Tofas Team

Tam Versiyon: 72 ampermi 60 ampermi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
selam arkadaşlar, bende 72 amper  akü var ve standart kendi şarz dinamosu var, akü büyük diye şarz dinamosunu büyütmek yada bi işlem yapmak gerekiyormu? bu durum motorun çekişten düşmesine yada başka bi elektriksel  yetersizliğe yol açarmı? aküm yarı ömrünü tamamladı yeni alacağım akü 60 mı  72   mi olsun fikir verebilirmisiniz,  şimdiden teşekkürler.. bu arada 2 sene önce şarz dinamosunun diod tablosu ve kömürleri kendim değiştirmiştim rulmanlar sağlamdı onları ellemedim, acaba 72 amperlik diyot tablosu  kömür vs  varmıdır alım gene değiştireyim? bunu bilmediğim için soruyorum yoksa komple şarz dinamomu depişmesi gerek 72 amper aküyü beslesin ve aracın elektrik ihtiyacını yetsin diye ???
Bende de 72 lik mutlu akü takılı standart şarj dinamosu var herhangi bir sıkıntı yok. Kış aylarında tek özellikle artısı çok fazla tek mars çalışıyor. Zorlanmadan. Bence 72 lik takın kafanız rahat etsin.
Bende de 72 lik var kendi şarz dinomosu var hiç sıkıntı yaşamadık
Bende 1.5 yıldır 75 amper var dinamo standart takanlar hep böyle kullanıyor zaten sorun olmaz
Ozaman bende zamani gelince 72 yada 75 amper akü alayım aynı yerden devam edeyim. Şarj dinamosunuda boş yere kurcalamayim...hepinize teşekkürederim ustalar.
Tabi ki imkan varsa önemli bir iyileştirme faydası olur özellikle kışın sabahları ilk marşta
Çok büyük ciddi bir fiyat farkı yok arasında 60 70 tl... sonucta 3 yilda 1 alınıyor nelere para harcamiyoruz ki bukadar fark olmasi önemli değil bence, yani ben performans açısından düşündüm problem olurmu yaratirmi iyimi olur kötümü olur yada gözle görülür bi değişiklik olurmu acaba dedim yoksa ellemem durduk yere
Tofaşlarda Fabrika çıkışlı üzerinde 45 amperlik akü var. benimkinin üstünde 60 amper var sorun yok. 72 veya 75 amperlik aküde taksan yine sorun olmaz. Kışın tek marş demişler benim aracımda tek marşta çalışıyor.
Ben aracıma set takacam akünün amperi yüksek olsun diyorsan yüksek amperli birşey tak.
@prestige Abi bende yıllardır 60 kullanıyordum 1,5 yıl oldu 75 kullanalı lakin kışın tek marş olayını yazarken üyenin bulunduğu şehri göz önünde bulundurarak yazıyorum bizim kışımızmı var Allah aşkına Big Grin bu sene bot aldım giyerim dedim kutusunda duruyor :haha
@ Falcon417  Erdinç arkadaşda izmirde. İzmir ile adana'nın çok farklı olduğunu sanmıyorum.
Sayfalar: 1 2