Tofas Team

Tam Versiyon: Yeter artık lütfen biraz SAYGI!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Arkadaşlar,

Uzun zamandır bunu yazmak istiyordum. Bugüne kısmetmiş.
Trafikteki diğer insanlara karşı lütfen daha saygılı olun. Çevredeki insanları ve diğer şoförleri rahatsız edecek her türlü davranıştan kaçının. Lütfen biraz ince düşünün. Sözlerim meclisten dışarı olmayıp, bu saygısızlıkları yapan herkes için geçerlidir. Yazdıklarımı okuduktan sonra çok kişi bana itiraz edecektir. Hatta eğer bunlardan en az birini eğer bir admin yapıyorsa forumdan atılmam bile söz konusu. Varsın ne olacaksa olsun. Şimdiden kimse kusura bakmasın.

1- Yollarda far ayarı bozuk araçla çok karşılaşıyorum. Arkamdan gelen aracın tek farı veya her iki farı birden sağa, sola ve en problemlisi yukarı bakıyorsa özellikle akşam vakti resmen gözlerimi deliyor! Sanki mübarek uzunları yanıyor gibi. bu araçların da çoğu malesef Tofaş oluyor. Gözünüzü seveyim, lütfen, rica ediyorum şu farlarınızı ayarlatın. Ara ara da kontrol edin ayarını. Bir duvarın önünde durarak bile anlayabilirsiniz far ayarının düzgün olup olmadığını.
2- XENON FAR! Fabrika çıkış xenon far olmadığını bildiğim araçlarda xenon görürsem direk küfürü basıyorum! Arkadaş o far xenon için tasarlanmamış. Bundan dolayı da sen xenon taktığın zaman farın istediğin kadar düzgün ayarlı olsun, özellikle akşam karanlığında 1 km öteden gözümü delmeye başlıyor. Xenon far sadece mercekli farlarda kullanılır. O da fabrikasyon olmalı. Muayeneden geçmemesinin de sebebi bu.
Herkesten istirhamım lütfen şu xenon ampullerinizi söküp yerine standart akkor ampul takın! Xenon pahalı veya masraflı bir parça değil. Üreticinin bir bildiği var ki o arabaya xenon takmamış.
3- Arabadan yola çöp atmayın. Bazen görüyorum herif açıyor camı tak diye atıyor sigara kutusunu, yediği yiyeceğin paketini, teneke içecek kutusunu, vs. 3 yaşındaki kızım yere çöp atılmaması gerektiğini biliyor. Ayıp! Sokak çöplük değildir. Evinde yere atmadığın bir şeyi sokakta da atamazsın. Evde yere atsan bile sokakta atamazsın çünkü sokak kamu malı. Senin malın değil.
4- Caddelerde ve sokaklarda park ettiğiniz yerlere dikkat edin. Gidiş, geliş olan bir caddede kenara bıraktığınız araç yüzünden trafik aksıyor. 10 metre ileride park edecek yer varken gideceğiniz yerin önünde ikinci sıraya park ettiğinizde yine trafik aksıyor. 10 metre ilerde boş yer var kardeşim git oraya parketsene! Neden insanları rahatsız edip trafiği aksatıyorsun? Ne var yani biraz yürüsen? O kadar insanın hakkına girdiğinden haberin var mı senin?
5- Dörtlüler size her türlü trafik kuralını ihlal etme hakkı vermez. Hangi gerizekalı bunu çıkardıysa millet de devam ettiriyor. Herif yolun ortasında tak diye duruyor. Dörtlüleri de yakıyor. Tamam artık ona daha kimse dokunamaz. Niye? Çünkü dörtlüleri yaktı. Her hakkı kazandı! Buna benzer olarak sinyal vermeniz o yöne doğru kontrolsüz olarak dönme hakkını size vermez. Herif üzerime geliyor otobanda kaçmasam çarpacak, nabıyosun diyorum, sinyal verdim ya diyor!? Herif caddeden sokağa girecek. Önüme kırıyor. Frene asılıp zor duruyorum. Nabıyosun diyorum, sinyal verdik ya kör müsün diyor!? Yav arkadaş iyi güzel sinyalini verdin de bak bakalım yanında veya arkanda seni engelleyecek bir insan veya araç var mı? Mesafe yeterli mi? Sinyal verdi ya artık her türlü dönme hakkını kazandı.
6- Bütün camları açıp geçtiğiniz yerleri inlete inlete yüksek sesle müzik dinlemeyin. Sizin gürültünüzü çevredeki hiç kimse dinlemek zorunda değil. Dinleyeceksen adam gibi aç sesini milleti rahatsız etme!
7- Ulu orta yerlerde saçmasapan yanlama, spin atma, sokak arasında hızlı gitme, caddelerde makas atma, caddede çok yavaş gidip arkadaki araçları bekletme vb gibi hem trafiği, hem çevredeki insanları, hem de çevredeki insanların mallarını tehlikeye atacak hareketler yapmayın. Bunları yapanlar çok havalı olduklarını zannediyorlar ama bilmiyorlar ki çok küfür yiyorlar. Tut ki bunları yaparken bir araca çarptın. Adam belki o arabayı binbir emekle zorla almıştı. Ne olacak o adamın hali? Veya daha kötüsü bir insana çarptın ve onu yaraldın veya öldürdün. Ne olacak? O vicdanla nasıl yaşayacaksın? Ömrün hapiste geçecek. Perişan ettiğin, hayatlarını mahvettiğin o adamın ve ailesinin durumunu söylemiyorum bile. Düşündün mü bunları hiç o hareketleri yaparken?
8- Araçlarınıza taktığınız egzozların da çok havalı olduğunu düşünüyorsunuz. DEĞİLLER! O egzozlardan çıkan yüksek sesler çevredeki insanları rahatsız etmekten başka bir halta yaramıyor. Siz tatmin alacaksınız diye (artık nası bi zevkse) hiç kimse sizin saçmasapan yüksek egzoz seslerinizi dinlemek zorunda değil.

