Tofas Team

Tam Versiyon: Arac icinde egsoz gazi kokusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar değerli arkadaşlarım,
Aracimda egsoz gazi kokusu mevcut. Bu kokuyu cam acikken cok yogun aliyorum. Biryerlerden anafor / ceyran yapip kokuyu iceri basiyor. Vites korugunun oradan sicak hava geliyor cami acinca. Oraya kablo bagi uyguladim. Ama koku hala var. Sizce neden ve nereden geliyor olabilir?? Zamanla bogazimda yanma oluyor. Bu aracla birde Bursaya donmesi var Smile
eksoz manifoltu somunlarını kontrol et, resimde daire içie aldığım yerleri 3 adet var, eğer burdan bir kaçak varsa direk arabanın içine girer.
Resim yüklenmiyor bir hata veriyor.
egzoz manifold contası yanmış olabilir seste varmı
Ses duyamiyorum. Bariz birses yok yani.
Ben bagaj fitilini değiştirerek çözdüm bu sorunu bagaj fitillerin eskiyse bir bak derim.
Koku motorda. Gelmiyormu ? Bagaj fitili yan sanayi bendeki.
Benim fitiller kötüydü cami açınca egzos kokusu olduğu gibi bagajdan cereyan yaparak arac içine doluyordu. Degistirdim daha sorun kalmadı o yüzden bir bak yırtık açık kalan bir yer varmi
Sagol Ümit, bagaj fitilini degisecegim ilk firsatta.
Aynı sıkıntı bizim araçta da var. Cam açık olduğunda özellikle yüksek devirlerde kokuyu direk içeri veriyor. Egzoz sistemi kompye yeni takıldı. Kaçak olacağını sanmıyorum. Bagaj fitilinden olabilir dedik onu da değiştirdik ama yine fayda etmedi nedense.
Cami acinca ceyran yapiyor. Hava akimi motordan kabine dogru akiyor. Bence karburator kazanindaki gazi veriyor iceri.

Benim orta susturucu ve borusu degisti sifir. Egsoz sisteminde kacak yok ben e. Yarin sanayiye gidecem bakan bir usta bulursam kontrol ettirecegim manifoltu.