Tofas Team

Tam Versiyon: Karbrotordekı cıkle kapagı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: IMG_20180718_WA0001.jpg]
Merhaba arkadaslar karbrotorle alakalı kafama takılan bı durum var resımde attım. Yakıt gırıs bolgesinde cikle kapagı hİÇ kapanmıyor normalde yaylı olması gerekiyor ve cıkleyı bıraktığımızda kapanması gerekiyor, sureklı acık konumda yani. Bunun yakıt tuketımıne etkisi varımdır ne yaptıysam iyi veriler alamıyorum ustelik dahada arttığını goruyorum suan. Bilgisi olan arkadaslara sormak isterim. Simdiden tesekkürler. Araca subap ayarı avans gaz ayarı yapıldı.
Tam tersi.Jikleyi çekince üstteki kelebek yarım kapanır.Serbest bırakınca dik konumda kalır.Sıkıntı yok yani
Anladım da cıkle calısmıyor hic kapanmıyor da sıkışmış. Yay işlev gormuyor.
Tesekkur ederim eyvallah
(18.07.2018, 19:03)hakan8454 yazdı: [ -> ]Tesekkur ederim eyvallah

Jikle telini çekince kelebek kapanmıyorsa ya halat içerden kopmuştur yada jikle telini karbüratör üstünden boşa çıkarmışlardır.
Kopmamis çektiğimde kelebeği oynatiyor ama kelebek kapanmıyor. Cikleyi geri bıraktığımda çapraz şekilde sıkısiyor ve öyle kalıyor dik konumda kalmıyor yani normalde motor çalışırken çapraz pozisyonda duruyor işte bu durumda yakıtı biraz daha fazla çekiyo olabilirmi sonuçta karburatore giren havayı kesmiş olmuyordu. Takıldıgim konu bu.tesekkur ederim.
kardeşim gaz mıkserını sök yerinden öyle sene kelebek acılıp kapanıyormu kapanıyor acılıyorsa mıksere carpıyodur bir başka altarnatıfte jıkle telın ayarsızdır halatın ucunda sarı papuc var onuda kontrol et yerınden cıkmışmı
Jikle kelebeği lpg mikserine dokunuyor olabilir benim gördügüm çoğu tofaşta bu sknti oluyor.Mesela ben o kelebegi söküp atiyorum bence fazlalikSmile