Tofas Team

Tam Versiyon: gosterge tasarımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
bır zamanlar gosterge tasarımı yapıp kendıme ozgu bır gosterge yapma planım vardı her tofascı gıbı. pleksileri falan kestırmıstım ama cıkma gosterge bulmadıgım ıcın projeyı askıya almıstım. şimdi cıkma gosterge buldum ve bu ıslemı yapmaya karar verdim.sımdı sızlere danısmak ıstedıgım bır ıkı konu var.
- benzın gostergesı ve hararet gostergesını ıptal edıp  dıjıtal hale getırıp gosterge ıcınde yer acmak ıstıyorum uyarı ısaretlerını ort kısıma toplamak ıcın. bunun ıcın hararet gostergesını 7 segment dısplay kullanarak nasıl sonuc alabılırım? 
-hararet musuru tam olarak nerede?
-benzın ıcın uc kademelı led yapsam ceyrek depo yarım depo full depo seklinde bunu nasıl mevcut hatta baglayabılırım ?
-tasarımları auto cad ıle tasarlayıp plesksı uzzerıne folyo baskı seklınde yapacagım. sızlerden bu konu hakkında fıkır beklıyorum ozellıkle benzın ve hraret gostergesı ıcın.
Depo içine seviyeleri belli edecek şekilde switchler yerleştirip onları da seviye sensörü şeklinde kullanarak Arduino ile lcdye aktarabilirsin. Aynı şekilde su sıcaklığını ve gerekli musur için yeri tornacida yaptırıp yağ sıcaklığı ölçümünü de aktarabilirsin
depo icin mevcut samandiradan cikis alma imkanimiz yokmu .dedigin gibi seviye gostergesi icin lm 3914 ile basit sistem olcum yapilir ama deponun icinde dugme kablo vs tehlikeli geliyor bana kisa devre vs olursa yanar. o yuzden mevcut samandiradan cikis almak istedim. su isine gelirsek ayni sekilde onunda mevcut musuru var display ile derece olcum devreside mevcut ama musuru devreye uyarlamak sıkıntılı olan kisim.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hız, devir, depo, hararet göstergelerinin sinyalleri hangi türde geliyor bilmiyorum ama ne türde olursa olsun PIC programlama ile hepsi çok rahat şekilde yapılabilir. 16F veya 18F serisi mikroişlemciler iş görür. Kilometre sayaçları bile aktarılabilir. Üzerinde düşünüp çalışmak lazım.
Mesela 4x20 LCD nin ilk satırı depo, ikinci satırı hararet, üçüncü satırı, trip ve dördüncü satırı da toplam km olabilir. Kilometre sıfırlama için mevcuttaki sıfırlama çubuğunu hiç bozmassın arkasına bi buton koyarsın basılacak şekilde ayarlarsın. Depo ve hararet göstergeleri yatay bar şeklinde olur veya sayıyla yüzde olarak gösterirsin. Hız ve devri de bağlarsın. Butona basınca sayfalar arasında geçiş yapıp hız ve devrin olduğu sayfaya gider. LCD nin parlaklık ayarını da koyarsın.
[Resim: 20x4-lcd-ekran-mavi-2608-11-B.jpg]
Aşağıdaki gibi 320x240 piksel LCD ler de var ama bunları sürmesi biraz zor. Ama tabi bununla yapılabilirse çok daha hoş ve kullanışlı bir sonuç ortaya çıkar.

[Resim: lcd-module-topway.jpg]
boyle lcd falan dusunmuyorum sadece gostergenin ortasinda yer acmak icin benzin ve harareti display ile haletsem yer acilirdi diye.uyari isaretlerini ortaya toplayacam ibre ile beraber yukselen led planliyorum bakqlim sonuc ne cikacak pleksikeri falan kestirdim.yavas yavas yapiyorum.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
resimde gorulen musur veya termostat hararet saatine bagli olan musurmu ?[Resim: 58ff5b9363a4f69615b753002acf17b9.jpg]

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet. Ne hale gelmis Müşür Smile
yapma yaw o kadar kotumu ama calisiyor. iki cikisi var sase ve bilgi veren cikis. bunu display ile nasil baglarim bakayim kademeli sekilde led yaparim ama net bilgi vermez heralde.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Plastigi olmali ondan oyle dedim. Çalışıyorsa sıkıntı olmaz. Ibrede oynama varmi. Gaz felan verince. Oynama yoksa düzgün çalışıyordur
gaz verince azicik dusuyor birakinca cikiyor. 92 civRinda aciyor 82 de acmasi icin bunumu degisecez ?

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2