KENDİNE SAYGISI OLMAYANIN BAŞKASINA SAYGISI YOKTUR!
Önce kendinize saygı duymayı öğrenin.
Bu sözlerim sadece bu saygısızlıkları yapanlar içindir. Eğer bu yazdıklarıma itiraz edip, yazdıklarımdan herhangi birinin yanlış olmadığını, saygısızlık olmadığını deliliyle ispat eden olursa hatamı kabul edip herkesten özür dileyip direk forumdan ayrılırım. İnsan nefsi bencildir. Kolay kolay hatasını kabul etmez. Nefsine yediremeyip boş itiraz edenler olursa da onlarla gerekli cevabı veririm.
Abi Çok doğru söylüyorsun senin bu yazısını Heryerde Paylaşıcam Iznin olursa.
(18.05.2018, 13:05)yunussekerr18 yazdı: [ -> ]Abi Çok doğru söylüyorsun senin bu yazısını Heryerde Paylaşıcam Iznin olursa.

İstediğin yerde paylaş kardeşim.
Egzoz konusuna değinirsek bmw,mercedes vs. araçların fabrika çıkışından itibaren kükreyen motorları ve egzozları konusunda da aynı hassasiyete sahipmisiniz ?
@Towarscke
Evet aynı hassasiyete sahibim. Piyasadaki pek çok BMW ve Mercedes'den neredeyse çıt çıkmıyor. Çünkü onlar spor ve performans aracı değil lüks araç olduğu için mümkün olduğuna sessiz oluyorlar. Ancak bazı spor ve yüksek performanslı araçların motorlarından ve/veya egzozlarından, normal araçlara göre daha yüksek ses çıktığı aşikar ancak o araçlardan çıkan yüksek ses genellikle motorlarından geliyor (buna yapacak bişi yok, motor güçlü) ve ancak gaza yüklendiğin zaman rahatsız edecek dereceye ulaşıyor. Şehir içi yol şartlarına uygun şekilde insan gibi gidildiğinde rahatsız edici bir ses çıkarmıyorlar. Ama herif caddede veya sokakta sırf hava olsun, dikkat çekeyim, insanlar bana baksın gibi sığ bir düşünceyle gaza yüklenip aracı bağırtırsa o da aynı saygısızlık kategorisine girer.
Kaldı ki eğer fabrika çıkışlı olarak sürekli yüksek ses çıkararak çalışan bir araç olsa bile bu, insanları rahatsız etmeyeceği anlamına gelmez ve bu durumu haklı çıkarmaz.
(18.05.2018, 13:59)abdullahmk yazdı: [ -> ]@Towarscke
Evet aynı hassasiyete sahibim. Piyasadaki pek çok BMW ve Mercedes'den neredeyse çıt çıkmıyor. Çünkü onlar spor ve performans aracı değil lüks araç olduğu için mümkün olduğuna sessiz oluyorlar. Ancak bazı spor ve yüksek performanslı araçların motorlarından ve/veya egzozlarından, normal araçlara göre daha yüksek ses çıktığı aşikar ancak o araçlardan çıkan yüksek ses genellikle motorlarından geliyor (buna yapacak bişi yok, motor güçlü) ve ancak gaza yüklendiğin zaman rahatsız edecek dereceye ulaşıyor. Şehir içi yol şartlarına uygun şekilde insan gibi gidildiğinde rahatsız edici bir ses çıkarmıyorlar. Ama herif caddede veya sokakta sırf hava olsun, dikkat çekeyim, insanlar bana baksın gibi sığ bir düşünceyle gaza yüklenip aracı bağırtırsa o da aynı saygısızlık kategorisine girer.
Kaldı ki eğer fabrika çıkışlı olarak sürekli yüksek ses çıkararak çalışan bir araç olsa bile bu, insanları rahatsız etmeyeceği anlamına gelmez ve bu durumu haklı çıkarmaz.

