Tofas Team

Tam Versiyon: Aracım doğan mı şahin mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar selam. 91 model bir aracım var. Araçta değişen boya yok orijinal bir araç. Babam 91 senesinde Bursa'da büyük Tofaş yedek parça dükkanı olan birinden almış. Araç aslında şahin ama sisli tampon, far yıkama, kapı bantları, çelik jant vs var. Ayrıca iç döşeme ve koltukları da kadife doğan tipi olanlardan. Bunun dışında konsol şahin konsolu, elektrikli cam ve merkezi kilit yok. O zaman aracı alırken babama arabanın fabrika çıkışlı böyle olduğunu, fabrikayla bağlantısı olduğu için arabayı kendi isteği üzerine böyle çıkarttığını söylemiş.
 Sizce böyle bişey mümkün müdür? Böyle başka araçlar da var mı? Sonuçta bu adam parçacı bu parçalar elinde olduğu sürece dükkanında 2 saatte halleder hepsini.
Ben daha önce de özel üretim Tofaş duymuştum. Doğru olma ihtimali olabilir.
Öyle birşey yok.Doğan görünümlü şahinin özetini yapmışsın.Koskoca fabrikanın sabit bir üretim bandı bandı olur.Her arabaya takılacak parça işlem sırası vs planlıdır.Tek araba için bunu bozmazlar.Bozacak olsalar bile şahini doğana görünümlü yapmak için bozmazlar Big Grin
Bunlar takıldı diye şahin doğan olmaz elbet ama bir şekilde parça aktarımı yapılmış
bunlar takıldı diye aracın doğan olmaz yada şahin olmaz özel üretim var ama öyle mesela klimalı olanlar harici ben işte şahinde ön camlar otomatik olsun diyip özel üretim olan duymadım görmedim
Konuyu detaylı araştırdım. Araç normal şahin olarak üretilmiş ancak teslim edilmeden önce servis kısmında ilgili parçaların değişikliği yapılarak teslim edilmiş. Cevap yazanlara teşekkürler.