Tofas Team

Tam Versiyon: Üst Kapak Contası mı Yanık ??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar gününüz güzel olsun. 93 model şahinS aracım var. Baya zamandır yani 3 aya yakındır radyatör suyunu kontrol etmemiştim. Yedek su deposu doluydu çünkü. Dün bakayım dedim hiç su kalmamış. Suyunu tamamladım. Ardından çalışırken buji tarafındaki su hortumu rolantide çalılırken kendisini sıktığını gördüm. Radyatörü açtım hortum eski haline geldi kapattım. Bu gün yine baktım hortum kendini sıkıyo çalışırken. Açmadım radyatörü biraz yol gittim. Hortumlar düzeldi. Bu seferde çok aşırı sertleşti. Sıcakken. Hararet 80 le 90 arasıyken. Bi de ilk çalıştırmada motor soğukken egzozdan baya baya bi su geliyo ısındıkça su kesiliyo. Hararet tez tez çıkmıyo ama bi 9 10 km gidince 80 e 90 a çıkıyo kalıyo orda. Su eksiltmesini tamamen yapıyomu onu önümüzdeki günlerde anlayacam. Bu durumda ben üst kapak contasından mı şüphelenmeliyim, yoksa devirdaim pompasından mı ? Yorumlarınızı bekliyorum. Sağolun şimdiden
[Resim: AD85_AA5_D_5_B07_4_E4_F_9702_7_EBC23_E9_A706.jpg]
ilk çalışmada patırdama olmuyosa contada sıkıntı yoktur
Aracın çekişinde vesaire sorun yoksa conta değildir.Biyerden sızdırıyor olabilir.Motor soğukken egzozdan su atması normal ısınınca gidiyor zaten.
En basit yolu radyatorden asırı su fırlatma olur.Ilk calismada patirtı olmaması conta yakmadığı anlamına gelmez her zaman.
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar. Yarın gerekli kontrolleri yapacam. İnşallah conta değildir. Bakalım ?.