Tofas Team

Tam Versiyon: Analog saat, ayna ve kalorifer sorunları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

1- Aracımın analog saati çalışmıyor. Hiç çalışmıyor değil aslında. Çalışıyor ama sürekli geri kalıyor. Saniyesi pek hareket etmiyor ama tıkır tıkır çalışma sesini duyuyorum ve zamanla ilerliyor saat. Değiştirmek istedim ama ustam parçayı bulamadı. Hiç bakmadan da tamir olmaz bu dedi. İlk tercihim yeni ve mümkünse orijinal bir saat. Çıkma da olur. Yoksa mümkünse tamir.

2- Havalandırmayı çalıştırdığımda ortadakilerden birinden ve sağdaki ızgaradan hava gelmiyor veya çok çok az geliyor. En sağdaki zaten kapalı kalmış açılmıyor. Artık içeride bir şey mi kırıldı yoksa bi sıkışıklık mı var bilemiyorum. Bi de ortadakiler aşağı düşüyor yukarı kaldırınca durmuyor yerinde. Bunun için göğüsün sökülmesi lazım. Ayrıca havalandırma kumanda çerçevesi de hasarlı. Onu da değiştirmek istiyorum.

3- Dış dikiz aynalarını değiştirmiştim ama 1 aya kalmadan bozuldular. Topuz hareketlerine tepki vermiyor ikisi de. Orijinal Opar ayna çok aradım, ustam da aradı ama bulamadık. Sizin bir tavsiyeniz var mı bu konuda?

4- Tavan aydınlatmasının kapağının dişi kırık, tutmuyor. Ayrıca dişin denk geldiği yuva da nası olduysa erimiş. Kapağın dişi olsa da tutamaz zaten. Bunu değiştirmek istiyorum. Opar var piyasada. Alıp değiştirmek istiyorum ama sökümü kolay mı? İnternette biraz araştırma yaptım ama hep daha genç Tofaş'ların değiştirme videoları var. Onlar benimki ile aynı değil.

Yukarıda yazdığım hataları gidermek istiyorum. Benim usta benim titizliğimden biraz ürktü sanırım pek ellemek istemiyor bu tür şeyleri. Sökerken kırılır bozulur bişi olur hiç ellemeyelim kalsın böyle diyor. Ya da belki de kendine tam olarak güvenemiyor da olabilir bilemiyorum. Zaten bu tür ince işleri ustaların yapması taraftarı değilim. Kendi arabasıymış gibi değer ve önem vererek iş yapacak adamın yapması lazım. Bu kişilerde siz değerli forum üyeleri oluyorsunuz  Smile
1- İstanbul veya  İstanbul'a yakın illerde ikamet edip de müsait zamanda ve müsait yerde buluşarak, özellikle göğüs sökümü ve yukarıda bahsettiğim havalandırma sorunu tespiti/tamiri hakkında bana birebir yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum. Gerekirse emeğinin karşılığını da verebilirim. Yeter ki işçiliğine güvenebileceğim biri olsun.
2- Bana en bol çeşitli Opar malzemelerini nerede bulabileceğimi söyleyebilir misiniz?
Ne hikmetse benim açtığım konuları ne okuyan var ne de cevap yazan. Hayırlısı...

Sizce şu parçaların fiyatları normal mi?
İç dikiz ayna, dış dikiz ayna takımı, kalorifer ayar kolları çerçevesi
Çerçeve için 250 çok anormal gibi geldi. Aradım ilandaki numarayı. Zor konuşan bi adam açtı telefonu. Ürünlerden ve fiyatlardan haberi yok. Dedim bu yanlış yazılmış olmasın? 25 yerine 250 mi yazdınız dedim. Araba kaç model dedi. 90 dedim. İç rengi ne dedi. Konsolu kastettiğini düşünerek siyah dedim. Abi bu kahverengi dedi. Anladım ki adamın hiç bişeyden haberi yok. Devam ettirmeden eyvallah dedim kapattım. O parçayı değiştirmem lazım ama başka yerde de bulamadım Opar. Aynaların fiyatı sizce normalse almayı düşünüyorum.
Dış dikiz aynası opar ünlü otoda var
Bugün bir parçacıya gittim. Opar dış ve iç dikiz ayna sordum. Adam bana ART diye bi marka gösterdi. Abi bunlar Opar ama ART kutusunda satılıyor dedi. Malzeme kalitesine baktım çok kötü. Zaten şu anda benim aracın üzerindekiler de ART, kutusunu görünce hatırladım. Bir kere ayar yapıp bırakmama rağmen 1 ay sonra nası olduysa ikisi de bozuldu. Adam sanırım beni keklemeye çalıştı. Opar zor bulursun felan dedi. İlk mesajdaki ürünler gerçekten Opar ise alırım ama ya bu ART gibi kalitesiz bişi gelirse diye korkuyorum. Görmeden almak istemiyorum. İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz bi parçacı var mı?
https://www.hepsiburada.com/dekar-kalorifer-kumanda-cercevesi-tofas-p-HBV000003MPME?magaza=OTO%20ÜNLÜ&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=EAIaIQobChMIoteZgLLL2gIVsTLTCh3G0AKgEAkYASABEgINpfD_BwE

