Tofas Team

Tam Versiyon: lpg dolum kapağını bizde böyle yapsak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Haklı olarak eksozdan uzak tutulması gerek teknik olarak zaten lpg borularının aracın solundan ilerlemesi lazım ama severiz baştan savma işi ,öte yandan tüvtürk araç sahiplerinin kanayan yarası olmaya devam ediyor tabi ki.Bu dolum kapağını yapsan kırk takla atarlar geçirmemek için,ben hep düşünürüm neden dolum ağzı tankın üzerinde değilki ? açayım bagajı taksın tankın üstüne doldursun gazı neyi sıkıntı ediyorlar acaba ? Bu stop sistemi güzel bişey plaka altına koyanlarda vardı bir ara mesela
Dolum ağzını tampona almam ben inşallah böyle bir saçmalık için kavga ettirmezler ortalığı ayağa kaldırırım yeminle  Angry
Lpg tesisatını eksozdan uzak tutmak istiyorlar işte sağdaysa sola soldaysa sağa
Simdi ben temmuzda muayene girecem. Gaz dolum sagda. Solami aldiracam. Sagdaki delik ne olacak ?
Solada illa tamponmu delinecek?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@ahmet27 Eğer yoksa yalıtım yaptırmanı isteyecekler dolum yeri aynen kalır
Ben birkaç ay önce eksoza yalıtım yaptırıp geçtim. Benim dolum yeri de sağ tarafta. Eğer yeni icat çıkarıp bunu da kabul etmiyorlarsa 2 sene sonraya yeni masraf çıktı demektir.

Tabi bununla kalırsa ona da şükür.
Ins sorun cikarmazlar. Gireriz kalirsak bir ay karimiz olur Smile)

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
stop yerinden oynuyo diye ondanda bırakırlar abi yaş o iş
Ben arabayı aldığımda aracın eski sahibi muayeneye sokup öyle teslim etti. Dolum yeri sağ tarafta bu tüv baştan savma iş yapmamış olsaydı o dolum yerini sola aldırırlardı. Bende muayeneden geçmesine güvenerek arabayı satın aldım. Ancak o kadar çok eksiği çıktı ki ( regülatör su kaçağı, stop lambası, aynalar, lpg dolum ağızı , sol kilic saci vs vs ) hepsini aldıktan sonra tamamlamak zorunda kaldım bir tek lpg dolum ağızı sağ tarafta onu da kasimda muayeneye girmeden halledeceğim. Ama hakkımı helal etmiyorum ne Tüv Türk e ne de aracın eski sahibine bu kadar eksiğiyle nasıl gecirdilerse bu arabayı. Kısacası tüv de eşin dostun akraban varsa her türlü geçiriyorlar arabayı. Yoksa zaten kusur listesi tamamlamaya uğraşıyoruz.
Tanıdık kullanarak geçirmeye bişi diyemem ama araçlarımız en az 20 yıllık araçlar. Başta lpg olmak üzere bu kadar modifikasyon yaptığımızı ve bakımlarını da pek umursamadığımızı düşünürsek kusur listesinin uzaması bence çok normal, şaşırmamalıyız. Ben aracımı satın aldıktan kısa bir süre sonra muayene zamanı geldi. Muayeneden önce de hiç bir ustaya göstermedim aracı. Direk aldığım şekliyle götürdüm muayeneye. O zaman lpg vardı üzerinde. Far ayarı gibi bir kaç hafif kusur ile geçti. Demek ki önceki sahibi aracı üzmemiş. Bakımlarını zamanında yaptırmış.
Arabalarımızı üzmezsek onlar da bizi üzmez.
Sayfalar: 1 2