Tofas Team

Tam Versiyon: Karbüratör yaz kış ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: IMG_20180509_WA0005.jpg]

Arkadaşlar sanki karbüratör kapağı yanlış takılmış gibi. Ne diyorsunuz? Y harfi öndeki hava giriş tarafına denk gelmesi gerekmiyor mu?
Nasıl becermişler bunu ? Y harfi ön ağıza gelecek şekilde tak tabiki
Piyasada "adam" yok o yüzden! Daha karbüratör kapağını doğru takamayan adam ustayım diye iş yapıp para kazanıyor işte... Neyse düzelttim ben şimdi. Zaten motor sıcakken zor çalışıyordu biraz. Soğukken marşa basar basmaz çalılıyodu. Demekki bundanmış. Şimdi sıcakken de marşa basar basmaz çalışıyor.

Bu arada muayenye gittim. Bir doğan slx vardı. Sır adama geldi hemen yan kanalımda. Adam bir türlü arabayı benzinde çalıştıramadı. Haliyle direk kaldı. Bi onun araca baktım bi de kendiöinkine. Çok şükür dedim benim araç tıkır tıkır çalışıyor.
Peki lpgyi söktüler bu kazanın altında mikserin boru geçişi için bir delik deliyorlar o deliği kapattın mı ?
Evet kapattırdım o deliği kaynakla. Bu kapağı söken evimin yakınında başka bir usta. Kendi ustam değil yani.
Marş motorum arızalanmıştı. Araba çalışmadığı için evimin yakınında bir usta buldum onu getirdim arabanın başına. Usta dedi ki bu fabrika çıkış marş motoru ömrünü tamamlamış artık. Kömürlerini değiştiririz tamir ederiz dedi. Dedim boşver usta yenisini takalım. Gittim Mako marş motoru aldım getirdim ustaya. Adam marş motorunu taktı. Hazır el değmişken sağdaki soldaki kabloları güzelce toplattırdım klipslettim. Kısacası reglaj yaptırdım. Sonra usta kapaktaki somunlardan birinde gevşeklik farketti. Onu anlamak için kapağı söktü. Somunun girdiği sabit vida oynuyordu düzeltemedi her neyse. Tekrar taktı kapağı. Usta taktığında ben farketmiştim aslında. Dedim usta yanlış oldu galiba kapak. Dedi ki yok ben hangi pozisyonda söktüysem o pozisyonda taktım. Benim ustamın bu yanlışı yaptığına ihtimal vermediğim için sıkıntı bu usta(!) da.