Tofas Team

Tam Versiyon: Opel vectra b şarj dinamosu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
@onder1905 hazyırlı olsun benimde aklımdam vardı ama bir gün yolda kaldım mecburen 55 amperlik normalini almak zorunda kaldım.
benim sorum yeni dinamonun kasnaklarını değiştirdin mi çünkü kayış eski dinomanun kasnagına göre yada opel dinamoyu direk taktında devir dayim kayışı kaçırma filan yapmıyor mu ?
(02.08.2018, 22:58)01burak01 yazdı: [ -> ]@onder1905 hazyırlı olsun benimde aklımdam vardı ama bir gün yolda kaldım mecburen 55 amperlik normalini almak zorunda kaldım.
benim sorum yeni dinamonun kasnaklarını değiştirdin mi çünkü kayış eski dinomanun kasnagına göre yada opel dinamoyu direk taktında devir dayim kayışı kaçırma filan yapmıyor mu ?

Kasnak yerini degiştirdim eski şarj dinamosu kasnak yuvasın taktım alta eski dinamo tutan saplamayı çıkartınca ön tarafta kalın pul gibi bişey var onu takmaya öalıştım büyük geldi 2 mm flan çünkü yeni dinamonun orada ufak bi çıkıntı vardı onun yerine pul koydum üst üste 3 yada 4 tanane hiç boşluk kalmadı devir daimle karşılaştırdığımda aynı hizada idi sıkıntı yok yani
Birgün akü lambam yandı,o günlerde sanayiye gidemedim 2gün sonra akü bitip yolda kaldım, ustaya gittim şarj dinamosu kömürleri yenilendi ancak dinamo iyi durumda değil dedi,kadran falan daha bir canlıydı birkaç gün daha sonra eskiye döndü, bu dinamo yenilenmesinin diğer faydaları hakkındada bilgi verirseniz sevinirim .
ben sıfır 55 amper magnetti marelli taktım yani orjinali hala aynı hiç birşey değişmedi yüksek amper lazım
http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=4147.0 Bu sayfadaki paylaşımı gördüm aman tanrım didim Big Grin  ooooo ooooo ooooo 200 amper diyor bosch diyor yurtdışından getirmişler
(03.08.2018, 14:40)Falcon417 yazdı: [ -> ]http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php?topic=4147.0 Bu sayfadaki paylaşımı gördüm aman tanrım didim Big Grin  ooooo ooooo ooooo 200 amper diyor bosch diyor yurtdışından getirmişler

Abi bu arabayı yakmaz mı? Üstündeki düşük amperli dinamo ile bile korkuyorum ben bir yerden yanacak araba diye. Bizim arabalar bu kadar yanma konusunda tehlikeli iken yüksek amperli dinamo daha zararlı olmaz mı?
(03.08.2018, 15:00)Sarnav yazdı: [ -> ]Abi bu arabayı yakmaz mı? Üstündeki düşük amperli dinamo ile bile korkuyorum ben bir yerden yanacak araba diye. Bizim arabalar bu kadar yanma konusunda tehlikeli iken yüksek amperli dinamo daha zararlı olmaz mı?

Çok yanlış düşünüyorsun amperin yüksek olması iyidir tesisat istediğini alır rahat çalışır
Bunu nasıl anlatayım bilmiyorum güç yine aynı 14 volt amper yüksek olunca zorlanmadan tesisatı kaldırıyor işte
@Sarnav ben kisaca anlatayim amper verilmez çekilir
önemli olan wolt 12 wolt yerine 24 wolt takarsan bu sakat olur ama normal woltta takıp amperi yüksek olursa tesisat istedini cekicek şöyle düşün teyıp adaptoru vardı 12 volt ama 10 amper verırdı sesı actığında bozulma olurdu şimdi pc power i bağlıyorlar amperi yüksek olduğu icin ama volt yıne 12 yeni nesil aracların kabloları daha ince
tofaşa birde 1.7- 2- 2.2 kw marş motoru uyduramazmıyız yahu :haha
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12