Tofas Team

Tam Versiyon: Gaz beyni diyafram vidasi brc at90e
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Merhaba. Açılan konular üzerine aracima gaz ayari yapmaya karar verip, motor isininca gaz ayari yapmaya çalıştım. Diyafram vidasini benmi bulamadim. Yoksa bu modeller de olmuyormu?
Markasi brc at90e. Ayari sari pirinç vida ve hortum uzerindeki vanalardan yaptim. Başta stop edecek kadar kıstim. Sonra rolanti yi ayarlayip bosta gaz verdim. Vidalari orantili açtım. Sonra araca binip yaklaşık 9 10 defa sirkelemesini vs sini ayarladim su anda memnunum ayardan.
Ama diyafram vidasi yokmu bunlarda?
[Resim: 20180527_084019.jpg]

[Resim: 20180527_083944.jpg]

[Resim: 20180526_134342.jpg]

[Resim: 20180526_134239.jpg]

[Resim: 20180526_134227.jpg]

[Resim: 20180526_134221.jpg]
Anlamadim. Cizebilirmisin bi Smile sana zahmet Smile
Simdi anladim. Smile vay arkadas. Rolanti vidasi ile bile guzel ayar yaptim gibi. Tamda ayar tutmadi zaten. Araba isininca gayet guzel ama sogukken stop ediyor. Stop etmesin diye acinca isininca bağırıyor. Tekrar bi ayarlim ins. Rolantiyi ayarlasam iki sekilde bu seferde gaz yemiyordu. Imdi bi ayarliyayim ins. Milletinki ne guzel diyafram vidasi elle tutuluyor. Kaybolmus resmen benim diyafram vidasi Smile
Eyv @Majesteleri
Bu sagda bi diyafram gibi birsey daha var o ne ise yariyor

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sabit gaz cikisini o delikten deil ama sanki o vida girdikce diyafram asagi geliyor. Gaz oyle geliyor gibi. Bende ilk o delikden geciyor sandım.

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onla oynamamiza gerek yok sanirim

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hava girisine baktim. Bu aracta da bant koymuslar. Cikarmadim bende. Performansindan gayet memnunum. Gazi kisinca performans kaybi yasamadim. Banti cikarsam hava cok girecegi icin ona da yeterli yakit yollamam gerekecek.
Ayar yaparken çok kistigimda gaza basinca motordan pat pat sesi geldi anlamadim. Gazi acip da gaz verince oyle bi ses gelmiyor.

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[Resim: Image_256.jpg]

how to delete account
az önce sorduğum yer burası idi? tam olarak anlamadım ne işe yaradığını gaz basınç odası diyorlar. gaz ordan da geçiyor.

[Resim: Ekran_G_r_nt_s_28.png]
sanırım şimdi anladım. gaz tanktan gelip bir numaralı yerden giriyor. 2 numaralı erden basınç odasına giriyor. 3 numaralı okta görünen çivi gibi şeylerle iyice ısınıyor 4 numaralı oktan gidip 5 ten diyafram ve rolanti vidası ayarına göre beyne çıkıyor 6 dan da karbüratöre gidiyor. son olarak sormak istediğim bir soru var. 
beyin bozulduğundan soğutma suyuna gaz basıyor ya. o gaz nerden geçiyor suya. gazın girdiği yerden bir geçiş göremiyorum?
Tamamdir is çözüldü Smile eline klavyene sağlık: )

Tankdan gelen gaz da oyle basincli ki demekki o yayi sisirip kaldırabiliyor. Hayret Smile :ok
(28.05.2018, 22:52)Majesteleri yazdı: [ -> ]Genleşme olayi öyle hafife alinacak bir durum değil evet,sistemin işleyisini çözdüysen mesele kalmadi.  Smile

Eyv. Çözdüm ins. Zaten ayar hemen hemen olduda. Diyaframla beraber tam olur ins. Smile

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buraya konu açılmışken sorayım arkadaşlar hafta sonu cumartesi günü bende brc beyin taktım yalnız şöyle bir sorunum var benim arabayı ilk çalıştırırken tek marşta çalışmıyor bunun nedeni ne olabilir? Önceki atiker di tek seferde çalışıyordu gaz ayarı yaptırdım rolenti ve arabanın gidişi çok iyi ama şimdi 3 marşta çaloşıyor benim aklıma ilk kontağı açtığında gaz az mı geliyor? Çünkü öncekinde tık sesi gelmeden sesiz ortamda gaz geldiğini duyabiliyordun bunda duymuyorum konyağı açtığımızda ilk gaz gelişi hangi vidadan açılıyor? Ayarlanıyor bunu tabi motor soğukken yapıyor sıcakken gaza basmadan bile alıyor
(29.05.2018, 06:00)Majesteleri yazdı: [ -> ]Normal sartlarda motor soğukken de gaz pedalinaa basmadan sadece kontaği cevirdiğinde calismasi lazim.
Sicakken calisma sebebi hortum icinde hazirda bekleyen yakit,
Soğukken de rahat calismasi icin 1.no'lu vidayi cok az gevsetebilirsin abi.Kontak actiğinda gazi bağisiz olarak göndermesi o vidadan ayarlaniyor.

1 nolu vida derken rolanti vidasınımı yoksa bobinin altındaki alyan başlı vidamı bi rolanti vidası var birde 2 adet alyan başlı vıda var bş tanesi diyaframı harketini ayarlıyor vidyoda seyrettim o zaman mavi bobinin altındaki vida
radyatöre gaz basan beyin modeli
resmen gaz beyinlerine sardım. Smile bu model radyatöre gaz basan model sanırım. demekki beynin ölme gibi bir durumu yok. sadece komaya giriyor. tamir takımı alıp tertemiz kullanıcan.
brc at90e
350 lira fiyatı var. 130 lira tamir takımı. bedava. gaz karıştırma olayıda yoksa zaten 10 numara beyin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8