Tofas Team

Tam Versiyon: Merkezi kilit sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaslar araci gecenlerde bol su ile yikadim bayadir yikamiyordum sonra fark ettim ki merkezi kilit kumanda ile kapanmiyor sinyallere baglidi merkezi kilit sinyaller calisiyor yani sinyal gonderiyor ama kilit kapanmiyor elle bazen kapaniyor ama takili kaliyor on kapilari elle aciyorum arkalar ve bagaj acilmiyor ac kapa yapa yapa aciliyor zorla sizce nerde sorun vardir nereye bakmam lazim.
Motorlardan birisi kısa devre yapıp merkezi kilit beynine hasar vermiş olabilir. Benim basima gelen, yıkamadan sonra sağ ön kapi motoru kısa devre yapıp merkezi kilit beynini yakmıştı motorların tamamını değiştirmeme rağmen sinyaller yanıp kilitlemiyor ve düzensiz olarak kapıların bazıları kilitliyor açmıyor veya açıp kilitlemiyordu taaki merkezi kilit beynini değiştirene kadar. Torpidonun altında bir plaka üzerind e merkezi kilit beyni var bakmani tavsiye ederim.
Nasil birşeye benziyor peki bu merkezi kilit motoru
(09.06.2018, 03:18)Beyazmelek yazdı: [ -> ]Nasil birşeye benziyor peki bu merkezi kilit motoru

[Resim: 2109-6512210-TK.jpg]
arkadaşın dediği merkezi kilit beynini denersin. parçacıya rica et denemek için. zaten soketli bişey, sigaar paketinin yarısı büyüklükte. sigorta kutusunun orada demir plakaya bağlıdır. eğer olmazsa ön kapılardaki merkezi kilit motorlarından birisi bozuktur. 5 kablolu bir motor al. önce şoför kapısının motorunun yerine takıp dene. düzelmezse sağ kapının motorunun yerine takıp dene :ok
Torpidonun altına eğil yukarı doğru bak sağ tarafta demir bir plaka üzerinde takılı zaten görürsün önce onu sök parcacidan denemek için hemen kapısında bak düzelirse sorun yok.
Şimdi baktim buldum merkezi kilidi soketi soktum bi daha taktim sinyal yolladim anahtardan tik tak tik tak ses geliyor yani sinyali goruyor acaba motorlardami sorun var merkezi kilit saglammi garanti olsun diye parcacidan alip deneyeyimmi yinede ??
Ayni sorun bendede var merkezi kilitin icinde bobinler yapisik kaliyor actim icini baktim. Merkezi kilite degilde ac kapa beynine role taksak cozermi sorunu acaba bir arkadas oyle soyledi birde oyke deneyecegim ben.
(10.06.2018, 00:23)Beyazmelek yazdı: [ -> ]Şimdi baktim buldum merkezi kilidi soketi soktum bi daha taktim sinyal yolladim anahtardan tik tak tik tak ses geliyor yani sinyali goruyor acaba motorlardami sorun var merkezi kilit saglammi garanti olsun diye parcacidan alip deneyeyimmi yinede ??

Merkezi kilit rölesi çalışmıyor anlaşılan sök içine bak belki bir lehim kırığı vardır
(10.06.2018, 00:36)kucuktur yazdı: [ -> ]Ayni sorun bendede var merkezi kilitin icinde bobinler yapisik kaliyor actim icini baktim. Merkezi kilite degilde ac kapa beynine role taksak cozermi sorunu acaba bir arkadas oyle soyledi birde oyke deneyecegim ben.

Daha açık yazarsan yardımcı olabilirim.Merkezi kilit rölesi bozuk sanki yazdığına bakılırsa onun yenisini alman gerekebilir
Sayfalar: 1 2 3