Tofas Team

Tam Versiyon: Kum gri doğan Slx 1.6 i.e.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Forumda yeni, tofaşta eski biri olarak aranızdayım, selamınaleyküm Smile

2019 sonlarına kadar satmayacağım için sade düzenlemeler yapmak istiyor mümkünse bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Mesela;
?Özellikle arka kapı kollarım solmuş.
?Kalorifer kumanda sisteminde çizikler var.
?Sislerin üzerinde normalde olan siyah plastik çerçeveler kırıldı, yok.
?Kalorifer havalandırma sol difüzör arızalı. (sağa-sola ayarı kırık)
Bunların orjinalleri var mıdır ya da yan sanayi uyumu nasıl olur?
?Normal tatlı-net bir müzik için hoparlör tavsiye verebilir misiniz?(ses sistemi değil)
?Bagajı ve iç aydınlatmayı led istiyorum, hangi ürünü almalıyım?
?Ön sol dış dikiz aynayı değiştireceğim fakat orjinali siyah renk var. Tofaş kum gri sprey boya alıp boyasam iyi bir sonuç alabilir miyim?
?Kampana ve fren kaliperleri ısıya dayanıklı kırmızı sprey boya ile boyamayı düşünüyorum, kum griye nasıl olur sizce?
?El freni körüğü tekten satılıyor mu?
? Koltuk kılıflarını da değiştirmek istiyorum(eskidi ve kirlendi miadı dolduğundan yıkamakta iştemiyorum)öneri tavsiye alabilirim.
Aracımda tık ses yok(sol difüzör sağ-sol ayarı kırık tek ses ondan geliyor) bu konuda hassasım Smile

[Resim: oOo8AR.jpg]

[Resim: 6Jdq2E.jpg]

[Resim: oOo887.jpg]

[Resim: vjr88p.jpg]

[Resim: z09ll9.jpg]
Sisclambasi siyah cerceveyi hic takma bile boyle daha guzel hatta kirik kalintilari varsa onlarida maket bicagi ile sifirla

El fren korugu tek satilmasi lagzim

Arka kapi kolunu deismek yerine mat siyaha boya hem maliyet acisindan hem aldigin kilit eskisi gibi randuman verirmi bilmem

