Tofas Team

Tam Versiyon: Sürüş simulasyon düzeneğim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar.

Çocukluğumdan beri video oyunlarına çok meraklıyım (yaşım 32 olmak üzere ama değişen hiç bişi yok). Amigalar'a Commodore 64ler'e yetişemedim ama o zamanın tabiri ile "atari" ile bu zevkime başladım. Bugün size öğrencilikten beri hayalini kurduğum ancak evlendiğimde gerçekleştirebildiğim hayalimi göstermek istiyorum. Aslında kazandığım ilk paralarla bu işi yapmak istiyordum ama annem izin vermiyordu evde yer olmadığı ve para israfı olduğu gerekçesiyle. Her neyse.

Aşağıda fotoğraflarını görebileceğiniz yarış koltuğu setini özel olarak yaptırdım. Piyasada hazır olanları satılıyor ancak hem aşırı pahalı hem de bunun gibi gerçekten araba kullanıyormuşsun hissi vermiyor. Koltuk Recaro olup gerçek araçlardaki gibi ileri/geri ayarı ve koltuk arkasının dik/yatık ayarı yapılabiliyor. Bildiğiniz oto koltuğu işte. Direksiyon seti ise Logitech G29. Direksiyon ve vites topuzu gerçek deri kaplama, vites körüğü ise komple deri. 6 ileri manuel ve geri vitese ve debriyaj pedalına sahip. Ayrıca direksiyonda +/- vites kolları mevcut. Direksiyon gerçek araçlardaki gibi 900 derece (2,5 tur) dönüyor. Aslında piyasadaki en kaliteli direksiyon setlerini Thrustmaster yapıyor. Ancak bunlar bana göre gereksiz pahalı ve Türkiye'de zor bulunuyor. Pedalları kendi kutusundan söktürüp özel olarak montajını yaptırdım. İnternetteki resimlerine bakarsanız G29'un pedal takımı bir kutu içinde ve ters duruyor. Yani pedal ayakları aşağıdan geliyor. Bu da gerçek pedal hissi vermiyor. 55 inç 4K çözünürlüğe sahip televizyonuma Logitech Z623 ses sistemi bağlı ve PS4 Pro ile Gran Turismo Sport oynuyorum. Oyun 4K çözünürlüğe sahip ve inanın gerçek araç kullanmaktan çok daha fazla zevk alıyorum. Oyun alanında rakipsiz olduğu için de her şey gerçeğe uygun. Hasar, yakıt tüketimi, lastik aşınması vs. Hız ve adrenalini sınırsızca yaşayabiliyorsunuz. Kaza derdi yok, hasar derdi yok, yakıt derdi yok  Smile Nürburgring'de gazı kökleyip seri vites artışlarıyla hızlanıp, virajlarda freni köklemek, vites düşürüp motor freni ile yavaşlamak. Yeri gelince düşük devirle sakin sakin yol almak.

[Resim: 20180427_183206.jpg]
[Resim: 20180427_183226.jpg]
[Resim: 20180427_183413.jpg]
[Resim: 20180427_183242.jpg]
[Resim: 20180427_183302.jpg]

İlk evlendiğim sene yaptırmıştım bir tane. Üzerinde Logitech G27 vardı. O zaman PS3 üm vardı. PS4 e geçtiğimde gördüm kü G27 PS4'e uyumlu değil. G27'yi söküp yerine G29'u takmak yerine yeni ve daha güzelini yaptırmayı tercih ettim.
valla ne yalan söyleyim benimde içim gitti benimde aklımda olan birseydi ortalama kaça maal oldu acba bu arada sistem güzel olmuş ellerine saglık
Koltuğu 2500 TL ye yaptırmıştım geçen sene. Logitech G29 vites ile birlikte 1650 TL. Vites ayrı satılıyor. Ama her kuruşuna değdiğini söyleyebilirim. Misafirlerim geliyor bazen görüp denemek istiyorlar. Oturan bir daha kalkamıyor. Eşini kapı eşiğinde bekleten çok arkadaşım oldu  Smile
Abi eşin nasıl razı oldu bu olaya Smile
Allah ondan razı olsun eşim bana çok saygı gösterir. Aynen benim de ona gösterdiğim gibi. O yüzden hiç sorun etmedi. Hatta benim adıma sevinir bile böyle durumlarda.
Debriyaji gorunce baski balata ne durumda diyesim geldi :ohoh guzel gunlerde kullan ...
Tek kelime mukemmel Smile ben bunu metin2 icin hayal etmistim. Ama hevesim yok artik. Oyle para vermeye yuregimde yok Smile ama insan boyle ufak hayallerini gerceklestirmeli. 3 gunluk dunya.

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(27.04.2018, 22:16)kanser51 yazdı: [ -> ]Debriyaji gorunce baski balata ne durumda diyesim geldi :ohoh guzel gunlerde kullan ...

:haha :haha :haha

@Buraktugra
Saol kardeşim. Benim eşimle aramda olan ilişki sanırım hiç bir evli çiftte yoktur diye düşünüyorum. 4 yıldan fazladır evliyim. 2 çocuğum var. Görüş ayrılığına düştüğümüz bir konu dahi olmadı çok şükür.

@ahmet27
Aynen ben de o kafadayım. Yarın bir gün ölüp gidecez. Parayı çarçur edip israf etmemek şartıyla, ihtiyaçlar haricinde zevke ve eğlenceye kullanmak gerek.