Tofas Team

Tam Versiyon: Rolanti Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar iyi forumlar;

98 şahin sahibiyim.Daha önce elden jikle ile ısınmasını sağlıyordum daha sonra karbüratörden rolanti vidası düşmüş dedi usta. Rolanti tutmuyordu.Karbüratöre vida atarak elle rotantiyi ayarlıyorum şuan fakat araça yüklenince ve sıcakta olunca rolanti kendi kendine yükseliyor.Sizce problem nerde olabilir ?
Yeni konu açmak istemedim buradan sorayım.

Arabayı ilk çalıştırırken gaz bile vermeden tık çalışıyor ve rölanti 500 de oluyor. Ama eğer gün boyu güneşte beklemişse biraz gittikten sonra boşa alınca 300 e falan düşüyor. Birkaç km gittikten sonra da normale dönüyor. Sanki kaputun alti serinleyince düzelirmiş gibi.

Bu zaman zarfında yani motor sıcakken stop edip de yeniden çalıştırırken gaza dibine bastığım halde zor marş alıyor.

Geçen gün karbüratör hava kaçağı var mı diye baktım. Hem farın yanındaki hem de manifolda giden kağıt boruyu kapattım devir çok düştü ama stop etmedi. Sonra ışıklarda beklerken bir baktım, rölanti 300 ile 800 arası dans ediyor inip çıkıyor. Bunu bir kere yaşadım. Bunun haricinde ya normal ya da çok düşük.
(17.07.2018, 19:09)Majesteleri yazdı: [ -> ]@Sarnav vakum kaçagi gibi görünüyor,sicakken sorunun artmasi ise parcalarin sicaktan genlesip aradaki bosluğun artmasindan olabilir.
Komple manifold ve karburatör contalarini yenile,bu sekilde yakit fakire düsüp fazla da yakar o arac.
Yalniz önce karburatör kelebek milini kontrol et,bosluk varsa önce o sorun giderilmeli.Aksi halde contalarin değismesi bir fark olusturmaz.

Karbüratöre sağlam bir bakım düşünüyorum hatta yaprak mikser de alacağım da şimdi ekonomi pek iyi değil.
(17.07.2018, 17:49)Majesteleri yazdı: [ -> ]Jikle sağlam ise gaz kelebeği takili kaliyordur veya gaz teli.

Gaz pedalı yada gaz teli takılı olsa pedalın basma mesafesinden belli olur
arkadaşlar 3 gen diyafram mi ne varmış o değişmesi gerekiyormuş şimdilik rolantiyi sabitledi eğer dedi yükselme yaparsa gaz beynindeki ayardan düzeltirsin dedi geç saatte gittiğim için yapamadılar.