En basitinden E36 3.20,3.25 gibi stok olsa bile kükreyen motora ve egzoza sahip araçları satın almak çok zor değil 25-30 bin lira arası satın alınabiliyor.İnsanlar rahatsız oluyor diye spor araç üreticileri araç üretiminden vazgeçecek değiller parası olan insanlar gerek hız olsun,gerek prestij olsun,gerek farklı bir deneyim olsun,gerek tasarım vs. olsun bu araçları tercih ediyorlar aynı şekilde onlarda sizin tam tersi düşüncelerinizi en ağır şekilde eleştirebilir ve karşılık verebilirler insanlar zevkleri için bu araçları tavsiye ediyor zaten ülkemizde spor araç sahibi bir çok insan var trafik içerisinde gaza az bassa bile egzoz zaten bağırıyor kalkıp ta az biraz gaz verip motoru stop edecek halleri yok apaçi olanlar ceza almalı ancak egzoz olayı çelişkili bir durum.
Arabamda xenon vardı sırf uzun yolda herkes bana selektör yaptı karşımdaki kişilere ışığım zarar veriyor diye söküp orjinali neyse onu taktım. Arabamda ortalığı inleten tesisatım vardı mahallede sadece 1 kişi bana çıkıştı rahatsız olduğunu dile getirdi diye üşenmedim söktüm. Yolda çöp atma alışkanlığım vardı elimden geldiğince en aza indirmeye çalışıyorum yalan yok. Yanlamak istediğim belirli noktalarım vardır trafik sakin insan az kimsenin olmadığı noktalar orda sakince yapacağımı yapar stresimi atar yoluma devam ederim kimsede bana napıyor bu burda diyemez. Makas ve ya hızlı gitme konusunda pek akıllı olduğum söylenemez özellikle sinirli iken maalesef kendime engel olamıyorum çok hızlı sürüyorum. Ama bu hızlı sürmenin cezasını bi kaç kez çok ağır bedellerle çekecektim ki eminim ana baba duası ile kurtuldum. Normalde 18 yaşında ehliyet aldığım da ve öncesinde sağ aynayı hiç kullanmazdım youtubede bu motosiklet vloglarını izliyorum bazen onları gördükçe tüm aynaları kontrol etmeye ve bunu sürekli yapmaya başladım artık en ufak bi sağa sola kayışta bile hemen aynayı kontrol ediyorum sağ sol dikiz fark etmeksizin. Ama bunların hepsi bence kişide bitiyor. Kişinin huyu kötüyse ne yaparsa yapsın olmuyor yine devam ediyor o haline. İnsanın içinde olacak. Gerçekten birbirimize trafikte saygılı olmalıyız, bu yolları doğamızı birlikte korumalıyız. İçimden gelenleri yazdım hatalı bi lafım yazımım varsa affola. Tüm herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum Rabbim bizleri korusun inşallah kazadan beladan tüm kötülüklerden...
@Towarscke
Hocam çelişkili bir durum yok. Ben şimdiye kadar normal kullanılırken rahatsız edecek kadar yüksek ses çıkaran otomobil görmedim. Motorsiklet gördüm ama otomobil görmedim. E36 çok gördüm ama her parçası fabrika çıkışlı ise en azından normal kullanımda rahatsız edecek derecede yüksek ses asla çıkarmaz. Ola ki böyle bir araba varsa bile dediğim gibi bu, onları haklı konuma geçirmez. Ayrıca bu durum en başta o aracın tasarımcısının düşüncesizliğidir. Trafikte çok Ferrari gördüm, Porsche gördüm, Lamborghini gördüm, hatta biri geçen hafta olmak üzere iki kere hayalim olan Nissan GT-R bile gördüm. İstanbul'un zengin muhitlerine git dolu bu tür arabalardan. Ama hiç biri ahatsız edici bir ses çıkarmıyordu. Senin örneğin üzerinden gidersek E36, bu saydıklarımdan daha mı güçlü? Bunlar hep sonradan araca eklenen veya araçtan çıkarılan parçalardan kaynaklanıyor. Adam modifiye tavsiyesi olarak susturucuyu iptal et diyor mesela, xenon tak diyor. İnsanları rahatsız edersen makbul olursun, havalı olursun, herkes sana bakar, seni takdir eder. Bu mudur zevk anlayışı? İlk mesajda bahsettiğim nefse ağır gelen kısım da burası işte. Kabullenememek. Yaptığının yanlış olduğunu kabul etsin, gelen tepkilere ve insanların olumsuz düşüncelerine de itiraz etmesin, saygı duysun, ama kullanmaya devam etsin madem vazgeçemiyorsa "zevkinden". Ben ona yaptığın yanlış diyince celallenmesin, itiraz etmesin. En kötü ihtimalle "haklısın ama ne yapıyım benim de zevkim bu işte" desin.
yazdıklarına yuzde 1 milyon katılıyorum düzeltmek istediklerim var mesela far ayarlarim iyi fakat uzun yola giderken arkaya yük atıyorum hanim ve çocuklar binince aracin önü havaya kalkiyo 2 sefer denk geldim karsidan surekli sellektor atıyolar bende onlara uzunlari yakmadığına isaret olsun diye sellektor atıyorum 2. sefer kafama dank etti arac yüklü olunca önü kalkiyor diye kaputu açtım far ayarini az asagi aldim akşam denk gelirse hanima kızıyorum akşam yolculuk yaptırma bana diye bizim araclarin öyle bi sorunu var malesef

