Tofas Team

Tam Versiyon: Motor üflüyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
motor baya üflüyor yag seviyesine bakılan yerle üstteki yag koyma yerinden yag fırlatıyor baya bi yukarı yag lambasıda yanmıyor.
Aracınız 131 Motor tipi mi Yoksa SLX Motor tipi mi ? Çünkü her iki motor tipinde de motor çalışırken yağ çubuğunu çekerseniz oradan yağ fırlar bu normal bir durum.SLX motor tipinde çalışan motorda yağ kapağını açarsanız burdan da yağ sıçrama yapar buda normal bir durum.Çünkü araçta yağlama var bu durum normal.131 motorda ise yağ kapağını açtığınızda yağ sıçratmaz ancak yağ kapağına köpük vs dolmuştur motorun üflemesiyle bunlar sıçrayabilir.Aracınızın yağ seviyesini kontrol edin.Fazla olmasın.

Yağ lambası basınç düştüğünde yanar oda motorda 1 LT gibi bir yağ kalırsa yanar.
şahin 94 S slx tip yag azalmış motor baya bi üflüyor pır pır şeklinde çekişinde problem yok şimdilik yag lambası su sekilde yanmıyor takılı lamba saglam ama bu kontağı ilk çevirdiğimizde yanıyor sonra çalışınca sönüyor onuda yapmıyor müşür bozulmuş olabilirmi
94 Piç Motor yani 131 Motor SLX Tip Ateşleme ve Yakıt sistemi var.Tam dediğinizi anlayamadım ancak kontağı açtığında yanıyor çalıştırınca sönüyorsa ise müşür sağlamdır.Onun haricinde kontağı açtığında hiç yanmıyor vs ise ya %30 tesisatta (sokette kalobda vs) bir sıkıntı vardır ya %10 göstergedeki ampül patlamıştır ya da %60 müşür arızalıdır ki müşür 5 lira civarı birşey.
yok hiç bir şekile yanmıyor soket hiç aklıma gelmedi bir bakyım oda olabilir oda degilse müşürdür ilginiz ve bilgiler için teşekkürler