Tofas Team

Tam Versiyon: motor yağ eksiltme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.Aracım 1990 model doğan L düz motor aracımda yağ eksilme sorunu var yani anlamadım karterden mi kaçırıo üst kapağın kenarlarında yağ var ordan mı kaçırıor yağmı yakıor yağ yaksa anlarım ama çekişinde falan herhangi bir sıkıntıda yok gazda benzinde saat gibi MAŞALLAH yağ olarakda castrol 20w50 lpg olanını kullanıorum 2 çizginin arasında ama sorun nedir anlayamadım normalmi sizce yaz ayından dolayı falan mı sıcaktan mı yapıor ? Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Tofaş 5000km içinde 1,5Litre eksiltir diye biliyorum bende böyle oluyor en azından çok dağ bayır veya zorlamada 2litreye çıktığınıda gördüm değerler bu şekildeyse normal ama fazlası var ise ya kaçak var(karter,üst kapak yada hava kazanı içinde yağ fazla birikiyorsa üfleme vardır oda eksiltir) yada motor sıkıntılıdır motor ustasına göstermek gerekebilir .
yağ yakan motorun gidişi iyi olur zaten park edıp sabah bındıyınde bakıyomusun altta yağ akıntısı varmı
(21.07.2018, 01:40)zeykaz yazdı: [ -> ]yağ yakan motorun gidişi iyi olur zaten park edıp sabah bındıyınde bakıyomusun altta yağ akıntısı varmı

ben he zaman bakıorum arabanın altına acaba kaçak varmı diye ama böyle uzun yoldan ne bilim köyden falan geline az bişey yerde görüorum ama haricinde normalde yok yani.
kardeşim sen bi tamirciye baktır kartelden üst kapaktan sızmamı yapıyordur
Arkadaslar yorumlarınız için teşekkürler bugün aracıma 2 lt yağ aldım kendim ekledim 500 gr falan eksiltmiş yağ çubuğundan bakınca ben 1-2 lt sandım ama değilmiş ki zaten motorcuyada sordum belli bie km den sonra tofaşlar eksiltir normal dedi motorunda herhangi bir sorun yok dedi  Smile Smile
hadi gözün aydın motorun sağlammış