Tofas Team

Tam Versiyon: Yağ lambası yanıp sönüyor acil
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Yag lambasi kizarip duruyor beyler bi düğüne geldik. Ne yapmam lazim. Yağı yarimdi icinde. Damlatmasi vs yoktu. Neden yaniyor bu ya.
Yağ filtresinden yapabilir tıkanma v.s olursa arabayı sıkma yarın halledersin
Hem yağı neden o kadar eksik kullanıyorsun sen bi de hararetten şikayetleniyorsun
Abi ah şu tamirciler varya. On düzen yaptirirken. Yagida değiştir dedim. Tutmus markasini ilk defa duyduğum bi marka koymus. Yanlis hatirlamiyorsam a bundandi. https://m.n11.com/sprint-lpg-20w50-4lt-P24422095 yag lambasinin yanmasi da sonradan farkettim devir düşüklüğü olabilirmi? 0.5 bin devirde yanip sönüyor. Stop edecek sanıyor herhalde. Aa videosunu çektim. Yağ az olsa gaz verincede yanar herhalde. 1 litre boşuna ekledim. Ekledikten sonra ki hali bu. Yağ az olsa yağını tamamlardi herhalde.
herhalde boşuna heyecan yaptık gibi
(29.06.2018, 22:55)ahmet27 yazdı: [ -> ]Abi ah şu tamirciler varya. On düzen yaptirirken. Yagida değiştir dedim. Tutmus markasini ilk defa duyduğum bi marka koymus. Yanlis hatirlamiyorsam a bundandi. https://m.n11.com/sprint-lpg-20w50-4lt-P24422095 yag lambasinin yanmasi da sonradan farkettim devir düşüklüğü olabilirmi? 0.5 bin devirde yanip sönüyor. Stop edecek sanıyor herhalde. Aa videosunu çektim. Yağ az olsa gaz verincede yanar herhalde. 1 litre boşuna ekledim. Ekledikten sonra ki hali bu. Yağ az olsa yağını tamamlardi herhalde.
herhalde boşuna heyecan yaptık gibi

Hacım stop edeceğini sandığı zaman akü lambası yanar. Düşük devirde yağ basıncı da düşük olur. Senin yağ basıncı tam sınırda ki lamba gelip gidiyor. Devir yükseldiği zaman basınç yükseleceği için lamba söner. Bana yağ eksilmesi gibi göründü.

Sen yine de dikkatli ol. Karteri falan da kontrol et alt tarafa bak bir yere vurmuş olmayasın. Yağ filtresine de bak tam sıkılmadıysa ordan kaçırabilir.
@Sarnav bir yere vurmadim. Bir köye düğüne gittik. Tam duracakken baktim hafif yaniyor. Gittim petrolden yag aldim ekledim. Yine ayni. Acaba yağ pompasimi bozuluyor . yada mustafa abini dediği gibi filtremi?. En iyisi bu hafta zorlamadan kullanip filtre ile petrol ofisi yağ alip değiştiriym. Kafam rahat olsun. Filtre ne takti daha onuda bilmiyorum. Oda kalitesiz birseydir kesin

Stop edince yag lambasi da yanar. Yanmazmi?

Müşür mu sıkıntılı dedim. Soketini çıkardım. Lamba hiç yanmiyor.
Yağ müşüründen desem basınç yükseldiğinde aynı şekilde lambada sorun yapar, sonuçta elektronik parça. Yağ çubuğunda seviye eksik görünmüyorsa o zaman sorun maalesef pompada olabilir, ki inşallah değildir bu benim fikrim.

Eski araçlarda ne güzel yağ basınç göstergesi var, akü voltaj göstergesi var, hatta bazılarında yağ sıcaklık göstergesi bile var. Bu dediklerim öyle performans arabası falan da değiller. Her araçta olması lazım bu yağ basınç göstergesi aslında. Şakaya gelmeyen hayati bir olay.
(29.06.2018, 23:40)Sarnav yazdı: [ -> ]Yağ müşüründen desem basınç yükseldiğinde aynı şekilde lambada sorun yapar, sonuçta elektronik parça. Yağ çubuğunda seviye eksik görünmüyorsa o zaman sorun maalesef pompada olabilir, ki inşallah değildir bu benim fikrim.

Eski araçlarda ne güzel yağ basınç göstergesi var, akü voltaj göstergesi var, hatta bazılarında yağ sıcaklık göstergesi bile var. Bu dediklerim öyle performans arabası falan da değiller. Her araçta olması lazım bu yağ basınç göstergesi aslında. Şakaya gelmeyen hayati bir olay.

Brnim düşüncem bir rolanti. Iki yagin kalitesizliginden kaynaklanan yag incelmesi. Son care ya Müşür ya pompa olabilir. Frown

Ama su anda rolantiden oldugunu düşünüyorum. Yag az olsa gaz verincede yamar bence. Ki yağı ekledikten sonra ayni sekilde devam etmesi beni rahatlatti.
Bu durumda ilk yapman gereken yağ seviyesi kontroludur eğer seviye normal durumdaysa rahat bir nefes al diğer ihtimaller yağ filtresi tıkalı olabilir yağ pompa tıkalı olabilir bunlar motora ciddi zararlar verebilir ancak bunun anlaması kolay değildir ustanin işi ama yinede çalışırken yağ kapağını aç ve yukarı yağ atıyormu diye bak son ihtimal yağ musiridir bu işe en hafif problem dir ama tavsiyem yağ olarak Castrol gtx20-50 filtrede orijinalden asla şaşma opar fil falan hikaye umarım ciddi sorun yoktur
Sizin yerinizde olsam yağ pompasını söker kontrol ederdim belki süzgeçler tıkanmış olabilir veya ömrünü yitirmiş olabilir duruma göre sıfırını takardım yağı komple boşaltıp yeni yağ ve yağ filtresi takardım kafan rahat olur en azından.Yağ çok önemli.
Aracında hiçbirşey yok, tamamen devir düşüklüğünden yapıyor. Kafam rahat etsin dersen yağ müşürünü değiştir. 15 TL. olması lazım. Ama sıkıntı yok....
Sayfalar: 1 2 3 4 5