Tofas Team

Tam Versiyon: Torpido altından gelen su
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar.

Son 1 aydır aşağıdaki fotoğrafta yuvarlak ile işaretlediğim bölümden her arabayı yıkattıktan sonra su damlıyordu. Bi ara baktırırım diye çok üstünde durmadım. Bugün aracın motorunu yıkattım. Yıkattıktan sonra yaklaşık 40 km yol yaptım eve gelene kadar. Arabadan inerken bir kontrol edeyim dedim. Yine damlamıştır diye tahmin ediyordum ama sağ ön koltuk tabanı neredeyse göl olmuş. Sağ arka koltuğun tabanına kadar yürümüş su. Yani aracın sağ tarafının taban halısı komple ıslak. Hem de baya ıslak. Az bastırınca su çıkıyor halıdan. Farkettim ki damlayan su çok sıcaktı. Neredeyse kaynar derecedeydi. Damlarken dumanları bile çıkıyordu. Fotoğrafta işaretlediğim hortum da aynı şekilde çok sıcaktı. Belli ki oradan damlayan su bu hortumdan geliyor. Bu ne hortumu ve bu gelen su nedir?

[Resim: 20180718_220711.jpg]
[Resim: 20180718_220638.jpg]
Motordan radyatöre gelen su hortumu o.Bağlandığı yerde kalorife musluğu.Sıcak su akıyorsa radyatördede su eksilmesi olur onu bi kontrol et abi
Kalorifer musluğu değişecek tofaşların belalısı
Önceden damlama yoktu. Ben geçenlerde o musluğu sıcak hava gelmesin diye ustaya tam kapattırdım. Acaba tam kapalı olduğu için suyun az da olsa devir daim yapamayıp orada oluşturduğu basınca musluğun dayanamamasından dolayı mı kaçak oldu? Belki yıkamalar ve motor yıkaması tamamen rastlantı veye hep damlıyordu ama brn yıkama sonrası farkettim o yüzden öyle düşündüm.
Hcm arabanın yıkanmasına denk gelmesi rastlantı. Sıcak su demişsin. Yani motor suyu. Kalorifer musluğu arıza yapmış. Tofaşlarda genelde kireçlenip bozulur ve akıtmaya başlar. Muhtemelen uzatmaları oynuyordu ve usta kapattığında ömrünü tamamladı. Devir daim yapamaması mümkün değil. Sonuçta yazın kaloriferi soğuk konuma alıp, sıcak su girişini kapatıyoruz. Fabrikada buna göre devir daim tasarlamış. Fakat aklıma geldi; sen LPG yi söktürücünce motor üzerindeki lpg regülatörünün su giriş ve çıkışına nasıl bir işlem uygulandı acaba düşün Motorun sağ arka kısmının yakın çekim bir resmini atar mısın?
@erdem2680
Akşam gidince fotoyu çekip atayım. Doğrusu ben de merak ettim.

Bu olaydan dolayı çok üzülmüştüm ve iki gündür moralim sıfırdı. Dün akşam işten gelir gelemz apar topar sanayiye gittim ustama. İlk yamuğunu yaptı ustam sağolsun ve 7'ye kadar gelirsen musluğu değiştiririz dedi. 18.15'de ustamın dükkanına vardım ama usta gitmişti ve telefonuma da cevap vermedi. Acil bi işi çıkmış olabileceğini düşünerek hüsn-ü zan etmek istiyorum ama en azından arayıp ben erken çıkıcam diyebilirdi. Neyse...

Musluğu değiştiremeyince dedim bari göl olmuş taban döşemesini temizleteyim de koku, çürüme vs yapmasın. Gittim yıkamacıma. Önce makinayla kaba suyu çekti. Sonra kapı eşiğindeki çıtayı söküp döşemeyi kaldırıp altını da kurulayalım dedik. Döşemeyi kaldırınca gördük ki döşeme kumaşının alt tarafı bir nevi plastiğimsi su geçirmeyen bir tabaka ile kaplı. Yani alt yüzü üst yüzü gibi halı kumaş değil. Bu durumda arabanın tabanına su geçmemiş. Tüm su döşemede kalmış. O anda öyle sevindim ki anlatamam  :alkis  Sadece üstten kurutma ile işi halledebileceğim  :ohoh
Üzülecek morali sıfıra düşürecek bişey yok bozulabilir musluk Smile
yenisini takar geçersin elinden gelmiyor mu bu tür işler ?
lpg beyni donmadımı o kapalıyken? Eek
@Falcon417
Elimden mekanik işleri gelir ama parçaları tanımadığım için kaş yaparken göz çıkarırım diye korktuğum için ellemiyorum. Sıfır Focus aracıma aynı şey olsa bu kadar üzülmem de buna üzülüyorum olumsuz bir şey olunca.

@ahmet27
No LPG no problem  :ok

@erdem2680
Aşağıdaki fotoda bi problem var mı?
[Resim: 20180718_152441.jpg]
(20.07.2018, 20:26)abdullahmk yazdı: [ -> ]@ahmet27
No LPG no problem  :ok

Sende lpg yoktu Smile lpg siz tofasmi olur ya Smile benzinde boyle sıkıntı yok. Peki orjinal lpg çıkan tofaslarin kalorifer sistemi nasil acaba?
Sayfalar: 1 2 3