çöp atmaya gelince tofaş olarak genellememek lazim ama gecen yolda kenara cekmis 2 genç arkadas dürum yiyolar ayran iciyolar kagitlari ayran kaplarini olduğu gibi ikiside yere atti gaza basti gitti sonuç bir yığın çöp ben çok dikkat ederim öyle şeylere çöp yoksa cebime koyarim elimde tutarım çöp bulunca atarim ama özellikle sigara içenler hic dikkat etmiyor

eksoz meselesine gelince gündüz fazla sıkıntı deil ama bizim evin yan tarafi düz bir yol gece yatıyoruz bağırta bağırta geçiyolar pati çekiyorlar vs vs ayıp yani ondan sonra tofascilar şöyle tofascilar böyle diyolar şu apacilikten vazgeçmeleri lazim en azindan yapiyosanda kararinda zamaninda yerinde yap
Abi zaten bunun Tofaşçılar'la alakası yok. Sıkıntı kafada. Kafa bozuk olduktan sonra altında hangi araba olursa olsun yine aynı şeyi yapacak. Ama buradaki sıkıntı Tofaş'a binenlerin maalesef ki büyük çoğunluğunun bu yazdıklarımdan en az birini yapıyor olmaları. İlle de yapacam diyorsan tenhada, insanların rahatsız olmayacakları bir yerde yap. O zaman kimse sana karışmaz.
Benim evin bi arka sokağında sokakla caddenin birleştiği yer çok geniş. Dönel kavşak düşünün ama ortada göbek yok, hep asfalt. Cadde de gün içinde çok işlek. Ama bizim bu apaçi Tofaşçı'lar genelde akşam saat 10'dan sonra toplanıyorlar arabaları bağarta bağarta spin atıyorlar. O iğrenç egzozların sesine bir de lastik sesi ekleniyor. Benim çocuklar zor uyuyorlar. Birisi uyandı mı diğeri de anında onun sesine uyanıyor. Gece doğru düzgün uyuyamıyoruz eşimle. Bir gün benim şartellerden biri böyle bir akşamda atacak. Çıkıp ortalığı karıştıracam diye korkuyorum.
Geçenelrde de tam gözümün önünde yaşanan bir olayı anlatayım. Caddede yürürken tam önümdeki sokağa bir Tofaş yanlayarak girdi. Ancak girerken sokağın başındaki park halindeki araca arkasıyla vurdu. Araç Polo'ydu ve daha koltuklarındaki poşetler bile sökülmemişti. Bizim apaçi duraklar gibi oldu sonra bastı gitti. Ben plakayı aldım hemen. Oradaki bir esnafa sordum bu araç kimin bak böyle böyle bi olay oldu diye. Adam kaldırımda yürüyen bir çocuğu gösterdi ve "işte bu çocuğun babasının" dedi. Çocuğun yanına vardım. İlk okul çağlarında, elinde tencere ile yemek taşıyan bir çocuktu. Ona dönerek dedim ki "bu araba senin babanın mı?". "Evet" dedi çocuk. Olayı anlattım. "Tamam" dedi "hemen çağırayım babamı". Bir miktar bekledikten sonra babası geldi. Durumu izah ettim. Plakayı verdim. Bana teşekkür ettikten sonra ne dese beğenirsiniz: "Ben polis memuruyum. Akşam olmadan bulurum onları!" Her ne kadar adam için üzülsem de bu olayın o çarpıp kaçan şerefsizlerin yanına kalmayacağını anladığım andaki sevincimi görmeliydiniz.
Sonuç itibariyle @La1end38 in dediği gibi sıkıntı karakterde.
@hn609 , trafikte sinir çok tehlikelidir. Bunu da aşmaya çalış. Ayrıca seni yiğitliğinden dolayı tebrik ediyorum.
Sayfalar: 1 2 3 4