https://www.google.com.tr/search?q=Kalorifer+Kumanda+Çerçevesi&client=ms-android-huawei&sa=X&biw=360&bih=524&noj=1&tbs=vw:l,ss:44&tbm=shop&srpd=5434497976399621024&prds=num:1,of:1,epd:5434497976399621024,paur:ClkAsKraX1rqNpN1xxna_K9RBEoLLJJwP1_jDTj0l6QWUjM_9ydCQJWzTb4_EY1kkNR7BvCmJ0ZACysFI9Nrr_7O2sRfPudN2FaTrz1tHUZ9qm4Lh5CrL-M9nRIZAFPVH71cR6NyiM8gRODwnY6NZiTJV2qznQ&ved=0ahUKEwj2xo78scvaAhXKDZoKHUZeDBkQgjYI1gM
Bu iki sitede var orijinal değildir ancak.Dediğin gibi kahve rengi olanlar zor bulunanlar orijinal olunca tutturabilgine fiyat istiyorlar.Siyahin orjinalinide bulursan 100-150₺ istiyorlar.
Bunlar her yerde var bunları bulmak kolay. Benimki 3 kademeli değil de 2 kademeli olanlardan. Sanırım önceki sahibi değiştirmiş. Kahverengi renkte. Aslında zaten kahverengi genel olarak konsol rengine de pek uymuyor, sırıtıyor. Orijinali sanki siyah olmalı gibi geliyor. Ama bulamıyorum hiç bi yerde. Her yerde 3 kademeli olan var. Onlar da çok kalitesiz. Çıkma falan bulsam o da kabulüm.
https://unluoto.com.tr/urunler/2114/tavan-lamba-aydinlatma-cami-tofas-dogan-kartal-sahin
Tavan aydınlatması nın camının tırnakları kiriksa bu iş gorur.Komple dehiseceksen zor değildir biraz incele tek bı vida tutuyordur.Soketler belli zaten saat falan yok karışık bı iş değildir.Vidanin yerinide yeni aldığını inceleyerek rahatça bulursun!!

(21.04.2018, 15:57)abdullahmk yazdı: [ -> ]Bunlar her yerde var bunları bulmak kolay. Benimki 3 kademeli değil de 2 kademeli olanlardan. Sanırım önceki sahibi değiştirmiş. Kahverengi renkte. Aslında zaten kahverengi genel olarak konsol rengine de pek uymuyor, sırıtıyor. Orijinali sanki siyah olmalı gibi geliyor. Ama bulamıyorum hiç bi yerde. Her yerde 3 kademeli olan var. Onlar da çok kalitesiz. Çıkma falan bulsam o da kabulüm.
Kalarüfer motorun iki kademelimi? eğer kesin iki kademeliyse cikmacilari bizzat dolasman gerekecek.Bence üç kademeli olanı tak iki kademe kullanırsın yine üçüncü kademe islemsiz kalır.
Dişi kırık ama dişin girdiği yuva da erimiş ve artık dişi tutamaz hale gelmiş. O yüzden komple değiştirmek gerekiyor. Tek sıkıntım ürünün kaliteli olması. İlk mesajımdaki ürünlerden emin olsam direk alıcam (kalorifer çerçevesi hariç, o çok pahalı).

(21.04.2018, 15:58)Falcon-67-93 yazdı: [ -> ]Kalarüfer motorun iki kademelimi? eğer kesin iki kademeliyse cikmacilari bizzat dolasman gerekecek.Bence üç kademeli olanı tak iki kademe kullanırsın yine üçüncü kademe islemsiz kalır. 

Takılabilir evet ama ben orijinallikten yana olduğum için oraya ait olmayan bir parçayı takmak istemiyorum. Çıkmacılara bakacam mecburen.
Baktığın siteden mecburiyetten bı iki ürün almıştım orijinal oluyor ama fiyatları pahalı.Başlar ve ünlü otoyotoyuda bı arayıp sor onlar varsa orijinal ve yansani diye bildirip fiyat veriyorlar.Baslara iki kademe kalarüfer cerceveside sor eski tedarikçi belki olabilir.
Abi senin dış dikiz aynaları düz olanlardan sanırım dün benim araca diğer aynadan araştırırken letgo da görmüştüm istediğin aynadan orjinal fabrikanın taktığını satıyordu çıkma ama şimdi bulamadım ilanı baktımda denk gelirse yazarım linkini
Sayfalar: 1 2