Tofas Team

Tam Versiyon: Boyam Cansız Nasıl Canlandırabilirim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyi Forumlar.3 hafta önce arabaya ilk kez pasta cila çektim sünger ile acemi olduğum için kaportanın bazı yerlerinde rütuş izleri kaldı. Cilayı güneşin altında çektim kuruduktan sonra tozumsu bir iz bıraktı. Yani anlayacağınız kısacası arabanın rengi uzaktan bakınca cilalı olduğu belli oluyor ama yakından bakınca keyfimi bozuyor. Arabanın orjinal boyasına zımpara çektirmek olur mu sizce? zımparanın üstüne pasta cila felan işe yarar mı sizce yardımlarınızı bekliyorum
(29.05.2018, 18:48)Majesteleri yazdı: [ -> ]Boya orjinal ise zimparayla yazik edersin,nerenin ince nerenin kalin olduğunu bilmiyorsun sonucta ve daha önce kac kere pasta görüp boya kalinliğinin kac mikrona indiği belli değil.
O yüzden sanayiye gidip sintaş ince polish al,sulandirip krem kivamina getir,bir de temizlik ürünleri satan yerden yumuşak bulasik süngeri al.
Pastayi uygulayacağin yüzeye önce fairy bulasik deterjani karistirilmiş suyu fis fisla.Ayni sekilde sünger yüzeyine de kayganlik olusturup kaportayi cizmesin diye deterjanli su fis fisliyorsun.
Sonra yüzeye krem kivamindaki pastayi parmaginla noktalar halinde birakip nazikçe,bastirmadan dairesel hareketlerle gölgede ovalamaya basliyorsun.
İşlemi panel panel uygula,önden girip arkadan cikarim deme.2 kapi ve bagaji yapinca bikacaksin.O nedenle 1 günde bu isi yapip bitirmeyi düşünme,yapamazsin.Sünger bulamazsan üstübü de kullanabilirsin ama sünger daha kullanisli oluyor.
Pasta uyguladiğin yerler yağli bir hal alacak,sakin araci yikamaya kalkma.Araci yikamadan cila uyglaman gerek.
Ve bazilari limonlu bulasik detarjaniyla yikamani önerirse asla itimat etme,aracin boz bulanik birsey olur.Tecrübeyle sabit.
Kaliteli ve cilali oto sampuani alip araci fircasiz yikarsan uzun süre parlakliğini korur.

sol ön çamurluk boyalı abi peki oraya zımpara attırıyım mı çünkü kapıyla çamurluğun arasındaki renkte dağlar kadar fark var