Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamün aleyküm arkadaşlar
Aracım 93 Doğan L sorunum Geçenlerde devirdaim problem mi oldu v kayısının oradan su sizdiriyor ve gürültü yapıyor du Ankara Şaşmaz'daki bi ustaya gittim değiştirdim tecrübeye çıktım Hararet göstergesi motoru sıkıştırınca veya veya dur kalklarda 120 derecelerde gözüküyor ve fan açılıyordu. Geri ustaya gittim termostatları olabilir dedi değiştirdik fazla anlamam ama söktüğümüz termostatın içi boştu tekrar tecrübe ettik üstte yazdığın gibi sorun aynen devam ediyordu. Sonra fan müşüründen olabilir dedik onu da değiştirdik 87-92 ile yine bir fark yok. Başka bir usta hararet müşürünü değiselim dedi ama deneme yanılma yoluyla iş yapmayı sevmediğimden yapmadim. Suan aracı sabah çalıştırınca Hararet göstergesi sıfırdan yavaşça 90 dereceye ulaşıyor biraz trafik varsa veyahut aracı devirli kullanıyorsan yokuş yukarı özellikle hararet 120 lere yaklaşıyor oradan kolay kolay inmiyor şu ana kadar 120 dereceyi hiç geçmedi. Fun açıyor araba fan açmakta problem yok. Fan kapandıktan sonra bazen iyi bir anlık bazen iyi bir anlık 120'ye çıkıp geri doksana düşüyor bazen düşmüyor orada kalıyor fan kapalı oluyor.

araçta yağ eksiltme var aşağı yukarı 10bin ile 15bin km arasinda yağ bitiriyor yokuş aşağı inerken viteste yüksek devirde yanık yağ kokusu geliyor.
Sorun gösterge demi başka bir şey demi bilmiyorum Bir de Ankara'da uygun dostane İyi bir usta tavsiye edermisiniz Bir de karbüratörcü lazım
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
(04.06.2018, 13:10)Majesteleri yazdı: [ -> ]Müşür şaseyi fazla alirsa normalden yüksek gösterebiliyor,bence sorun hararet müşüründe.

Hararet müşürü üst kapak da yağ kapağıni tam karşısında ki müşür mü?
Sağolun arkadaşlar yardımlarınız için. Arıza suanlik giderildi. Alakasi varmı yoksa rastlantı  mi bilmiyorum. 2 gün önce karbüratör hava davlumbazı sallanıyor diye bı soküp bakayım. Sokmusken karbüratör u de soktum parçalayıp benzinle temizledim. Simdilik bir problem yok. Bakalım nereye kadar.