Tofas Team

Tam Versiyon: Macunlu yerleri kendim boyama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
89 model aracı diri tutmaya çalışıyorum ama kafama takılan bi sorun var. Araç boyası diri. Ama çok az bi kaç biyerde çürükler var. Ben bunları macunlatıcak birini buldum. Ama macundan sonra bu yerleri ucuz yöntemle kendim boyamak istiyorum. Sırıtırmı. Araba bej renginde. Tam uygun rengini nasıl bulabilirim.
(08.07.2018, 01:58)Tofaş16 yazdı: [ -> ]89 model aracı diri tutmaya çalışıyorum ama kafama takılan bi sorun var. Araç boyası diri. Ama çok az bi kaç biyerde çürükler var. Ben bunları macunlatıcak birini buldum. Ama macundan sonra bu yerleri ucuz yöntemle kendim boyamak istiyorum. Sırıtırmı. Araba bej renginde. Tam uygun rengini nasıl bulabilirim.

Aynı fikir bende'de var macunu bile kendim atmayı düşünüyorum ama sprey boya ile olacak iş değil bence , çünkü aracın üstündeki boyası kadar parlamayacak , boyadığın yerler belli olacak çünkü komple parçayı değil ufak yerlere rötuş yapacaksın , renk için sanayiye git arabayı görür görmez boya kodunu söylerler benim öyle oldu spreyi aldım geldim , spreyle boyadığım ayna ile arabanın rengi aynı fakat verniksiz olduğundan mıdır bilmem aracın boyası gibi parlamıyor , vernik de pahalı geldi bana o yüzden almadım , deneyecek isen vernikte al , fotoğraflarını paylaşmayı unutma öncesi ve sonrası olarak , biz de faydalanırız  :ok .  

Bu arada hazır konu açılmışken herkese danışmak istiyorum , aracımın boya yanıkları , asvalt izleri ,çizikleri var ve ben aracı birazcık alımlı durması için parlatmayı düşünüyorum , sizce pasta cila mı yapmalıyım yoksa direk cila atıp geçiştirmelimiyim , şuan boya soluk durduğundan çizikler çürükler pek belli olmuyor  , pastayı attığımda belli olacak diye korkularım var aydınlatırsanız sevinirim  :ok .
Ucuz yoldan kendim halletmek istiyorum. Ama vernik konusu canımı sıktı. Araştırıcam kendim halledebilirsem mutlaka foto ve anlatım paylaşırım. Eyw ustam.
Sprey vernikler satılıyor, ben kullandim jant boyarken tavsiye ederim.Parlak vernik, mat vernik olarak iki çeşiti var.Alırken hangisine ihtiyacınız varsa ona göre alırsınız.
macunlu yerleri zımparala üstünü sprey boyayla boya.Sonrada sprey vernik atarsın. 
Ben böyle komple tavan bagaj kaput boyadım hiç bişeyi yok taş gibi oldu araba  Smile