Tofas Team

Tam Versiyon: Sağ kapı iç kilit değiştirme yardım !!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar

Bugün aracın sağ ön kapı merkezi kilit motoru arızalıydi. Onu değiştirdim. Sonra denemek istedim. Kapı iç mandalı aktif olarak aşağı yukarı inip çıkıyor. Yani dışarıdan baktığımızda kapı kilitleniyor. Ama kolu kontrol ettiğimde kapı açılıyor. Kilitlemiyor. Merkezi kilit motoru dışında birşeye dokunmadım neden böyle oldu anlamadım. Kilit bozulmuş olabilir mi ? yada bir parçası falan çıkmış olabilir mi ? Değişmek istesem çok sapha yerde. Kendim değişebilir miyim ? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
benimde bozuldu geçen. iki hafta öyle kullandım. dedim ne uğraşıyom eni sonu değiştircen gittim aldım bi tane aynı sorunu yaşadım. daha önceden tecrübem var ama şimdi sana tarif edeyim. bende aynı olduğu gibi değiştirip taktım. baktım kilit iniyor ama kilitlemiyor. nedeni merkezi kilit motorunun ucu diğerinden uzundur. kiliti çekmiş gibi gözüküyor ama kilitleyecek kadar çekemiyor.
[Resim: maxresdefault.jpg]

[Resim: 11443.jpg]

[Resim: Ekran_G_r_nt_s_2.png]
kırmızı yuvarlak altındaki yerde kırmızı çengel var ordan kilit motoruna bağlanan demiri çıkarıp pense ile 10 cm ise mesela onu 1 cm kısalt 9 cm olsun. sonra kiliti tam çekeceği için kapanır. 1 olmazsa 2 cm çekersin
Kardeşim çok teşekkür ederim, tarif ettiğin şekilde bu akşam halledeyim. Sonucu yazarım. Kapı açılmasın diye dış kola takılan pim'i çıkardım. Araçta çalınacak birşey yok ama sırf pislik olsun diye uğraşırlar.
eyv reis. ne demek. sıkıntı geçicektir inş. sonucu bekliyoruz
İç açma kolunun teli çok gergin olursa kapı kilitlenmez onun telini bir kontrol et rahat olsun
Mustafa kardeş, eğer gerginse nasıl rahatlatıcaz onu. İç açma kolunun vidalarını gevşetip geri alabiliyor muyuz ?
Tele takılan teli zorlayan bişey varsa ondan kurtar yine olmazsa açma kolunun vidalarını gevşetip kaydırabilirsin
Motoru degistirmek icin teli soktunuz .yeni motoru takarkende manuel kilit demiri ile motordan gelen teli taktiniz yukarida resimde olan plastik parca ile ama kapi kilidine takmadiniz anlasilan o yuzdende motor cubugu cekiyor ama kilitle bi baglantisi olmadigi icin kapiyi kitlemiyor kilittenn gelen ufak bi yer var resmini bulursam atarim oraya telin takikdigindan emin olun. Bence sıkıntı bu bendede olmustu ayni olay.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kirmizi ile ciZdigim yerde yukarida resmi atilan plastik parca var motordan cikan demir oraya oturduuna emin olun yani motor cizilen kolu hareket ettirmesi lazim[Resim: 68657530a28c163e581c262cb9e72f37.jpg]

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@ahemet 27 kardeşim hafta sonu, bahsettiğin duruma baktım. tamda belirttiğin gibi. Pim 1 cm uzun kalıyordu.
Kısalttım sıkıntı çözüldü. Çok sağolasın.

@saamet kardeşim, sanada yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim. İlk bende senin bahsettiğin gibi kapı kilitinde sorun var sandım. Sonradan Ahmet 'in ayıktırması ile çözdüm mevzuyu.
@ahmet27 Abi benimde sol arka kapı kilitleniyor ama açılmıyor kaportacıya götürdüm düzeltmişti çalışıyodu ama yine aynı oldu nasıl çözebilirim bunu ?
Sayfalar: 1 2