Tofas Team

Tam Versiyon: bu soruların cevabı varmı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaslar sımdı araclarla ılgılı sık duyulan terımler var mesela rektefıye
araclar rektefıyeye ne zaman gırer
yada araclarda motor kılıtlenmesı dıye bı olay varmıdır nasıl olur nasıl cozulur
bunun gıbı sızınde aklınıza takılan aracı kullanırken dıken ustunde oldugunuz konular varmı ?
Rektefiye Motorun ömrünü tamamlamış ya da hasarlanmış parçalarının değiştirilmesiyle motorun komple yapılmasıdır.Yani motorun belirli bir ömrü var Sekmanlar, pistonlar, yataklar vsyüksek sıcak ve basınçda çalışa çalışa aşınıyor yıpranıyor ve belli bir süre sonra bunların değiştilmesi gerekiyor.

Ama bu motor ömrü sizinlede alakalı aracın motoru hararet görmezse yağına antifreezine bakılırsa zorlanmazsa uzun yıllar kullanırsınız.

Misal şu an kullandığınız aracın motor durumu yarım veya daha altında olabilir ancak yine yağına suyuna bakıp zorlamazsanız yine size götürür ancak yağı katran olana kadar filtre tıkanana kadar kullanırsanız hararet gördürürseniz sıfır motorda dayanmaz.

Kitlenme dediğinizden kasıt yatak sarması piston sarmasından vs bashediyorsnuz sanırım ancak genel oalrak yağsız bırakmadığınız hararet göstermediğiniz sürece bunlar başınıza gelmez.

Şöyle de bir durum var ne zaman ne olacağı belli olmaz olmadık olur yağ pompası arızalanır, sübab keser, krank keser olurda olur bu liste uzar gider.Bunlarda da tabii yine kullanıcıya bağlı Smile Yani sabah buz gibi soğukta arabayı çalıştırı çalıştırmaz gazı dipleyip araba ısıtoyrum diye sübabda keser yatakda sara Smile
anladım bellı bı zamanı yok yanı arac 130000 de rektefıyeye gırer dıye bı sey yok tesekkurler guzel bılgıler ıcın
geçen tamaş vw servisine gittim dizel transporter 480000 deydi ve orjinal kendi motoru üzerinde rektefiyesiz adam daha garantisnide veriyordu..
benim arabamım göstergede 60000 yazıyor 160000 kesin ama daha fazlasıda vardır belki motoru halada gayet iyi önemli olan bakımı arabanın ben okdar insan tanıyorum motor yaptırıp 6-8 ay sonra motorunu indiren
anladım kılometre ıle degıl bakım ıle ılgılı

pekı bu tofaslarda kılometre saatı 99.000 den sonra sıfırlanıyor yanı 1oo.ooo olmuyor pekı gercekte ne kadar oldugunu ogrenmenın bı yolu varmı acaba
misal olarak saatte 20 000 yazsın.orjinal km si ya 20 000 dir yada 120 000 (yada 220 000) 20bin ile 120 bin arasındaki araba farkettirir kendini zaten döşemeleri motoru kaportası solmalar yıpranmalar.