Tofas Team

Tam Versiyon: Yakıt normal mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. 1995 şahin 1.6 düz motor araba. Şehir içi kullanım ve ara ara yüksek devir ile 52 kuruş normal mi? Yine şehir içi ve yüksek vites te ne kadar düşürebiliriz? Lastikler de cms40 21550R13 ve diş falan yok.
Benzin mi lpg mi ?
yakıt anormal. şehir içi de olsa fazla yakmış. aynı sorun bende de var. Kasımpaşa merkez taksi durağının arkasındaki Durmuş ustaya gitmeliyiz.
(11.05.2018, 00:19)yigitasker yazdı: [ -> ]Benzin mi lpg mi ?


Lpg


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yakıt fazla evet
Masejteleri bu gaz kafası hangisi acaba ben BRC kullanıyorum onda da bu sistem olurmu?

Masejteleri bu gaz kafası hangisi acaba ben BRC kullanıyorum onda da bu sistem olurmu?
Cevaplarınız için teşekkürler. Birde biraz egsoz dinleyelim diye deviri yükseltiyoruz. Gazı köklüyoruz. O zamanda gaz kokusu geliyor. Bunun sebepleri nelerdir?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(11.05.2018, 00:50)Majesteleri yazdı: [ -> ]
(11.05.2018, 00:39)erdem2680 yazdı: [ -> ]yakıt anormal. şehir içi de olsa fazla yakmış. aynı sorun bende de var. Kasımpaşa merkez taksi durağının arkasındaki Durmuş ustaya gitmeliyiz.

Gerek yok abi,
Rolantide araci isit,hortum vanasini olabildiğince gevset,beyindeki plastik vidayi tam kapat.Stop etmeye meyillenirse pirinc vidadan gevsetme yap.Rolantiyi buradan ayarladiktan sonra gaz teline asilinca gaz yememesi lazim.Eğer yemiyorsa rolanti ayari tamamdir,beyin rolantiye yetecek kadar gaz gönderiyordur.
Sonra hortum vanasina gecip rolanti bozulana kadar sık.(beyindeki plastik vida halen kapali.)
Rolanti bozuldukca pirinc vidadan gevsetme yapip eski haline getir.İşin sonunda vana o kadar kisilmis olacak ki hortum vanasindaki vida tam dibe değdiği halde motor calisacak.
Son olarak gaz teline tekrar hafif hafif asılmaya başla,bunu yaparken beyindeki plastik vidayi hafif hafif gevset.Bir noktada gaz yemeye baslayacak.Orada dur daha fazla gevsetme.
Araca binip yerinden kaldirmaya caliş,eğer zorlanirsa cok az 2-3 mm daha gevset plastik vidayi.
Ayar tamam.
10'larca kez ayar yapip sonunda doğrusunu buldum,paylasmaktan gurur ve iftihar duyuyorum.  :ok
Bu sekilde ayar yapayım dedim..hortum vanasının ıyıce kısıtım hatta sonuna kadar kısıldı..motor gaz yemiyordu..sonradan beyindeki diyafram vidasını gevsettim.bayagı bi gevsettim.. Gene gaz yemedi..yani hortumdaki vana tam kapalı mı kalacak.??

LG-K520 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben majestelerinin söylediğin tarz ayar yaptim gazcilara kac kez ayar yaptırdım bi şeyden anladıkları yok arac hem sogukta çalışmıyor hem isinana kadar rolanti tutmuyor

ben pirinc vidayi 2 tur kadar actim plastik vidayida bayagi sktim suan 50 derece oldumu rolanti sabit calismasida normal yakitta duzeldi gecen 20 liralik 2.68 den aldim 59 kmde bitti bi baska petrolden 20 liralik 2.87 den aldim 69 km de bitti bayagi gitti sasirdim acikcasi tek fark ikincide köye gittim arac yüklüydü yokus çıktım surekli inerken 5 6 km kadar gaz vermeden iniyo belki ondan farketmiştir çıkarken çok yaktigi inerken yakmadigini karsilamiyosa tabii
@Majesteleri kardeşim yorumunu şimdi gördüm, tarif etmişsin. teşekkür ederim. kaç gündür giremedim foruma. girer girmez de bnm sorunla ilgili konu açtım. konuda bazı resimler paylaştım. bi anormallik var mı diye.