Tofas Team

Tam Versiyon: Geri vites kamerası bazen çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,
Daha önceleri bu konuda farklı konular açmıştım.

Geri görüş kamerası bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

Görüntüde bir sıkıntı yok, gayet güzel çıkıyor görüntü.

İlk bağlattığımda 90 derecelik kamera vardı , bu yetersiz kaldığı için park sensörü düşündüm  ama en sonunda şerit sensör aldım, arka tamponu sökemediğim için takmadım.

Aradım taradım sonradan 180 derecelik kamera taktım, kamera aracın arkasını tamamen gösteriyor, balık gözü gibi.

Ondan sonra bu sorun çıkmaya başladı.

Çalışmadığı seferlerde ekranda bi tepki oluyor, mesela karanlık olan ekran hafif şekilde tepki veriyor ve öyle kalıyor, yani kameradan görüntü gelmiyor der gibi.

Elektiriği farklı lambalardan aldım sorun aynı.

Akıllara sadece voltaj geliyor. Acaba çok yüksek veya düşük olduğu için olabilir mi? Aracın çalışması veya çalışmaması birşeyi değiştirmiyor.
ekranın şasesini güçlü bir yerden verdin mi? şuan aynı sorun bende de var benim ekran da sıkıntı var kamre sağlam şasesini kontrol et.
(12.05.2018, 15:54)Omrcntrlmz yazdı: [ -> ]ekranın şasesini güçlü bir yerden verdin mi? şuan aynı sorun bende de var benim ekran da sıkıntı var kamre sağlam şasesini kontrol et.
 
(12.05.2018, 16:06)Buraktugra yazdı: [ -> ]Kamerayi ayni cihaza mi bagladin tekrar?

Baglanti noktalarini bir daha kontrol et. Olcu aleti kullanmayi biliyorsan ve elinde varsa onunla gelen akimi voltaji gorebilirsin. Elektrik aldigin yer ve sase aldigin yer onemli. Yuksek ihtimalle sase kaynakli birsey cikacak. Kamera sistemini bilmiyorum cihaz baglantida gormedigimiz icin ancak bu geliyor akla.

Evet aynı cıhaza bağladım.

Kamera sistemi çok basit bir sistem. Geride güç girişi olan 2 kablo var. Sonrasında kamera var ve 4 hatlı kablo ile ön tarafa monitöre gidiyor. Yani monitörün enerjisi de geriden geliyor.

Yeni kamera acaba sabit voltaj mı istiyor.

Müsait bir zamanda farklı bir akü ile doğrudan deneyeceğim. Aynı sorun çıkarsa kamerada sorun olduğu kesinleşecek.
Doğrudan akü ile test ettim sonuç aynı.

Sizce kamera bozuk mu?
(12.05.2018, 20:50)Buraktugra yazdı: [ -> ]Elinde anladigim kadariyla iki kamera var suan. Kendi 90 lik kamerasini bi tak. Eger onda ayni sey olmuyorsa ki olacagini sanmiyorumda kamera cihaz uyusmazligi vardir.

Uymasa hiç çalışmama olayı olmaz mıydı?
(12.05.2018, 21:57)Buraktugra yazdı: [ -> ]Elektronik cihazlarda uyumsuzluk olayi hic calismama olayiyla sonuclanmiyor. Bu sekilde gel git olayida uyumsuzluk olabilir. Hatta sadece gel git olayi degil bulanik gostermesi veya ayar tutmamasi gibi seylerde uyumsuzluk sorunlarindandir.

Cihaz kapasitesinde yuk varsa goruntuyu devre disi birakir yuk yoksa calistirir. Bunun icin uyumsuzluk olabilir dedim. Derdimiz once cihazin saglamligini kontrol etmek. Onun icin kendi kamerasiyla deneyip ayni problem varmi kontrol sagladiktan islem olacak

İlk aldığım sistem bu
https://tr.aliexpress.com/item/2-in-1-Car-Parking-Assistance-System-4-3-inch-Digital-TFT-LCD-Mirror-Parking-Car/1814019386.html

Sonradan aldığım kamera ise bu
https://tr.aliexpress.com/item/180-Degree-Wide-Angle-Car-Rear-View-Parking-Camera-With-HD-Night-Led-Lights-For-DVD/32806889133.html

Ekran ve yeni kamera NTSC  video sistemiyle çalışabiliyor. Uyumsuzluk gibi bir konu olacağını sanmıyorum.
Bayağı zaman geçmiş ama son durumu belirteyim, belki okuyan olur.

Birinci kademe farlara bağladım, normal şekilde tek kademe çevirince kamerada açılıyor. Hızlı kapatıp açınca kamera çalışmıyor, bir nevi şalter gibi oldu. İstemediğim zaman (özellikle gece yolculuğunda gözüme almasın diue) hızlı kapatıp açıyorum.

Gündüz sürekli açık kalıyor.