Kampanalar kirmizi guzel olur

Dikiz aynasi spreye bastirirsin arabanin kodunda boyaciya biyarsin olur

Difizor komple satiliyor orj ile tan sanayi arasinda pek bi fiyat farki yoktun zaten 5 10 liralik malzeme cunku orj de bulunur heralde tofasda parca bulamama gibi bir sıkıntı soz konusu deil zaten ole yada bole biyerlerden hulunur
Ve Aleykümselam hoş geldiniz öncelikle üye tanıtım bölümünde kendinizi tanıtan bir konu açmalısınız
Parçaları yan sanayi de alıp takabilirsiniz sorun yaşamaZsınız
Sislerin üzerindeki bahsettiğiniz şey sis çerçevesi olarak geçmekte alıp takabilirsiniz
Hoparlör tavsiyesi aslında kişiden kişiye değişir siz benim ses sistemi ile işim yok müziği açım dinliyim birazda uygun yollu olsun isterseniz goldmaster in kayıkları vardı turuncu kapalı . Fiyatı uygun seside gayet güzeldi . Bu sizin teybiniz e göre de değişkenlik gösterebilir
Aynaya gelince evet takmadan önce aracınızın rengine uygun sprey boya bastırırsınız alır kullanırsınız. Aracın renk koduna özel basılıyor .
Aydınlatma için çeşitli led ampüller var ama şerit led kullanmıştım ben bagajı aydınlatmak için
Kaliperleri normal sprey boya ile de boyayabilirsiniz ısıya dayanaklı olmasına gerek yok ben en dandiği 4 tl likten alıp boyadım kırmızıya bi atma falan olmadı aracı sattım Hale’n de kırmızı kırmızı yani .
Evet el freni körüğü tek olarak satılıyor . https://unluoto.com.tr/urunler/14503/el-fren-korugu-tofas-dogan-sahin-kartal-slx
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Aracın diri ve orijinal duruyor. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. İnşallah bu orijinalliği ve güzelliği bozmazsın. Ben Tofaş'a yeniyim. Dolayısıyla pek bilgim yok diğer arkadaşlar gibi ancak aracının orijinalliği ilgimi çekti, kendimce bişiler yazayım istiyorum.
- Özellikle arka kapı kollarım solmuş. Bazı arkadaşlar boyamanı tavsiye etmiş ama bence boyama. Ya orijinali yani en kaliteli olanı ile değiştir ya da bırak öyle kalsın. Boya işi bozar bence.
- Kalorifer kumanda sisteminde çizikler var. Piyasa Opar marka mevcut. Çok pahalı değil. Çizikler canını sıkıyorsa bence direk yenisi ile değiştir. Sökmesi takması çok zor değil sanırım.
- Sislerin üzerinde normalde olan siyah plastik çerçeveler kırıldı, yok. Ben her zaman orijinallikten yana olduğum için bulabiliyorsan o çerçeveyi alıp tak. 
- Kalorifer havalandırma sol difüzör arızalı. (sağa-sola ayarı kırık). Bunların orjinalleri var mıdır ya da yan sanayi uyumu nasıl olur? Piyasada Opar marka mevcut ve fiyatı uygun. Hatta bence takım al dördünü birden değiştir eşit olsun. Diğerleri gözüne batabilir.
- Normal tatlı-net bir müzik için hoparlör tavsiye verebilir misiniz? (ses sistemi değil). Bu olabilir ancak benim fikrim orijinal hoparlörün boyutunda ve kendi yuvasına sığacak bir hoparlör tak. Arabanın sağını solunu delip biçme.
- Bagajı ve iç aydınlatmayı led istiyorum, hangi ürünü almalıyım? Led değil de orijinalindeki gibi akkor ampul tak. Daha parlak olsun ama akkor olsun. O eski havayı versin.
- Ön sol dış dikiz aynayı değiştireceğim fakat orjinali siyah renk var. Tofaş kum gri sprey boya alıp boyasam iyi bir sonuç alabilir miyim? Evet sanırım boyalı olanı bulunmaz. Tek çare boyamak. Ancak boya işini bilen birine boyatmanı tavsiye ederim (eğer sen iyi bilmiyorsan). Bir de tavsiyem yine ikisini birden değiştir. Opar marka mevcut piyasada. Eğer benim gibi titizsen gözüne batar eski olan  Smile
- Kampana ve fren kaliperleri ısıya dayanıklı kırmızı sprey boya ile boyamayı düşünüyorum, kum griye nasıl olur sizce? Abi Allah aşkına şu kaliper, kampana boyama işinden ne anlıyorsunuz? Boyalı daha güzel gözükmüyor lütfen yapmayın!
- El freni körüğü tekten satılıyor mu? Piyasada var evet.
- Koltuk kılıflarını da değiştirmek istiyorum(eskidi ve kirlendi miadı dolduğundan yıkamakta iştemiyorum)öneri tavsiye alabilirim. Koltuk kılıfları derken orijinal koltuk döşemesinden mi bahsediyorsun yoksa sonradan taktığın fotolardaki kılıftan mı? Eğer kılıftan bahsediyorsan bence at gitsin kılıfı. Orijinal döşemesi ile kullan. Emin ol gözüne çok daha hoş gözükecek. Ama içinde sigara içiyorsan ki içmediğini varsayıyorum, biraz daha dikkat ederek temiz tutabilirsin. Ufak tefek kirler canını sıkmasın. Güvenilir bir yıkamacıya en fazla 150 TL ye tertemiz yaptırabilirsin bütün koltuk döşemelerini.
- Aracımda tık ses yok(sol difüzör sağ-sol ayarı kırık tek ses ondan geliyor) bu konuda hassasım. Maşallah!
Hepinize değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Gerçekten görüş ve önerileriniz fikirlerimi değiştirdi, güçlendirdi. Allah cümlemize kaza bela vermesin..
Şöyle bir ilan buldum. Opar Cerçelik marka. Kum gri renk mevcut. Biraz tuzlu ama değebilir. Adamla mesajlaştım. Boyasızı veya siyah boyalı olanı yokmuş. Herhangi bir renkten alıp siyaha boyayarak kendi aracıma takmayı düşünüyorum. Pahalı evet ama çok araştırdım, hala da araştırmaya devam ediyorum. Ancak piyasada şu anda başka yerde Cerçelik bulamadım. Bir kere o parayı verip bir daha uğraşmamak gerekiyor bence. Çünkü Erayna ve diğer yan sanayi ürünlerin kalitesi inanılmaz kötü.