç benzinde çalışmamakta veya düzensiz çalışmaktadır. bunu engellemek için aracınızı ne şekilde kullanıyorsunuz?

Haftada 1 aracı benzinde çalıştırıyorum rölantide 10 dakika bekletiyorum 7 aydır herhangi bir sorun yok hatta benzinde daha iyi sessiz çalışıyor , lpg ve benzini hep Shell'den alırım ona da dikkat ediyorum fakat 2 haftadır aracı benzinde çalıştırmıyorum benzin dipte diye , benzin az olduğunda dipteki eskimiş tortulaşmış yakıt motorun içine gittiğinde bu sefer daha fazla zarar verecek , o yüzden benzin dipteyken çalıştırmamak daha iyi olur diye düşünüyorum  :ok .
Şekli ne yok kardeşim ara sira benzinde kullanacaksin ara sırasını sen ayarla artik bi ayari yok
Hiç benzin yüzü görmemiş tofaş tanıdım benzine alıp çalıştırmıştık
Burada en çok dikkat edilmesi gereken kaput içindeki benzin hortumlarıdır zamanla sertleşip çatlayıp kaçak yapıyorlar ucuzda bir hortum değişmeside basit bunlar senede bir değişirse sorun çıkarmazlar.Karbüratörün kirlenmesine karşın yapacak bişey yok temizletilmesi gerek.Eski tip motorlarda mevsim değişimlerinde gözlemlediğim hatta yazdan kışa geçince karbüratörün üst contasıda çatlayabiliyor altta resimde kırmızı oklarla gösterdiğim arada bulunuyor orada sızıntı olup olmadığına bakmalısın buradaki conta kaçak yaparsa zaten lpgde de güç düşüklüğü olur


[Resim: RSA_85004390_85004390_2_500x500.jpg]
Uc dort yil once lada samara aracim vardi belli bir sure kullanmayinca (4_5 ay) benzin pompasi bozuluyordu onun icin sordum fikirlerinizi birazda. Soylediklerinize gore tofasta oyle bi sorun yok.
(01.08.2018, 20:26)Majesteleri yazdı: [ -> ]Kolay kolay bozulmaz,pompa motor bloğunda olduğundan surekli calisir.Depoda benzin bittiğinde pompa benzinsiz kalir o durumda diyaframi sertlesip hareket sebebiyle yirtilir.
Benzinde kullanmasan bile depoda 3-4 lt benzin bulunsun yani,maksat pompa diyaframi islak kalsin yi
o halde pompaya kadar gelen benzin hortumlarında da kurumadan dolayı deforme olmaz demi. benzin de çalıştırmazsan bi tek kesiciden sonraki hortum sıkıntıya gelebilir.
(04.08.2018, 18:13)Majesteleri yazdı: [ -> ]Kesici kapaninca karburatör girisine kadar hortum icinde benzin kaliyor,orada da sıkıntı yasanmiyor yani.

daha iyi o zaman
Bn ayda yılda bir benzin de kullanılırim. Pompa bozulmadı hiç. Arabanın zemininden geçen hortumlara bişey olmaz. Motor içindeki kesici ve karbüratör arasındaki hortum ise koruduğundan dolayı 1-2 yılda bir çatlar
benim aracımda benzinim hep vardır benzınsız yola cıkmam olduya lpg de sorun oldu alırım benzıne yolda kalma derdım olmaz bir hafta lpg de 3 gün benzinde kullanıyorum heleki cok sıcak havalarda hep benzın kullanırımki sıboplara zarar gelmesın kavrulmasın